I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

9/6: Alborosie & The Shengen Clan Band Feat. IEye live 9/6 @ KB, Malmö

Klubb & Konserter - Skåne

   

2009-05-19 01:57

9/6: Alborosie & The Shengen Clan Band Feat. IEye live 9/6 @ KB, Malmö

Alborosie & The Shengen Clan Band Feat. IEye

Alborosies historia börjar när han som 15 åring i Italien blir medlem i Reggae National Band. Med ett skivkontrakt på BMG hade dom stora framgångar och sålde över 200.000 skivor. Trots det valde Alborosie att hoppa av bandet, sälja alla tillgångar och flytta till Jamaica. I sökandet efter en plats där han kunde känna sig hemma spirituellt och musikaliskt blev han uppslukad av det Jamaicanska folket, kulturen och viben.

Hans nya hemland visade sig vara tufft i början: trots en jävla massa hustlande och ströjobb som studioingenjör fick han kämpa hårt de första åren. Det var först efter att han träffade grundaren till Gee Street Records, Joe Baker och blev anställd som in-house producent i hans Geejam Studios i Port Antonio som turen vände. Snart var Alborosie en efterfrågad producent och han har producerat bigshots som Mario, Angie Stone, UB40, Manu Chao, Les Nubians och många fler.

Men istället för att nöja sig med att producera åt några av världens största artister bestämde sig Alborosie för att skriva nästa kapitel i sin framgångshistoria. Hans egenproducerade singlar "Herbalist", "Call on Jah", "Rastafari Anthem" och "Kingston Town" från de senaste 2-3 åren blev smash-hits i både Jamaica, USA, England och resten av Europa och klassas redan som moderna klassiker. Efter att förra året ha headlineat alla större festivaler som Rototom (IT), Summerjam (DE) och Uppsala Reggaefestival (SE) stod artisterna på kö när han kom tillbaka till Jamaica. Det resulterade i sammarbeten med bland annat Luciano, Michael Rose, Morgan Heritage, Ky-Mani Marley, Busy Signal, Jah Cure, Beenie Man och senast Etana med monster hiten ”Blessings”.

På nya skivan “Escape From Babylon” som släpps 15 Juni, blandar Alborosie tidlös reggae hämtad från den gyllene eran med Black Uhuru, Burning Spear, Steel Pulse and Bob Marley med en touch av modern roots och dancehall.

I juni ger han sig ut på en turné med över 45 spelningar i bland annat Holland, Spanien, Tyskland, England, Frankrike och Sverige. Självklart har vi sett till att han gör ett stop i Malmö och bjuder sina lokala patrons på en ruff & tuff show. Med sig har han livebandet The Shengen Clan med full blås-sektion.

Med sig har Pupa Albo en av hans Shengen Clans nya stjärnor, I.Eye. Hon kommer att bjuda på smöriga kärleklsbalader och flottiga RnB covers innan showen.

Missa inte detta, det hetaste som kommit från Sicilien sen Mount Etna, Montana Kaffe och maffian tillsammans!

Givetvis är Safari Sound på plats och spelar före och efter showen!

Sammanfattning:
Vad: Alborosie med liveband @ KB
När: 9/6 Dörrarna öppnar 20.00, På scen 21.30
Förköp: 190 :- (kommer snart på ticnet, titta här för länk)
Entrén: 260 :-

Http://www.safarionline.se
Http://www.bangarang-online.com
http://www.kulturbolaget.se

http://www.twitter.com/sammyksafari