I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

4/2 Fatlip (Pharcyde) @ Mosebacke Etablissemanget

Klubb & Konserter - Stockholm

   
Skivsamlare

2012-01-08 21:25

4/2 Fatlip (Pharcyde) @ Mosebacke Etablissemanget



Yes! Presenterar i samarbete med SNS & Kingsize
FATLIP / PHARCYDE / US


Yes! Soundsystem
Pure P + Dj Black Moose

Fatlip var en av medlemmarna i Pharcyde när de klassiska albumen Bizarre Ride II the Pharcyde och Labcabincalifornia släpptes. Därefter lämnade han gruppen p.g.a. kreativa dispyter, personliga problem och för att fokusera på sin solokarriär. Fatlip är känd för att vara en duktig historieberättare med mycket humor. Som soloartist fortsatte han med sin karaktäristiska stil. Första singeln “What’s Up Fatlip?” (2000) var en given hit, liksom “Worst Case Scenario” från albumet The Loneliest Punk (2005) som ger oss en väldigt personlig odyssée in i Fatlips värld. Har man humor är det omöljigt att inte underhållas. Fatlip kan rappa om fullkomlig misär och ändå lyckas göra komedi av det. Många kanske kommer ihåg den Spike Jonze-producerade dokumentärserien med Fatlip från 2006/2007, där han berättar om sitt kokainmissbruk och hur han tog sig ur det. Tragik, men man garvade.

Utöver sitt eget material har Fatlip bl.a. gästat de franska producenterna Jazz Liberatorz, L.A. Symphony, medverkat på “All I Want For Christmas (Is Somebody Else)” med Tre Hardson och St. Imey, producerad av J-Swift. Återforeningen med den gamle Pharcyde medlemmen Tre resulterade i en turné tillsammans – “The Over 30, Dirty Old Men Tour”. På det omtalade albumet The Spirit of Apollo av N.A.S.A. finns Fatlip med på två spår – “Hip Hop” med KRS-One och Tre Hardson samt “Strange Enough” tillsammans med Karen O och Ol’ Dirty Bastard. Fatlip har också nyligt samarbetat med Yeti Beats och släppt singeln “LA Girl”.

Pharcyde var som bäst när Fatlip var med, sen blev de lite tråkiga. Är det någon man skulle kunna jämföra Fatlip med så är det nog en sen Ol’ Dirty Bastard. Ofiltrerad rå rapp genomsyrad av humor.

Namn: Fatlip (Pharcyde)

Plats: Mosebacke Etablissemanget

Datum/Tid: 2012-02-04 21.00-01.00

Ålder: 20

Kostnad: 100

Mer info:
http://www.iloveyes.se/konserter/fatlip-pharcyde-us/
http://www.facebook.com/events/334844479861652/

Yes! In Concert — For the love of music