I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

jungle-techno is back!.... j-tek records

Övrig musik - Elektroniskt

   

2008-03-27 22:56

jungle-techno is back!.... j-tek records

innan jungle/drum`n´bass fanns det en tung scen i london o uk som man kan kalla jungle-techno, engelsk breakbeat-techno eller hardcore eller vad man vill, grymt va de iallafall. det var den tunga uk-underground musiken då (89-93 typ) och flera av dom som började experimentera med jungle som dj hype, 4hero, jonny l, lennie de ice, ray keith mfl pysslade innan det med denna typ av musik, junglen va en förlängning av detta.
pga att det finns massa bra musik från denna period och att det tempo o ljudmässigt ligger mellan d`n´b och techno, så att det skulle kunna förena scenerna, har en liga bestående av bla. outrage, digital, modular, aperture och dj randall dratt igång ett skivbolag och en rörelse för att få fram nyproducerade grejer influerat av denna style och allt annat som hänt sedan dess, stil och produktionsmässigt. detta kan mycket väl bli det nya brittiska dans-soundet, ligger även i samma bpm som mycket av det andra som händer i uk nu, som dubstep,bassline o den hårdare technon..
kolla in http://www.j-tekrecords.co.uk
o logga in på deras forum http://www.j-tekforum.co.uk/ för o hålla dig uppdaterad