I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ny IRT resa till Jamaica i februari 2006

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2005-04-20 10:52

Ny IRT resa till Jamaica i februari 2006

JAMAICA 10-24 februari 2006
15 dagar/14 nätter, 15.400 kr från Stockholm

Äntligen har det blivit dags för International Reggae Travel att presentera nästa resa till Jamaica. Vi kallar den "Jamaica Runt" och förutom flygbiljett och boende på guest house i dubbelrum ingår följande:

Hämtning och lämning på Norman Manley
International Airport i samband med in- och utresa.

Rundtur i Ocho Rios stadskärna till fots i mindre grupp.

Rundtur i Jamaicas huvudstad Kingston med besök på Bob Marleys legendariska Tuff Gong Studios med musikinspelning och skivpressning.
Shopping i området Half Way Tree, där bl a den klassiska skivaffären Aquarius ligger. Sightseeing av centrala Kingston och Downtown.

Övernattning i St. Thomas alternativt Portland.

Färd genom sockerrörsodlingar och kakaoplantage på St. Thomas landsbygd vidare längs Jamaicas östra kust till det frodigt vackra landskapet Portland. Det oexploaterade vattenfallet Nanny Falls uppe i bergen nås efter cirka 30 minuters trekk i djungeln.
Maroonledaren Coronel Sterling berättar om traditionell användning av örtmedicin och nyttoväxter samt om maroonernas historia i området.

Ett kort besök i den charmiga staden Port Antonio med lunch.

En halvdag i Jamaicas näst största stad Montego Bay.

På eftermiddagen åker vi vidare från Montego Bay till Negril, som ligger på öns västligaste punkt. Där vi tittar på den berömda solnedgången och stannar till i två nätter. Här finns en 11 km lång sandstrand och reggaekonserter så gott som varje kväll.

På resan tillbaka österut längs den södra kusten stannar vi vid YS Falls. I Robin Gauldies reseguide om Jamaica kan man läsa: "Frodig grönska täcker en serie vattenfall vid YS River. Besökare kan simma i 20 vattenfallsbassänger och flanera längs stigar med bambuträd, rödgula blommor och högröda paradisfåglar".

Besök på romfabriken och sockerrörsodlingen Appleton Estate som ligger i den vackra dalen vid Black River i landskapet St Elizabeth.

Utfärd med lokalbuss till den lilla staden Port Maria som är "huvudstad" i landskapet St Mary. Genuin atmosfär och prisvärd shopping.

Minst två utekvällar tillsammans med gruppen på sound system danser eller konserter till självkostnadspris.

Utöver IRT:s arrangemang finns det möjlighet att förlänga flygbiljetten och stanna på egen hand.

Mer information på fullspeed.to

Hör av dig om du har frågor om resan eller vill boka.

Bless!

Dubchild
www.reggaetravel.se ~ www.reggaeforum.se ~ www.pezdorado.com