I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2008-12-14 12:58

Galore Awards 2008

Snart där det dags för årets galor då grammisar, björnar och guld delas ut till svenska artister, låtskrivare och producenter. I vanlig ordning lyser reggaen med sin frånvaro. Manifestgalan är den enda som har en rytm-kategori och Galore Awards är de enda som helt och hållet fokuserar på reggae och dancehall.

Räknat i försäljningssiffror, sålda konsertbiljetter och festivalbesökare är reggaescenen stor och stadigt växande. Räknar man däremot i tidningsnotiser, speltid på radio och TV, recensioner i dagspress och dylikt skulle man dock kunna tro att det inte fanns någon inhemsk reggaescen och att världens största artister aldrig dök upp i vår del av Europa. Ni som läser det här vet att det inte stämmer, och antagligen får ni lätt andnöd när P3 Guld-galan ännu en gång vägrar att instifta en rytm-kategori trots att alla andra nischade musikprogram i kanalen har en priskategori. De kallar sig en hyllning till svensk musik, men tydligen slänger de sig med lite för stora termer.

Reggae Galore har gnällt, skällt och gapat i ett drygt år om de här sakerna men eftersom ingenting hänt tar vi i sedvanlig ordning saken i egna händer. Då blir det lite mindre röda mattor, champagne och tacktal men desto mer bra musik och värdiga vinnare.

Rösta på dina favoriter och utse årets bästa i kategorierna årets låt, årets artist, årets album, årets producent, årets nykomlig, årets live-artist, årets sound, årets blogg och årets övrigt.

Omröstningen pågår till och med lördagen den 17:e januari och vinnarna presenteras den 18:e. Bland de som röstar lottar vi ut tre ex av årets album.

www.reggaegalore.se