I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2009-02-20 17:20

Reggae Galore #25

2009 skulle bli ett fantastiskt år för svensk reggae.

www.reggaegalore.se


Efter ett år av extremt få svenska skivsläpp, turnéer och precis lika lite medial uppmärksamhet som vanligt såg 2009 ut att bli en vändpunkt. Vid årsskiftet fanns det väldigt mycket att se fram emot. Governor Andy, Kultiration, Syster Sol och P-danjelsa ska släppa album inom kort, Million Stylez ger ut den svenskproducerade Everyday-rytmen och enligt ryktena är flera stora saker i görningen både här och var. Det såg förbannat bra ut.

Men så inträffade en olycka på andra sidan jorden och den svenska reggaescenen tappade andan. När Jr. Eric dog förlorade den svenska reggaescenen en av sina tydligaste profiler och det var inte längre lika lätt att se ljust på 2009.

Men 2009 kommer bli ett fantastiskt år. Trots att introt går i moll.

I det här numret av Galore har vi pratat med albumaktuella Syster Sol och lyssnat på hennes första soloalbum, vi har ätit indisk mat och diskuterat svensk media med Million Stylez och vi har försökt ta reda på vad fildelningen innebär för svensk reggae. Dessutom har vi lyssnat på Everyday-rytmen, en ny singel med Jah Melodie och tre datanostalgiska titlar från Jahtari och Maffi.