I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Daniel Adams-Ray - Svart Vitt Och Allt Däremellan ALBUM

Övrig musik - Rock, pop & annat

   

2010-11-04 00:45

[Audio] Daniel Adams-Ray - Svart Vitt Och Allt Däremellan ALBUM

För er som har missat så har Daniel Adams-Ray (ifrån Snook/Lagom) nu släppt sin soloskiva.



Saxat ifrån Kingsize:

Ända sedan succén med Snooks grammisbelönade andra skiva Är under 2006 och -07 har det varit tyst om Daniel Adams-Ray. Det betyder inte att han slutat uttrycka sig under tre år, för det är troligen helt omöjligt. En mer uttrycksfull person än Daniel Adams-Ray är nog svår att finna, inte bara i svenskt musikliv.

Daniel Adams-Ray står enligt många för ett slags artisteri som det definitivt finns plats för mer av på Sveriges musikscen. "Svart, vitt och allt däremellan" släpps idag 3 november.

Samtidigt som det verkade långt ifrån säkert att Daniel Adams-Ray ens skulle släppa en soloskiva var det naturligtvis helt ofrånkomligt. När Daniel för ett år sedan på allvar började planera för utgivningen hade han över 150 nya låtar att välja bland. Där fanns upptempolåtar à la Motown, västafrikanska soukousrytmer blandat med hip-hop-inspirerad musik och finstämda ballader. Resultatet blev djupt personlig och kontrastrik pop, med en ljudbild som hämtat inspiration från Daniels uppväxt.

Musiken på nya plattan har Daniel Adams-Ray skrivit och producerat med multiinstrumentalisten Carl Wikström Ask, som många beskriver som en ännu okänd Salem Al Fakir.

Under hösten samlar Daniel ihop ett nytt band och planerar för en turné efter albumsläppet:

- Det ska bli kul att spela live igen, just nu jobbar jag med idéer för hur vi ska skapa en visuellt sammanhållen upplevelse ihop med musiken, säger Daniel Adams-Ray.


(Inlägget ändrat av Oracle 2010-11-04 01:23:05)