I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

kaffe - nej tack?

Övrigt - Blandat

   

2006-04-07 10:43

kaffe - nej tack?

ok ok. jag har aldrig gillat kaffe, kommer nog inte göra det heller. men ofta så känner jag lite av en press från omgivningen att ta en kopp till fikat, annars anses man lite socialt missanpassad. är det bara jag eller finns det ett allmänt förakt under ytan för de veklingar som INTE GILLAR KAFFE!

känner någon mer än jag igen sig? kan nämna ett exempel att farsan allt som oftast frågar om "det inte är dags att ta en kopp snart"

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Redaktionen

2013-01-07 00:06
så man ska alltså behöva lära sig dricka kaffe för att få riktig gemenskap med kollegor o annat normalt folk..


det är ju befängt
namaste
Moderator

2013-01-07 00:07
haha vafan hände nu? uppar du en snart 7 år gammal tråd?
And I was better where I was miserable, why didn't you leave me there?
Redaktionen

2013-01-07 00:10
det är ett ständigt aktuellt ämne! jag anammar whoadigging.. det är det nya nu
namaste
Moderator

2013-01-07 00:11
Jag beundrar dig för ditt mod.

För övrigt tycker jag att kaffe är svinäckligt och blir arg varje gång nån försöker pracka på mig deras jävla koffeinberoende.
And I was better where I was miserable, why didn't you leave me there?
Producent

2013-01-07 00:12
Som pistolen sade, starkt, svart och kraftigt kaffe, gärna några koppar om dagen, :)

2013-01-07 00:15
Det känns ju som att det är större fel på en om man tvingar i sig kaffe för att inte känna sig socialt missanpassad. Är inte det sånt man gör när man är typ 12 år?

Kaffe är för övrigt skitäckligt och jag kommer aldrig dricka skiten.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Redaktionen

2013-01-07 00:20
ja! menar ju detta!


folk blir närmast förnärmade bara för man inte vill ha deras jävla skitkaffesen när man inte tacksamt tar emot äcklet så har vissa mage att liksom försöka -förnedra- en.."HAR DU INTE LÄRT DIG ATT DRICKA KAFFE ÄN HÖHÖ DE E BARA O BÖRJA FÖRSTÅRU POJK ELLER SKARU HA SAFT ELLER"jag anar osäkra individer här

namaste
Groupie

2013-01-07 00:22
Kaffe är godare än snus. Snus är gott.

Förstår du nu?
Poet

2013-01-07 00:41
Världens mest sålda drog.
At the gates of Eternity...
Producent

2013-01-07 00:48
Om du gnäller över detta med kaffe ja låt mig då dra några HELT andra växlar i tonläget.

I och med att i stort sett hälften av alla som bor i Sverige och Norge, oavsett bakgrund, verkar ha någon slags alkoholistgen då de måste dricka hela tiden och allt för mycket så kan du bara ana hur jag och några av mina vänner känner sig varje gång det ska träffas i större gäng, med jobbet, släkten, studiekamrater osv.

"Va, ska du inte ha en öl?"

"Är du sjuk?"

"Har du gått och blivit muslim minsann, höhö"

"Fan vad tråkig du är som inte dricker"

Värst är det när man är ute och någon köper en öl till en och man säger "nej tack, den där har jag inte bett om och har ingen lust att dricka heller",

"Fan vad otacksam du är"

"Fan är det med dig?"

"Ska du bara sitta här och sura eller?"

"Har det hänt något? Varför dricker du inte? SVARA MIG!"

Osv, osv.. Nog för att jag dricker alkohol men det är nån öl eller två, ett glas vin eller liknande, väldigt ofta inte i samband med någon utgång, då dricker jag sällan om ens något. Sån jävla drickarhets och suparkultur asså.. Vissa hemmafester man har varit på har ju varit sjukt obehagliga. Sitter 10 grabbar runt ett bord och håller lågmäld ton. Framför sig har de inköpta påsar fyllda av alkohol, flera hundra kronor har det kostat. Sen så fullkomligt häller de i sig non stop tills de raglar, sluddrar, däckar och blir helt andra personer, :S

2013-01-07 01:05
 -? ? ? ? ? ?- {@[email protected]} -? ? ? ? ? ?-
Poet

2013-01-07 01:14
Machete: Varje gång jag är på en tillställning där det konsumeras alkohol och jag får frågan varför jag inte dricker så brukar jag bara ljuga och säga att jag kör. Trots att jag saknar både bil och körkort haha. Det är det enda kortfattade sättet man kan bli lämnad ifred om man inte dricker. Annars precis som du säger. Man får 100 dumma frågor och alla kollar på en som om det är du det är fel på.


Alkohol är så jävla osexigt.
At the gates of Eternity...

2013-01-07 09:58
Märkligt. Nu är jag däremot addict, men jag försöker hålla mig till morgon-kaffet så jag tackar ofta nej om dagarna. Men jag kan inte minnas att jag varit med om att folk tittat snett på mig för att jag tackat nej till kaffe. Känns som att det är något som måste sitta mer i huvudet än i verkligheten.

När det kommer till alkohol så känns det här med 100 frågor som fjortis-fasoner. Jag umgås inte med folk som håller på sådär. Ibland vill jag ta några glas, och ibland vill jag det inte. Det är ingen som ifrågasätter mig. Att supa sig full eller bli hög känns däremot väldigt avlägset och något som man gjorde när man var omogen och osäker i sig själv.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-01-07 13:01
Jag älskar trådar från 2006!

Damn, jag hade INGEN aning om att det fanns sån press kring att dricka kaffe - liknande den runt alkohol. Jag trodde typ alla normala, vuxna människor drack kaffe med nöje, åtminstone som energimässigt och mentalt stöd i jobbmiljö. Nu börjar man undra hur många gånger man omedvetet påverkat andra att ovilligt slurpa kaffe.

För egen del är det helt uteslutet att jobba utan kaffe, medans det är ett helt obeskrivligt mys om man sitter på ett soft kafé, men dricker sällan hemma.Dagens Nyheter 15/11 1987: En hip-hopkonsert innebär en eller flera negrer som pratar rytmiskt och snabbt till ett komp av trummaskiner, stulna musikfragment och skivspelare som används som rytm-instrument. (Man "scratchar" med nålen fram och tillbaka över ett skivspår.)

2013-01-07 13:20
Kaffe är väl den bästa drogen som finns...


Angående akohol-inläggen. Ja sverige har en extremt destruktiv alkohol-kultur vilken man själv varit representant för otaliga gånger. Machete, kan ju dock säga att Spanien är rätt goda kålsupare också, bara det att den patetiska ensam-fyllan knappt existerar i europas mest levande uteliv, det är också lättare att hålla igång en fylla hela natten när det finns pulver till hands i varannan ficka.

Sen är Norden i flugvikten om man kollar in Engelsmännen eller östeuropa... Om man vill ha en sundare inställning är det väl i princip Australien som gäller, där anses du ju ha riktig problem om du drar en standard svennebanan-fylla.

Ska avsluta med min favoritlåt med Kase O

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Poet

2013-01-07 14:32
När det kommer till alkohol så känns det här med 100 frågor som fjortis-fasoner.Det är verkligen inte fjortisfasoner. Grown ass people. Folk verkar ta illa upp på riktigt om man säger att man inte dricker. Och man måste ha en bra anledning. Tex att man kör. Allt annat får man bara dömande blickar.
At the gates of Eternity...

2013-01-07 15:05
Brukade nog tycke kaffe var äckligt, men vande mig och sedan började min kropp uppskatta effekten.
Samma som med tobak eller alkohol antar jag.
Every man is a born loser. Not every man is a born winner.

2013-01-07 15:16
BC99 skrev:
När det kommer till alkohol så känns det här med 100 frågor som fjortis-fasoner.Det är verkligen inte fjortisfasoner. Grown ass people. Folk verkar ta illa upp på riktigt om man säger att man inte dricker. Och man måste ha en bra anledning. Tex att man kör. Allt annat får man bara dömande blickar.


Jag vet att det är personer som man kan tycka ska vara vuxna. Vuxna fjortisar. Om en vuxen person ger mig nedlåtande blickar för att jag tackar nej till alkohol så tycker jag det är mer synd om den personen och den som har problem.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-01-07 15:33
Det är fullt rimligt att folk blir lite stötta när man inte hänger med i deras sammanhang.
Hur kul är det att ha en nykter nisse som man vet står där och dömer ut ens fylle beteende egentligen.
Producent

2013-01-07 16:08
Nix.

Handlar absolut inte om att någon skulle stå och döma ut andras beteenden, vad fan? Sån är iaf INTE jag. Tycker man kan ha lika kul utan alkohol. Att ta en öl eller två under loppet av en kväll är väl helt okej men inget måste. Mer för att det är gott och svalkar isf. Ser inte helt poängen med att dricka mer än det egentligen.

Lustigt nog händer detta inte med mina närmsta vänner för ingen av dem dricker något särskilt men i stort sett med den stora massan bekanta, på arbetsplatser osv.

VRGHNS

Nja, där håller jag inte med och baserar det på diverse egna erfarenheter. Var för en vecka sedan i Santa Cruz, stack bara på lokalställen med 100% spanjorer, sure det dracks men måttligt. Såg inte en enda full person på hela kvällen. Några salongsberusade visst, men inga fulla människor. Och då var jag på flera klubbar och såg kanske 5000 olika personer. Var total dag och natt skillnad. Har upplevt exakt det samma i Valencia och på Balearerna.

Men visst, snortar koks gör faktiskt en del personer på södra fastlandet, det ska man inte sticka under stol med. Hela kusten där nere är en gateway för droger och många går och knarkar i depressionen som råder.

//Paz

2013-01-07 16:23
Machete

Det snortas inte bara koks, det röks... Och det snortas annat... Kan ju säga att hur fyllan ser ut kan bero på kväll, umgänge ställe osv lika mkt här som i spanien,också...

I Aragón sups det iaf, rejält. Tyckte inte heller folk spottade i glaset i Granada eller bcn under mina vistelser där. Däremot dricker spanska tjejer jvligt lite när de kommit upp någorlunda i ålder...

Har flashbacks från en rejäl fylla på enbart wiskey o redbull när min polare går ut o lägger pizzan för att sen gå direkt på nästa grogg...Att spy på golvet brukar annars inte va nått problem... bartendern slänger lite sågspån på spyan och festen fortsätter.Du verkar annars ha en väldigt sund inställning till alkohol och det ska du ha credd för. personligen tycker jag det kan va riktigt nice, särskilt i spanien att köra en all nighter med rätt folk.

Paz
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-01-07 16:31
Machete

Sen är vårt klockan 2-3 på baren att jämföra med Spanjorernas klockan 5-6... Först där ser man sanningen i vitögat ;)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Poet

2013-01-07 16:48
Koks och alkohol hör ihop typ, hela party-livstilen.
At the gates of Eternity...

2013-01-07 16:49
Heliga Maria är ständigt närvarande också kan jag garantera ;)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Producent

2013-01-07 16:57
VRGHNS

Marijuana är semilegalt i Spanien, ;)

Jo men visst, det dricks överallt mer eller mindre och ja det skiljer sig beroende på var man är osv men det är ändå ganska stor skillnad tycker jag. Här i Oslo så är det ett helvetes supande på alla håll och kanter. Tro mig, du har aldrig sett i närheten av den dekadensen och apstadiet som man ser på gatorna här en lördagskväll.

Sen så har alkoholkulturen de senaste 30 åren gått bägge vägar. Skandinaver dricker mer kontinentalt. Sydeuropéer dricker mer skandinaviskt, särskilt då på turistområden.

Nja all in är för fjortonåringar, hehe, är för gammal för sån skit, ;)

Thx, är en hyfsat normal inställning tycker jag, varken bu eller bä.

2013-01-07 17:15
haha, ja nej Oslo är väl lite i särklass, ändå vackert att se nån i kostym landa huvudstupa i brunfärgad slask...Men Oslo är ju extremt på alla sätt, aldrig tidigare suttit i samma vagn med nån som drar rökheroin.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-01-07 17:40
Jag själv älskar kaffe och jag kan inte säga nej om jag blir erbjuden. Började dricka vid 5 års ålder med Mormor när hon satt barnvakt åt mig. Kortspel och kaffe :) Så det är inte bara smaken och beroendet, det är en hög mysfaktor om man tycker att det är gott. Sen varför man måste påpeka varje gång en vuxen människa hellre dricker saft fattar jag inte. Något som säkert dör ut med de äldre generationerna..
 
Poet

2013-01-07 17:59
Men Oslo är ju extremt på alla sätt, aldrig tidigare suttit i samma vagn med nån som drar rökheroin.What the fuck?
At the gates of Eternity...
Producent

2013-01-07 18:11
Rättelse:

Thx, är en hyfsat normal inställning tycker jag, varken bu eller bä.

Är väl inte så normalt enligt normen direkt iofs. Men JAG tycker det borde vara det normala, ;)

Ahh, ja vad har man inte sett på pundarfronten i Oslo, är ju fan på varje gatuhörn i hela staden.

2013-01-07 18:14
What the fuck?


Man vänjer sig rätt fort, centrala Oslo är som Dawn of the dead.... Såg en fistfightr mellan två rulstolsbundna horseare som låg på marken och vevade vid tigern... Inte mkt fart i dom smällarna så tror det blev dött lopp...

Annars folk som dealar helt öppet och alltid minst ett 20-tal zombiefejor... Runt hamnen kan man se folk med brallorna nere och en nål knävecket osv osv...
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Producent

2013-01-07 18:25

2013-01-07 18:31
VRGNHNS


Låter mer som att du beskriver Köpenhamn.
Fuckin' OG! Shiznahmutherfukk!
Poet

2013-01-08 00:20
Aldrig sett något sådant i Köpenhamn och jag jobbade ändå där i över ett år :/
At the gates of Eternity...

2013-01-08 00:28
Alkohol är så jävla osexigt.

Word!!

Dessutom tror jag att de flesta som inte gillar kaffe kanske mest har druckit blaskigt snabbkaffe som smakar skit.
Tillagas det rätt smakar det helt underbart,men alla tycker olika,respekt till det också.
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php
Poet

2013-01-08 01:07
Har smakat überkaffe när jag var i Italien, smakar fortfarande apa. Men kaffe är en sån grej som man antingen älskar eller avskyr.
At the gates of Eternity...
Admin

2013-01-08 03:15
whoadigging


Haha, en digital version av diggin in the crates?


OT...

Jag dricker inte kaffe. Slutade när jag var ungefär 10 efter min kanske tredje kopp. Första var en sipp. Andra var jättemycket mjölk med en skvätt kaffe (så gott tyckte jag!). Tredje och förmodligen sista var kokhett, svart kaffe som efter ett stopp i min mun landade på bordet. Hemskt.

Men kaffe luktar fantastiskt gott. Varför kan det inte smaka så?

Att inte dricka är inga problem numera. Folk accepterar att man inte gör det. De som känner en frågar inte ens utan frågar om jag vill ha te istället. Ibland så säger jag ja.

Men tidigare - och den känslan finns till vis mån kvar - kändes det som att tackade man nej till kaffe så betraktades man inte som vuxen. Det är bara barn som säger nej till kaffe, ungefär. Det är riktigt jobbigt.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Poet

2013-01-08 14:28
Evolution, the bringer of truths!

+1!
Jag har ätit pannkaka!

2013-01-08 17:12
Men kaffe luktar fantastiskt gott. Varför kan det inte smaka så?Why does coffee never taste as good as it smells?
Walking the street of dreams
Producent

2013-01-08 18:06
Så om man håller för näsan medan man dricker kaffe så smakar det satan?
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-01-08 20:45
Socialt missanpassad om man inte dricker kaffe? herregud, tacka nej och låt dom acceptera ert jävla svar. Vem är missanpassad om man dömmer någon som missanpassad för han/hon inte dricker kaffe?

Fattig tråd.
Think of a colour you've never seen.

2013-01-08 20:57
I "min" kultur är man misfit om man inte dricker te,precis samma sak som att kaffe är mer accepterat och man är keff om man inte dricker det...här.
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-01-08 21:38
I "min" kultur är man misfit om man inte dricker te


Turk?
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Admin

2013-01-08 21:54
Naizo

Ja, just det! Det där har jag ju läst men glömt bort det.

Dopeness

Då borde kaffet inte smaka mycket alls. Om du håller för näsan blir det ingen cirkulation och luften kan inte passera näsgångarna vilket krävs för att luktsensorerna ska aktiveras. Det är därför mat knappt smakar nåt när man är täppt i näsan.

Fedsen

Det är inga problem att tacka nej men konsekvenserna blir att folk tittar lite konstigt på dig. Fikarumskulturen innefattar traditionellt sett en kopp kaffe. Teet blir mer och mer accepterat men dricker du ingenting är du knäpp. T o m ett glas vatten är bättre inget. Drycken är en central socialiseringsmarkör eller nåt sånt.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Admin

2013-01-08 21:55
VRGNHNS skrev:
I "min" kultur är man misfit om man inte dricker te


Turk?


Låter mer iranskt i mina öron.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-01-08 22:14
Nja, turkarna kan det där, svepa te i 40 grader som det vore läskeblask...
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-01-08 23:33
Jag kan vara turk eller vad du vill men inte svensk.
Mest i Europa och väst det dricks kaffe i mängder
Drack det godaste kaffet i mitt liv på Cuba,det var värt!
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php
Producent

2013-01-09 00:15
Poet

2013-01-09 01:00
Britter dricker te som satan

Förövrigt fuck kaffe, blir skitnödig av det så passar på det.
Dricker min oboy kopp istället
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2013-01-09 01:44
Machete

Vet inte hur statistiken ser ut, men alla som spenderat tid på öarna vet att dom diggar te. Jävligt mycket.
Walking the street of dreams
Producent

2013-01-09 04:04