I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vad är det snålaste ni vart med om?

Övrigt - Blandat

   

2007-01-15 20:46

Vad är det snålaste ni vart med om?

Ja, som rubriken säger. I butiken, av polare, arbetet, tunnelbanan eller varför inte av dig själv?

Själv vet jag faktiskt inte... Ska fundera på det och återkommer.

...och det är det som är så fint med whoa!

2010-02-25 01:03
för i helvete va e de här? vilka sorts människor umgås ni med? Skulle aldrig stå ut me såna här personer
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2010-02-25 02:02
Har nog inte varit med om riktig sån snålhet bara vid sidan av.
1. Polarn o jag var på efterfest. En snubbe kommer fram o frågar alla efter en cigg.
Ingen hade, polarn rökte. han budade på stumpen, han vägrade sälja den för mindre än 100:- och snubben köpte den!! Någon som hade för mycket pengar iaf.

2. Kompis 1 lånar ut en tändare till kompis 2, kompis 2 glömmer tändaren en dag. Kommer nästa och ser att gas är borta från tändaren. Kräver att kompis 1 ska köpa en ny.

Det är snålt.
 

2010-02-25 02:28
Måste bara säga att Blowhoe var gryyyymt snål... Kom igen, det är lite soya liksom. Okej om det hade varit ett flygplan eller något, men det är soya. Får man betala 3 spänn extra för salt också? Om man vill ha sushi med fisk, blir det extra då också? Tar du betalt av folk för att dom ska få ställa sina skor i din hall?
Skivsamlare

2010-02-25 02:29
Stod i kön i en videouthyrningsaffär, framme vid kassan står en förståndshandikappad kille och ska hyra en Bond-box. Han slantar upp men det saknas 2 kronor, killen i kassan förklarar att det saknas pengar men Bond-killen förstår ju inte riktigt vad han menar.. Det slutar med att kassa-killen tar filmen och "schasar" iväg honom :( Efter jag betalt min film sprang jag ut i bilen för att hämta lite småpengar till honom men då var han borta redan. Blev så jävla sur på snubben i kassan då.. Även på alla som stod före mig i kön, fan nån måste väl haft enkronor på sig??
Odd Goons @ Soundcloud SP1200 / S950. 12bit grittynessss


2010-02-25 06:25
Inok, jag hade nog dödat killen i kassan. Vilken jävla idiot.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2010-02-25 11:37
Men ärligt talat, om man INTE lånar ut sin tändare eftersom gasen kan ta slut, inte bjuder på sin två liters kola, tar med sig överblivna chips hem, går igenom kylen på en förfest för att se om någon av ens öl är kvar så man kan "spara" den till nästa dag osv...alla dessa handlingar är VIDRIGA och folk som gör sånt borde inte ha vänner och få vara med i sociala sammanhang.

ang. cp-mongot som inte fick sin film, tough luck ärligt talat, det är en sak att ha en egen corner-store eller liknande där du kan bjuda folk på nån krona hit o dit, men i en filmbutik kostar filmen exakt 45 kr inte 43 vilket är rätt förståeligt tycker jag. Dock snålt av folk bakom att inte skänka lite cash!

Jag förstår inte hur man kan gå igenom livet o hålla på sina tillgångar, att ge är 1000000000ggr roligare än att få (förutsatt att personen visar någon slags tacksamhet nångång) jag äter hellre en delad skolmåltid framför en ensam lammfilé med bla bla bla bla bla bla vilken dag som helst!!!!

2010-02-25 11:52
för massa år sen hängde jag med en polare, och hans polare var med. Var på kiosken för att köpa glass, och då hade bara jag cash så jag köpte 3 piggelin, och alla fick varsin. nån vecka efter åkte vi dit igen, och då hade bara min polares polare pengar och köpte 7 piggelin. Sen satte sig den jäveln och åt upp alla 7 piggelin själv. Att hans farsa är mångmiljonär gör ju inte saken bättre. blir förbannad bara jag tänker på det.
 

2010-02-25 14:56
Vet en snubbe som rev av toppen på sin godispåse när han handlade lösgodis för att det skulle väga mindre när han skulle betala. Det är snålt.
Your best? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen!

2010-02-25 14:56
Nej det är helt jävla idiotiskt!

2010-02-25 15:05
Regular-0650-Joe P26
Hahahahhaha
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life.
Rappare

2010-02-25 15:19
This is the world we live in!
www.soundcloud.com/slackerlifecrew

2010-02-25 18:05
Vet en snubbe som rev av toppen på sin godispåse när han handlade lösgodis för att det skulle väga mindre när han skulle betala. Det är snålt.


Hahaha knas, jag brukade också göra nåt liknande när jag var yngre.
Istället för att ta pappers godispåsen så tog jag plastpåsarna som var till för tomaterna.
AIK
ARSENAL
"Det finns elitserie i innebandy alltså? Där ser man, undra om kurragömma har en elitserie också... "

2010-02-25 18:23
Hur kan en del av er tolerera sånt snålt och fult beteende? Särskilt om det ska komma från några så kallade "kompisar"? Är ni gjorda av fjädrar och dun eller? Säger ni inte ifrån på skarpen? Tänker mest på JumJum's inlägg.


Word!

2010-02-25 22:01
Rolig tråd :)

Jag hjälpte en bekant att flytta från Rissne till Märsta. Slet som ett djur en hel eftermiddag och fick lyssna på hur mycket pengar hon sparade och hur mycket hennes förra flytt hade gått på.
Som tack fick jag en påse chips att dela med två andra som också hade hjälpt till och fick tillåtelse att dricka lite vatten direkt från kranen. Sen var det bara att leta reda på en buss, sätta sig på pendeltåget och åka hem (bor på gröna linjen, så det tog en stund...) Kan tillägga att det här handlar om en vuxen kvinna med ordnad ekonomi, bil och allt dvs inte en desperat fattig student.

En av snubbarna som var med fick sjuka men av händelsen och klarade inte av att prata med henne efteråt. Mådde tom dåligt när han såg henne haha..
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2010-02-25 23:03
för att använda Jerry Seinfeld's ord:

- "people, they are the worst!"
if hiphop is dead call me ghost in the flesh

2010-02-25 23:07
jag stör mig nästan på mig själv att jag är så givmild och generös fast jag inte borde.
jag har alltid varit den som haft minst pengar i kompiskretsen. just nu är jag typ den enda som är arbetslös, och ändå är jag den som ger mest!

har jag 200 spänn kvar och det är 3 veckor kvar tills jag får mitt bidrag från arbetsförmedlingen kan jag ändå gå ut och bjuda en polare på två öl!
jag tänker liksom att visst, jag blir fattig, men jag kommer få en roligare kväll om min polare har roligt!
if hiphop is dead call me ghost in the flesh

2010-02-25 23:08
JumJum

Han gav mig 40kr och tog över hälften av biten. Jag satt bara och gapade.

haha! alltså det är förjävligt men det låter bara så roligt när du beskriver det!
men fy fan alltså.. vad är det med folk egentligen
if hiphop is dead call me ghost in the flesh

2010-02-26 17:37
Vet en snubbe som rev av toppen på sin godispåse när han handlade lösgodis för att det skulle väga mindre när han skulle betala. Det är snålt.


det där är vardagsmat på jobbet samma sak gör pensionärerna med grönsaker t.ex. blomkål, tar bort bladet för att det ska väga mindre...
You're misusing the word 'ho'. It's an interjection used to call attention to a destination, not an object, as in 'land ho' or 'westward ho'.

2010-02-26 17:58
En polare påstår att han äger 1/4 av en klubb, men vägrar fixa VIP till en...
http://www.finest.se/drzamani

Varje andetag! Varje natt och dag! Varje slag jag slog var för AIK, stolta AIK!

2010-02-26 18:10
En polare påstår att han äger 1/4 av en klubb, men vägrar fixa VIP till en...


antingen snackar han skit eller så är du för dräggig.
 

2010-02-27 19:45
Haha, jag hjälpte en kompis renovera hans lägenhet så där 6 timmar om dagen. Med bilmaskin och shit. Han hade snott alla grejer till renoveringen från sitt jobb så det var praktiskt taget gratis, de två första dagarna bjöd han mig på pizza för jobbet, den tredje dagen körde han; "jag kan inte bjuda dig på pizza varje dag, så jag köpte en gorbys till dig istället, den ligger i frysen"

Okej, att man kan hjälpa en polare så där, men det här var tungt arbete och shit. Lite kul bara, jag bryr mig inte om själva summan av vad jag får i tack, men det var kul att han planerade det så och köpte just den billigaste typen av "mat" man kan köpa.

 

2010-02-28 00:24
Haha folk som lånar telefonen av en då?

Kommer ihåg för ett par år sedan, hade ändå kontantkort då också och en polare lånade min telefon hela dagen "har inga pengar på min lur" sen på kvällen så drack vi och när fyllan kom så satt han o ringde ifrån sin telefon likförbannat och han hade INTE fyllt på den under dagen, skiter i om de handlar om 1 kr eller 10 000, principsak!!!
BAHA!

2010-02-28 16:36
Det snålaste jag gjort var när jag gick i 4:an och skulle dela på 128 kronor och 50 öre med 3 kompisar. Vi var alla så snåla att ingen vägrade få 50 öre mindre, men efter 10 minuters snålhet så gav en kompis upp och sa att han kunde få 50 öre mindre.

Det snålaste någon gjort mot mig var nog då jag jobbade på en hamburgerrestaurang och fick dricka ur samma pappmugg under hela tiden jag jobbade där för att dom kostade ju faktiskt 2 kr styck.
To late... to FUCKING late

2010-02-28 19:23
Jag hade en kompis på gymnasiet vars pojkvän var den snålaste jag dittills mött. En gång skulle de ta bussen ner till stan mitt i smällkalla vintern när hon märker att hon tappat/glömt sin remsa. Han kliver på bussen och säger "Trist, men ring när du är på stan - jag sätter mig på nåt café så länge! Seee ya!". Detta trots att han hade en helt ny remsa som hon också kunde få åka på. Det tog ca 25 min att gå till stan i -15°c.

Eftersom jag är en väldigt osnål människa reagerar jag också ofta på människor som i mina ögon är sjukt petiga med småpengar. T.ex hade jag en polare som jag lånade typ 4:- av till en kaffe nån gång när vi var på ett ställe där de inte tog kort och jag inte hade nog kontanter. Sen glömde jag bort det och en vecka senare när vi råkar ses i farten säger hon "Har du mina 4:-?". Jag hade inga kontanter då heller och säger "Sorry, måste springa, kan vi ta det nästa gång?". Och mycket riktigt, nästa gång vi ses drar hon upp det igen. Tilläggas bör att hon hade heltidsjobb och inga ekonomiska bekymmer. I min värld är det där ett stört snålt beteende! Det är stor skillnad om det handlar om en "riktig" summa eller om det är ett mönster hos lånetagaren som man börjar lacka ur på...

Något som också hänt mig är att jag blivit bjuden hem till nån på finmiddag och när desserten ätits upp kommer kvittot fram och alla ska splitta. Har absolut inga problem med att alla som äter är med och betalar, men tycker det är fult att bjuda på middag och i efterhand komma med kvitto.THE LAST BOUNCE Stockholms Globe Arena April 23 - 25, I samarbete med Blixten & co. Comviq, LG, Monster.se

2010-02-28 19:56
LoRia: håller helt med om middags grejjen. men sen det där om att låna små summor, lånar man så lånar man. sen skulle jag iofs personligen inte låna ut så lite för det bjuder man ju på, men principen är iaf rätt.

//Yde - ett lån är ett lån
www.myspace.com/ydetobbe

"En misantrop är ju trots allt bara ett annat ord för en upplyst person. :P " -Simba

2010-02-28 19:59
När man var liten och inte fick äta hos kompisar utan var tvungen att sitta kvar på deras rum och vänta medans dom åt.

2010-02-28 20:06
Jag är inte en person som minns vem som bjöd på fika senast, vems ölrunda det är eller vems tur det är att betala biobiljetterna, och så funkar de flesta i min vänkrets också. Jag funkar bara inte på det sättet och har väldigt svårt att förstå människor (med ok ekonomi) som gör det. Säger inte att jag har rätt men så tänker jag. Självklart är det korrekt att jag ska betala tillbaka de fyra kronor jag lånade av min kompis, men såna petitesser försvinner liksom ur mitt minne och jag blev bara så otroligt förvånad över hur det verkade vara det enda hon tänkte på tills hon fick tillbaks sina småpengar. Det är så främmande för mig...
THE LAST BOUNCE Stockholms Globe Arena April 23 - 25, I samarbete med Blixten & co. Comviq, LG, Monster.se

2010-02-28 22:12
Fridan Haha där har du min morsa, hon gjorde alltid så.. Vi var iofs jävligt fattiga också, men ändå de var skämmigt!
my name is xelly smelly

2010-02-28 22:15

2010-03-05 03:42
Samma kille jag snackade om tidigare. Detta var på nyår.

Jag hade köpt öl och sprit dagen innan som han drack av hela nyårskvällen, -natten och -morgonen. Sedan på eftermiddagen när vi vaknade, mustbakis, begick vi oss hemåt. På hemvägen köpte han en fanta. Jag bad om en klunk, men han vägrade. Jag sa att han hade druckit typ 20 burkar öl som var mina hela nyår, men han fortsatte att bara tokvägra. Ett jävla kräk är vad han är.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2010-03-05 22:30
snowblind

Självklart är du inte kompis med honom längre så du slipper såna dumheter i framtiden?
Redaktionen

2011-06-10 15:50
en polare till mig har väldigt mycket fiskar. det är hans passion. han har en flickvän som har ett akvarium. i detta akvarium ville hon ha räkor. min vän har räkor. min vän hade lånat 100 kr av sin flickvän.

"ska du ha två-tre räkor så är inte jag skyldig dig den hundringen längre"


upp med tråden! hittade den i mina favoriter.
namaste

2011-06-10 16:12
Överdrivet rolig tråd men tycker synd om alla er som umgås med dessa människor! Hahah
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-06-10 16:33
haha asså vad har ni för vänner?
Det är för dig våra hjärtan slår, alltid oavsett i alla år!

2011-06-11 20:49
En polare kom hem till mig med en kebabtallrik, han äter halva och sen orkar han inte mer så frågar han "vill du ha annars slänger jag den?" och jag tacka ja. Någon vecka efter så ska vi käka pizza och då säger fanskapet att jag ska bjuda honom för att han bjöd mig...
Hej, Träffat Jacob?

2011-06-11 22:17
haha, fan vad snala och hemska vissa ar, hur star man ut med sig sjalv?

gotta contribute;

skulle baka hemma hos en kompis, well, vi hanger inte sarskilt mycket langre.. hursomhelst, sa hade jag med mig alla ingredienser till kakorna, ALLT forutom smor. sa jag ringde och fragade om hon hade smor/margarin, det hade hon inte, hon har kollat, sa hon tvarsakert. sa jag gick och kopte det, inget mer med det.
sa nar jag kommer hem till henne och lagger in vad jag kopt i kylskapet finns det massa smor och margarin dar redan.
riktigt snalt beteende.

och sa alla dom dar som rullar med 90% tobak, alla vet att man roker weed med en nypa tobak, INTE tvartom.
 

2011-06-11 22:23
Bjöd min polare på 10 G röka och han lova att bjuda på en 5:a nästa helg. Han köpte en 5:a sj fick jag 2 sönder täppta små jointar. Blev rikitgt lack...
Producent

2011-06-12 01:59
Jag hade inga batterier på min mobil för några år sedan och undrade om jag kunde låna polarns mobil för att sätta i mitt SIM kort i hans mobil. Jag behövde ringa jobbet om något viktigt.
Men det fick jag inte, för då försvinner hans senaste uppringda nummer.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2011-06-12 10:01
Jag hade inga batterier på min mobil för några år sedan och undrade om jag kunde låna polarns mobil för att sätta i mitt SIM kort i hans mobil. Jag behövde ringa jobbet om något viktigt.
Men det fick jag inte, för då försvinner hans senaste uppringda nummer.


Nä fyfan för att byta simkort med mobilerna nu för tiden. Allt försvinner från dem. Skulle hellre låna ut pengar till en ny telefon i så fall.
 

2011-06-12 13:32
Det värsta jag vet, Som egentligen är värre än denna "snålheten" Som egentligen är ganska snålt.

Det är när andra bjuder och sen tar förgivet o bli tillbaka bjudna. Nu säger jag inte att jag är såhär. Men folk som typ "ööh, jag bjöd dig på tre öl innan kan du bjuda tillbaka dom för jag har inga pengar?" Då har du inte bjudit på någon, då har du LÅNAT dem utan o berätta för dem att de lånat.


Jag har alltid varit glad för att bjuda, Ända sen barnsben. Jag har alltid varit en flock-människa och det ligger i ens natur då att bjuda på sin flock. Jag bjuder mycket och har inget problem med det. Men jag tar inte förgivet att bli "tillbaka bjuden" på exakt samma grejer. Det är vad plånboken tillåter. Snålt folk kan jag bli jävligt förbannad på.. Brass rökare med dåligt kapital är bäst på det..
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-06-12 15:36
Har en kompis som gör de mesta av de saker ni berättar...
Jag har lånat ut pengar, kläder och goda råd men får nada tillbaka.
Bara en kniv i ryggen några gånger.

T.ex.
Hon hade itne fått sina csn pengar så jag lånade henne en hel del under en vecka, betalade luncher osv.
Hon sa hela tiden att jag ska få tillbaka.
Sen veckan efter hade hon fått sina pengar och då fungerade inte mitt bankomat kort när vi skulle käka lunch, då sa hon "det är lugnt, jag tar detta!".
Bra tänkte jag.
På eftermiddagen skulle vi gå och ta en kaffe.
Då har hon mage att säga "men då kan ju du bjuda mig på fikat eftersom jag betalade din lunch"
Då hajjade jag till "Jo.. fast alltså.. jag bjöd ju dig på luncher osv förra veckan"
"Va? Nee de kommer jag inte ihåg..."

ÅÅÅÅ då ger jag mig... För jag tänker inte ha en jävla diskussion om detaljer vem som bjöd hit och dit. Det ska inte behöva vara så.
Fast jag störde mig så sjukt mkt på det och borde ha påminnt om varje gång jag bjudit henne egentligen. Men gör inte det för att jag vill inte sätta henne i en pinsam situation. Konstigt va?


Betalade hennes akutbesök en gång också (350 spänn) och då tog de 3 månader på att få tillbaka dom och då fick jag tillbaka 300.. "eftersom man bara kan ta ut hundringar".
Fick påminna henne 711 gånger och tillslut släpa henne till en bankomat.


Pajjat våran kompisrelation totalt, för många såna här saker, för många lögner.
Vill radera henne ur min kompiskrets men är svårt eftersom hon är ihop med min pojkväns bästa kompis... och det var jag som fixade ihop dom. fan.
Rahamadjan av GU-PA!
Producent

2011-06-12 15:46
Jag förstår rahamadjan Jag har en kusin i Oslo som är så sjukt snål. Jag kan bjuda honom på öl ute på krogen. Men sen om jag får en öl av honom hemma hos honom då måste jag betala tillbaka den. Han ber mig alltid att bjuda honom på kaffe. Han har föreslagit att jag ska betala för att sova över hos honom när jag har hälsat på honom.
Min polare som vi bodde med vågade inte ta sin flickvän över för han var rädd för att min kusin skulle vilja att hon skulle behöva betala hyra också för att hänga hos oss.
När han har hälsat på mig-då har det alltid varit "mitt hem är ditt hem". Han får ta allt han vill från kylen-öl, mat. Jag lagar mat och bjuder honom när vi går ut.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2011-06-12 20:35
En polare som inte kunde låna ut 2 spänn och om han skulle göra de ville han ha tillbaka 10 kr sen.
Vi växte upp tillsammans för att sedan splittras för alltid

2011-06-12 20:38
Ni som har snåla polare, hur kan ni fortsätta umgås med dem? Jag står verkligen inte ut med snålhet, det är vidrigt.
"Damfotboll är som V75 med kossor" - Gert Fylking. Jag väntar på din ursäkt till kossorna.

2011-06-12 21:30
Jobbar på en optikfirma där vi ibland kör kampanjer på att om man kommer in med sina gamla glasögon (lämnar in dem, oavsett hur gamla) så får man rabatt på glasögonen man köper, i detta fall 300 kr. Glasögonen man lämnar in går till välgörenhet dvs till folk som inte har råd att köpa glasögon


Hur som helst så kom det en dag in en gubbe som ville lämna in sina glasögon (många lämnar in även fast dom inte får pengar.) jag tackar och tar emot och han står där frågande, tillsist kläcker han ur sig var är mina 300 kr? varav jag svarar att du får bara 300kr om du köper glasögon, han suckar uppgivet och ber att få tillbaka sina glasögon och går därifrån.


kan tillägga att det var typ 5 par MINST 20 år gamla glasögon som han vägrade lämna in till välgörenhet.


snålt.
 

2011-06-12 21:39
candide
jag har från och med nu sagt upp kontakten inofficiellt...
moonwalkar där ifrån.
Rahamadjan av GU-PA!
Producent

2011-06-12 21:53
Samma här. Jag har ingen kontakt med min kusin.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2011-06-13 23:34
Philip - Dräggig? I helvete heller! Tippa hellre på det första, så ska det nog gå bra.
Klubben i fråga, Kicki's Bar & Café ägdes och drevs för övrigt av Filip Kulhan, en snubbe jag över huvud taget inte känner.

SamzoN - Ja säg det.

Candide - Det gör jag inte heller längre... jag sa upp bekantskapen med fanskapet för ett par veckor sedan.
http://www.finest.se/drzamani

Varje andetag! Varje natt och dag! Varje slag jag slog var för AIK, stolta AIK!

2011-06-13 23:57
När brorsan var liten och sprang in i ett träd så gick dom till hans polare vars mamma bad att få tillbaks världens blodigaste handduk, haha
http://duckdown82.tumblr.com/

2011-06-14 01:00
Kraftigt nedkortat konversation som gick ut på att jag skulle dra en shot på en krog, var en speciell "ritual".

"Komigen du måste ju smaka en sån shot"
"Nej, jag pallar inte lägga 200 på en sån"
"Jo, men jag betalar den, ta den nu bara"
*shotten beställs in,han betalar, jag dricker.

Ett par månader senare

"Ja du är ju skyldig mig 200 för den där shotten"...

Han har inte fått dom pengarna, bjuder man så bjuder man, inte fan bjuder man och ber om att få tillbaka pengarna sen, speciellt inte om man praktiskt taget ÖVERTALAR någon att låta sig bjudas först.


Har en polare också som när vi var små alltid satt och käkade pringles och skit när man såg på film och aldrig bjöd. En gång sa hans morsa åt honom att han skulle ge pringles till mig också, då gav han mig ett pringle och sa "det där ska räcka i fem minuter".

Samma kille var på födelsedagskalas, skulle dra hem och tog, trots att han hade en halvfull cola i näven, en oöppnad ur kylen och stoppar ner i fickan det sista han gör
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."