I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vad är det snålaste ni vart med om?

Övrigt - Blandat

   

2007-01-15 20:46

Vad är det snålaste ni vart med om?

Ja, som rubriken säger. I butiken, av polare, arbetet, tunnelbanan eller varför inte av dig själv?

Själv vet jag faktiskt inte... Ska fundera på det och återkommer.

...och det är det som är så fint med whoa!
Användaren är inloggad Bling
Moneymaker
Detta är lite reklam för att finansiera driften av whoa. Om du blir medlemoch loggar in så slipper du denna reklam.
Redaktionen

2008-11-26 15:53
upp gaddamnit
namaste

2008-11-26 16:33
haha, emodemo
 

2008-11-26 16:46
Jag tror det var när jag träffade min flickvän på bussen.. hon hade inte ätit något på hela dagen och jga hade nyss köpt en stor påse tekakor.. hon frgåade om hon kunde få smaka en. Jag sa nej, det var liksom mina tekakor som jag hade köpt för att jag skulle ha att äta på morgonen. Efter 15 minuters försvarstal från min gav jag upp.. och gav henne en halv tekaka och klev sedan av bussen.

:) Var lite tjurig den dagen.

2008-11-26 17:06
hahaha shit vad snål du är asså
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Lyricist

2008-11-26 17:47
När någon full idiot skulle slå mig för att jag lurat honom på 10kr när jag körde svarttaxi.

Visst att jag lurade honom, men 10kr? Bitch please...

2008-11-26 18:00
Jimmymorfin hahahahahaa!!!! måste du ha ALLA själv, så jävla rövigt snål!
Om du har ett äpple vill du dela det med miig eller tar du hela sjäälv
ingen som minns den gamla sången från förskolan.

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-11-26 18:01
jag och en polare målade, så tog min vita slatt slut när jag höll på med highlightsen, så jag frågade han om jag kunde få låna hans vita till att göra dem 3 återstående strecken, men det fick jag inte, var rätt snålt tycker jag.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-11-26 20:36
jag fick inte låna min kompis tändare pga att han hade lite gas kvar
Graffare

2008-11-26 20:42
crs
aahahaha shit
They called me Mr. Glass
Redaktionen

2008-11-26 21:35
snara

igar skickade jag runt den sangen till ett par comviqpolaredet har ju med traden o gora ocksa sa att saga
namaste

2008-11-26 21:36
när jag köpte krukor och skit för flera hundra spänn så bjöd dom inte ens på en påse, det är snålt
http://duckdown82.tumblr.com/

2008-11-26 23:30
när en vuxen man sa att jag skyldig honom 50öre-1kr, sen sa han att jag likabra kunde ge honom 1 krona sålänge så skulle jag få tillbaka 50öre ifall han räknat fel eller något liknande... sjukt.
lifeforms > Polisens uppgift är att försvara den privata äganderätten och hindra arbetskraften från att slå ihjäl varandra på fyllan.

2008-11-27 00:04
Shit alltså, har varit på både dyra och billigare sushi ställen men aldrig har jag vart med om att man måste betala extra när man ber om extra soya. Att det ens händer att kunder reagerar på det och inte vill betala 3 kr för det visar ju rätt tydligt att det är nånting fel på det, Blowhole :)

(yes tog upp ämnet igen, man var ju bara tvungen att tillägga något i detta som jag finner helt absurt! :)

2008-11-27 00:17
min bästa kompis mamma ville ha tillbaka 4kr av mig. jag var 13år.
http://storiesaboutbarcelona.blogg.se

2008-11-27 00:31
Snålaste vet ja inte, men jag har mött den tarvaste människan någonsin, var ute å rökte med lite random folk jag inte kände så bjöd ja på cigg (trevlig som man är) och paketet kommer till en brud som i sin tur tar upp sitt paket, räknar ut hur många det saknas för att få ett fullt...tar så många stoppar i sitt paket...TAR sen en till för att röka och ger tillbax paketet.... jag var fattig och frågade om hon var serriös...hon tittade bara på mig som att JAG var dum i huvet... sen fråga hon om eld.... ja tvekade... vilket ja gjorde rätt i för det aset tände sin cigg..stoppa min enda tändar i fickan och gick....


ja bjuder gärna på cigg... men man tar typ inte 6-7 cigg av nån om man har 13-14 egna... på sig... och sen snor tändaren med... och är bitchig som fan på köpet...


hon vägrade förövrigt bjuda mig när mina var slut och ja inte hade tillräckligt med pengar....
Det blir ingen extra sång, vi är klara – hej då

2008-11-27 00:33
tha_slayer: hon låter lite socialt efterbliven.
http://storiesaboutbarcelona.blogg.se

2008-11-27 01:20
Jag var skit snål när jag var liten men nu är jag typ övergenerös istället..

Jag tycker det är dåligt av folk som man måste tjata på för att de ska betala tillbaka pengar man lånat ut, om jag lånar av någon så betalar jag alltid tillbaka så fort jag kan, allt annat är respektlöst i mina ögon.

Jag har haft väldigt bra med pengar senaste åren och har bjudit vissa personer på så jävla mycket grejer för att de är fattiga, det har gått så långt att folk inte ens säger tack för att de är så vana med att jag bjuder och tänker väl "Alex har så mycket pengar, det är självklart han ska bjuda, jag skulle gjort de i hans skor", det tycker jag är riktigt jävla otacksamt, men samtidigt är det inget jag blir sur över.
my name is xelly smelly

2008-11-27 05:59
Jag skulle gå på muggen på Centralen här i Sthlm, det här var på morgonen någon gång och jag var hur pissnödig som helst. Nu för tiden kostar det 10 kr att använda toan där, men då kostade det bara 5 kr. Jag kom från pendeltågen och började nästan småjogga ner mot toaletterna, för det började trycka på rätt rejält. När jag nästan är där så upptäckte jag att jag bara har 4,50 på mig, men jag tänker att jag får väl be snällt och hänvisa till omständigheterna. Så dryga kan de väl inte vara?

För att komma in till toaletterna där måste man stoppa in en femma i en sån där spärr med tre pinnar. Det står alltid en snubbe där bakom en disk, för att kunna växla pengar och så (kul jobb...). Hur som helst så är det lite kö som det brukar vara under morgonrusningen, så jag får stå där och verkligen anstränga mig för att hålla mig. När jag kommer fram till snubben bakom disken säger jag så ödmjukt jag kan:

-Jag har bara 4,50, går det bra att gå in ändå? Jag behöver verkligen gå på muggen...
Snubben ser lite förvånad ut, kanske för att folk oftast brukar ha pengar så det räcker...

-Nej säger han, det går bara att stoppa in femkronor i spärren, så det går inte.

-Men om jag ger dig mina 4,50 så får jag en femma tillbaka av dig som jag kan stoppa in? sa jag och log så snällt jag kunde. Han såg fortfarande jäkligt tveksam ut.

-Kom igen, jag behöver verkligen på muggen alltså. försökte jag, för att spela på hans sympati.

-Ehm...nej tyvärr, det går inte kompis. Jag kan inte göra något...

-Men...kom igen? sa jag i ett sista uppgivet försök. Vid det laget var jag riktigt pissnödig, vilket nog syndes på hur jag stog och småtrampade på stället.

-Nästa! sa han.

Vad fan, tänkte jag! Vad ska jag göra nu då? Jag började tänka frenetiskt på var det kanske kunde finnas en annan toalett man kunde använda, något som tyvärr inte är en vanlig syn i centrala Stockholm. Jag fick nästan lite panik vid det laget...

Som tur var så stog det en hjälpsam kvinna bakom mig som gav mig en femma att stoppa i spärren. Tack sa jag och skyndade mig in snabbt som fan, medan kvinan sa något till snubben bakom disken om att "man kan väl hjälpa varandra för faaan, du borde skämmas" och blängde surt på honom. Han såg faktiskt att skämmas lite...

Det var nog bland det snålaste jag varit med om, just med tanke på omständigheterna. Det är ju inte så att de förlorar pengar där, det är nog minst flera hundra människor om dagen som använder de där toaletterna. Det är väl en sak att ta betalt för att låta folk använda muggen, det kan jag gå med på. Men om man inte kan bjussa på en femtioöring så att stackars jag inte behöver pissa ner mig mitt på centralen, då är man rätt snål faktiskt.
I´m kind of a big deal...I have many leather-bound books and my apartment smells of rich mahogny

2008-11-27 06:02
Oj, Han såg faktiskt ut att skämmas lite... ska det stå.
I´m kind of a big deal...I have many leather-bound books and my apartment smells of rich mahogny
Redaktionen

2008-11-27 06:15
Mic_stylesskam for manskligheten alltsa..
namaste

2008-11-27 11:22
Min kusins far har sen telefonens urtid ringt en signal till sina barns mobiler och førvæntar sig att dom ringer upp...wzup with that????

Snålaste jag sjælv gjort var nog nær jag inte gav min lillasyster present nær hon fyllde 11 før jag ville ut och supa før pengarna.
Montana luktar gott

2008-11-27 11:42
ska till alperna i mars och en av dom som ska med var villig att åka buss 34 timmar istället för flyg för att han tjänar 100 kr på det...
jag är discoverys ansikte utåt
Hangaround

2008-11-27 12:07
ska till alperna i mars och en av dom som ska med var villig att åka buss 34 timmar istället för flyg för att han tjänar 100 kr på det...


Haha. Är lite som de som inte vill använda någon slags sås (läs: bearnaise/vitlöks..) till pizzan och lägger ut argumentet: Det blir så jävla flottigt då. Fan, skall man äta kakan kan man lika gärna äta hela. Sedan är det en sak om man gillar pizza precis som den är, utan tillbehör.

2008-11-27 12:52

En kompis till mig är sjukt snål!
Hon har en lista i telefonen där hon skriver upp allt folk är skyldig henne, typ:
Malin 20:- (hamburgare i fredags)
Linda 5:- (la till på hennes öl)
Petra 16:- (bjöd henne på en bussresa)
osv. osv!
Den här listan drar hon ALLTID upp på fester. Det är liksom lite av en tradition.
Först dricka vi en öl, sen tar Sandra upp sin lista hahaha

Snåla party-poopers är det värsta!
mjao!

2008-11-27 14:53
Alltid i mitt hem har maten varit lite av mi casa su casa, dvs att om folk är hungriga äre bara att ta något, folk får också käka där om de vill. När jag var mindre så hängde jag mycket med en polare o han fick alltid käk o sånt hemma hos mig, sen ville han inte bjussa på en sån vit brödlimpskiva med smör ovanpå. Det tyckte jag var ganska snålt. det är nu inte så att de har de svårt med pengar o sånt, de bor i en villa och har 2 bilar o sånt.


Sen så var jag hemma hos en polare, ofta fick jag sitta på ovanvåningen och vänta medans de åt, sen en gång fick jag en halv köttbulle. Det var enda gången jag någonsin fick käka hos dem, och jag har känt polaren i runt 13år.
Whoa kontroll - vi gör det vi gör vanligtvis fast lagligt

2008-11-27 15:01
Känner en brud som inte ville låna ut tändaren sin för att spara på gasen
Blood on my dick or shit on my knife

2008-11-27 17:32
mkt snåla personer, men även sjukt många smunkar i den här tråden
AIK
Promotor

2008-11-27 18:21
ville ha en playstation3 som impulsköp när jag va med morsan en sväng på stan.. hon krävde att jag skulle tömma diskmaskinen i en vecka.. ja ba åååh :O ... så det blev inget med det :/
 

2008-11-27 18:57
Jag hade en vän som sedan urminnes tider (läs: mellanstadiet) antecknat minsta lilla lån. Okej, när man fortfarande fick 20 kr i veckan, så kanske en femma spelade roll. Men detta höll sig alltså ända upp på Högstadiet, och så vitt jag vet, en bra bit in på Gymnasiet.

mephisto: 2 kr
Kompis 1: 4:50kr
Kompis 2: 11 kr

Det var ju inte så att han tjötade på en om dessa småsummor, men han visste fan alltid exakt hur mycket (läs: lite) man var skyldig, och minsta lilla jävla öre var man återbetalningsskyldig.

Men så bekantar jag mig inte med honom längre så jag slipper detta.
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." – Benjamin Franklin

2008-11-27 18:59
Optimistisk: Summan av kardemumman är alltså att din Mor är den snällaste morsan i världen, och att du är lite bekväm, som inte ens, för betalning, vill tömma diskmaskinen?

Hade jag varit du hade jag gått och gett din mor en puss på kinden och berättat för henne att hon är världens bästa mamma. Och sedan tömt diskmaskinen i en vecka, utan betalning.

Sen tror och hoppas jag att du inte var seriös i ditt inlägg. Men man vet aldrig med folk.

"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both." – Benjamin Franklin
Promotor

2008-11-27 20:23
mephisto

jag var så seriös :)
 

2008-11-27 20:36
Xelly P23

vet precis vad du menar. har inga problem att låna ut pengar men fan ibland får man itne tillbaka dom. fast man ber så myglar de o säger att de är panka sen köper går de o köper cigg eller nåt. rätt bull stil. eller när de vägrar låna ut till en för de inte vill spräcka en hundralapp. eller som en kille i min klass som inte kan låna ut ett papper från sitt anteckningsblock, nigga please

2008-11-27 20:46
mögelfar pwnz

2008-11-27 21:56
Heh, jag hatar att dela med mig min kunskap så när en tjej som jag tyckte om frågade om svaren till provet så sa jag NEJ ;(

2008-11-27 23:02
Hmm min farsa brukar vara lite snål av sig.
Han brukar oftast när det är lite ketchup kvar i flaskan späda ut det med vatten och det är inte allt för gott.

Sen kommer jag också ihåg en riktigt snål pizzeria när vi var i Karlstad och käkade som skulle ha 15 kr för en extra tallrik.
Mina syskon skulle dela på en pizza och ville ha en till tallrik men då skulle det kosta 15 kr för det blev så mycket disk annars sa dom.
:S

Live Hard, Die Young

2008-11-27 23:52
var på en fest där "värden" ville att det skulle gå typ 10 pissar mellan varje spolning för att inte slösa på vatten(!?). Jag stack direkt.
PAO!

2008-11-28 00:41
en polare som jag ALLTID har bjudit på krogen för jag inte trott han har haft några pengar! varenda år. jag köper drinkar, öl jag betalar taxin. jag betalar entren. och när vi var på en strippklubb en gång, så gav jag en strippa 1000 spänn för att hon skulle ge han en privatdans med lite extra ut över det. och sen visar de sig att han har 250 000 på sitt konto. och han har ALDRIG bjudit någon av oss andra. aldrig. snåla jävla fanskap. ska aldrig mer bjuda han. har säkert brännt minst 30 000 på han genom åren.

2008-11-28 08:25
Sjukt bra tråd!

Jag kan inte låta bli att störa mig vansinnigt mycket på Blowhoe. Jag förstår inte nånstans hur du tänker och fungerar.

Det är intressant att du tycker att folk är snåla för att de inte vill betala för extra soya. Eftersom du stört dig på det så antar jag att det är några som frågat efter extra soya, vilket borde innebära att några/många inte tycker att den soyan ni skickar med räcker. Hur kan ni då ta extra betalt för någonting som verkligen borde ingå? Om det nu är så att folk (jag vet inte hur många, eller hur få) frågar efter extra soya, borde det inte ge er en signal om att kanske baka in lite mer soya i priset? Eller verkar det helt orimligt?

Sen säger du också att det inte är Du som tar betalt för soyan utan din chef och att det skulle göra att du inte var snål. Men ändå så står du Helt bakom din chefs beslut och tycker att det är helt rimligt att ta 3kr för extra soya, hur går det ihop?

Ja, jag vet att tråden är gammal, men det vore kul att få höra lite mer funderingar, för jag kan inte förstå hur människor som du tänker :)

Det enda jag kan säga är att jag tror att säljare som Du borde gå en kurs i Hur man faktiskt säljer någonting, vare sig det är ett par jeans, en cd-skiva eller sushi.
"I'm the best of both world's, without the hidden camera and the twelve year old girl"

2008-11-28 11:35
Okej, först och främst. Kul att ni uppat den här gamla tråden! Hade glömt bort den helt!

Vet inte om jag tagit upp denna tidigare i tråden, men här är den igen i sånna fall, om jag minns denna rätt:

I tidiga högstadiet var det en rutin att gå till netto för alla i min årskurs, då man fick gå utanför skolan utan att få skäll av någon fjantig lärare. Hur som helst fanns det chokladkakor där som kostade 5-6 kronor vill jag minnas, en med vanlig mjölkchoklad och en med nötter och mjölkchoklad, jag brukade dra dit med två polare då och då, varav en av dom var jätteallergisk mot just nötter. Och varje dag när han var med köpte den andra kompisen just nötchoklad, när han inte var med köpte han vanlig.

Frågade varför och fick då svaret "Då slipper man bjuda.".
Sjukt elakt, och snålt!
...och det är det som är så fint med whoa!
Skivsamlare

2008-11-28 11:35
En vän till mig lärde sig fiska upp sedlar ur ronald mcdonald-insamlingarna med hjälp av sugrör. kändes lite iffy att stå där i kassan och racka cash från barnsjukhus för att köpa en big mac...
fair enough..

2008-11-28 11:44
en tjej i min klass lånade 5 kr..obs....5 kr! av en kille i skolan...o den här killen e täät......
d gock några dagar och han kom till henne varje dag o sa , du är skyldig mig pengar när får jag dom? och hon sa ..ja du ska få dom....o sen när det gick några dagar gick han till hennes bror o sa att hans syster va skyldig honom pengar..


det måste va höjden av snålhet!
vi är överallt!

2008-11-28 13:04
En tjej som gick i min förra klass försökte sälja cigg till mig för typ 3kr. Sånt hatar jag verkligen. Men hon fick tillbax dagen efter då hon ville köpa en av mig men mina kosta 100 för henne, så de blev inga cigg för henne.
Ta mig inte seriöst
Jag är inte på riktigt

2008-11-28 13:35
Som liten mulade jag ner en äldre killes tjuvrökarlimpa med cigg i en flaska och pantade den, tänkte inte riktigt på att någon ägare till den gömda limpan skulle finnas. Senare samma dag blev jag konfronterad av den rosenrasande äldre killen och hans kompisar som med bedtämdhet hävdade att jag nu var skyldig killen pengar, hela 6,50:-. Eftersom jag var 7-8 år gammal var detta nästintill omöjligt och fick därför under, vad som upplevdes som flera år, utstå mängder av hotelser av gänget som aldrig tycktes ge sig tills jag slutligen en sommar mötte dem alla på cykel och faktiskt hade 6,50:-. Så var den dagen förstörd. En sådan summa är inget man skrapar ihop enkelt direkt i den åldern.
Intressepenisen hårdnar!

2008-11-28 14:41
herregud vad har ni för folk i eran omginvning?
http://soundsof051.com/

2008-11-28 16:37
Lånade en 5krona av en kompis på gymnasiet.
Några minuter senare mumlar han något i stil med: "jag hatar att ligga ute med pengar"
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life.

2008-11-28 17:47
En polares morfar ville ha 5 spänn för gårdagens aftonbladet.. Trodde det var på skojj såklart först.. Men det var ju inte det :S
 

2008-11-29 02:01
pokerface det tog fan priset.....
BAHA!

2008-11-29 03:00
haha kan bara garva och samtidigt tycka fett synd om er som inte hittat riktiga vänner som inte bryr sig om sånna där saker som inte ens exiserar i ens värld.
 

2008-11-29 03:15
hyresvärden hotade med vräkning för jag låg efter med tre hyror.. jävla stressamhälle
 

2008-11-29 04:25
Känner mig ganska snål på jobbet, brukar fråga en snubbe om han ska med och köpa en dricka i automaten... väl framma vid den fråga jag

"Har du 10 kr att låna ut till en cola eller" (har oftast egna pengar men vill inte slå sönder en 100ing)