I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Juridik - Bristande kompetens hos Familjerätten

Övrigt - Blandat

   

2010-11-12 00:13

Juridik - Bristande kompetens hos Familjerätten

Jag vill höra med er om det föreligger skäl nog för att föra fallet vidare till förvaltningsrätten.

En familj tar kontakt med Familjerätten och vill adoptera en familjemedlem bosatt i ett annat land. De ansökande får reda på att de inte uppfyller de ålderskrav som råder (de är för gamla).
Några år senare tar familjen kontakt med Familjerätten igen i hopp om att hitta en lösning. Familjerätten förkunnar då att ålderskravet inte gäller om adoptionen gör gällande ett besläktat barn. Föräldrarna blir därmed ombedda att gå en obligatorisk kurs i enlighet med svenska och internationella lagskrifter.

Framåt slutet av kursen kommer det till kursledarens kännedom att landet där barnet återfinns INTE är anslutet till Haagkonventionen och har inte något aktivt samarbete med Myndigheten för Internationella Adoptioner . Familjerätten förkunnar att det således inte föreligger obligatorisk närvaro i parets fall och att de istället skall direkt ansöka via domstol.

Familjen har lagt ut 6000kr + andra kostnader SAMT (det viktigaste) stått på samma rutan i två år p.g.a bristande kompetens och tillvägagångssätt i ärendet.

Enligt föräldrabalken finns en nedre gräns på 25år. Men någon övre gräns finns inte. Riktpunkten är 42år men detta skall beaktas från fall till fall.

Hur ser ni på detta och har ni hört eller varit med om något liknande? Bör familjen ta fallet vidare?

Så länge du inte ger upp har du aldrig förlorat