I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Minska på kött alt. bli vegetarian? (Sanning vs fördomar)

Övrigt - Blandat

   

2013-05-05 22:51
Skillnaden är att jag inte tror att det existerar någon elit som försöker undanhålla information från människor.

För du inte tittat på bevisen.

Informationen finns tillgänglig för den som är öppen för att se på saker annorlunda.

All information finns inte öppet och är inte heller lika accepterat. Det är mycket svårare att svälja viss information om man är förprogrammerad till det motsatta.

Men för många människor så spelar det ingen roll om man kastar kunskap på dem, de kommer inte ta emot det ändå eftersom de inte är öppna för det.

Som en satanistisk kabal.

Det ena kan absolut existera samtidigt som det inte existerar. Blow your mind.

Nej, det är en omöjlighet. Endast i tanken kan det vara så, men i verkligheten, nej. Jag håller gärna min mind intakt istället för att spränga iväg den.

2013-05-05 22:54
Jag håller gärna min mind intakt istället för att spränga iväg den


jag spränger gärna min men inte utan att färga rejält på vägen...


men, hur mycket mat pratar ni egentligen nu?
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-05 23:22
Endast i tanken kan det vara så


Hur kan du någonsin veta vad som är verklighet utan tankar? Lek med möjligheten att tanke och verklighet är samma sak. Spräng inte sinnet då, bara öppna det lite ;)Blweria

men, hur mycket mat pratar ni egentligen nu?Vi pratar om det att han tror att det finns en elit som vill undanhålla oss information om vad som är rätt för oss att äta, eftersom medicinbolagen skulle förlora pengar på att människor tar hand om sina kroppar.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-06 09:37
kött, veg och eliten....make sense..
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-06 10:15
Hur kan du någonsin veta vad som är verklighet utan tankar?

Yes, men att kunna tänka på vd som helst gör det inte verkligt eller sant.

Lek med möjligheten att tanke och verklighet är samma sak.

Det är som att du gång på gång glömmer att jag faktiskt gjort det. Men att tankar korrelerar med sin omgivning är inte heller något som tar bort det faktum att något bara är på ett sätt.

2013-05-06 10:26
Blweria skrev:
kött, veg och eliten....make sense..


kött, veg, diggeridoo ---> eliten... make very sence :P


DiggeriDoo

Yes, men att kunna tänka på vd som helst gör det inte verkligt eller sant.


Men att tänka på något som du bara hört talas om och aldrig sett eller hört med egna ögon och öron, gör det verkligt? Det är skillnad på att säga "det här är ett äpple" och på att säga "de här äpplet vill mig illa för det har jag läst i en bok". Det finns sanning och det finns spekulationer. Lär dig skilja på dem.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-06 10:33
Men att tänka på något som du bara hört talas om och aldrig sett eller hört med egna ögon och öron, gör det verkligt?

Jag har inte bara hört talas om, eller aldrig upplevt Gud eller jinn. Och bevisen för att det finns satanism högt uppe på hierarkin finns det många bevis för.

Det är skillnad på att säga "det här är ett äpple" och på att säga "de här äpplet vill mig illa för det har jag läst i en bok".

Fast vi kan se genom dem handlingar och egna ord som utfärdats av dessa människor att dem inte vill vårt bästa, att medlen helgar målen.

2013-05-06 10:40
kött, veg, diggeridoo ---> eliten... make very sence


men du returnerar varje gång...

kött, veg, diggeridoo/sofia ---> eliten... make very sence


annars blir det ju orättvist.

sluta slå tillbaka bollar som inte har någon adekvat input i tråden.

det är kött vs veg.

om elitens mål att mörka dom bra matvanorna för oss så finns det ju utrymme för en ny tråd. jag är rätt säker på att ingen liknande har gjorts.

tyckte att raw-food vädrades lite. ska väl vara nyttigt. men det ska väl tuggas någ extremt noga för att man ska slippa smälta maten i 100 år...?
är det inte bättre att koka en morot framför att äta den rå?
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-06 10:50
är det inte bättre att koka en morot framför att äta den rå?

Nej, eftersom man genom att hetta upp grönsaker förstör viktiga enzymer, vilket betyder att kroppen får mindre näring i sig.

2013-05-06 10:56
men å andra sidan så blir det mycket tyngre för kroppen att bryta ner den okokt. det tar mer energi att bryta ner något rått.
visst har vi kemikalier som redan i munnen ska kunna bryta ner råkost men energimässigt så är det bättre att koka än att äta rått.
att en del nyttoämnen får stryka på foten vid upphettning kan jag förstå.

men om man skulle isolera frågan till att endast se till energin från denna lilla rotfrukt så tror jag en kokt morot faktiskt ger mer spring i benen än en rå ;)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-06 11:06
Jag tror inte du har rätt. Jag minns inte teorin längre, men genom att äta uppvärmd mat så minskar man med viktiga näringsämnen till kroppen. Och gör man det så försvagas ju kroppen med tiden, och en känslig kropp kommer att bli sjuk. Nu spelar ju många fler saker in, som annat man stoppar i sig som socker, fabricerad mat, stress osv.

Kroppen byggs ju upp av dessa näringsämnen, den är skapt att behöva dem. Så när man istället matar den med saker som den måste avgifta eller inte får tillräckligt med näring ifrån så kommer avgiftningscentralen (lever, njure och hy m..m.) att bli överbelastade en efter en. När en blir överbelastad så slutar den 'avgifta' intaget och skicka vidare. Då återstår de kvarstående centralen. Men logiskt så blir det ju för mycket för dem också och till slut cirkulerar giftet i kroppen och gör den sjuk. Därför är det bättre att åtminstone emellanåt äta raw-food. Om man är mycket sjuk så är det det enda man bör äta osv. Det beror på personen själv.

2013-05-06 11:09
BlweriaSay what? Men när du går avsides och börjar diskutera något annat i en tråd så är det okej eller? Och när man säger till dig så blir du dessutom as-förbannad. Bah.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-06 12:10
ja, det är klart processerad mat kan vara direkt farlig.
men tillbaka till moroten...:)

"vi är skapta" för att kunna äta i stort sett allt på den här planeten. däremot har vi itne ett matsmältningssystem som till 100% klarar av att bryta ner rå mat inom en effektiv tid och utan att använda för mycket energi.

ska du röra på dig så vet jag att kroppen behöver energi. ska du fylla på den energin med främst morötter så är det effektivast att äta den kokt just för att upphettningen gör maten mer lättsmält eller mindre svårtsmält.

när det kommer till enzymer så kan det mycket väl stämma att värme kanske kan förgöra funktionen av dom. men allt nyttigt försvinner inte helt. och jag tror faktiskt att man vinner på att kunna smälta allt man stoppaar i sig istället för att behöva slumra, smälta och kanske ändå inte hinna smälta allt innan det ska ut.

men....det är väl ändå possitivt att inte ha smält all mat innan den ska ut(?)
t ex kött ligger ju och bokstavligen ruttnar i tjocktarmar över hela världen och skapar sjukdomar...typ cancer.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-06 12:47
däremot har vi itne ett matsmältningssystem som till 100% klarar av att bryta ner rå mat inom en effektiv tid och utan att använda för mycket energi.

Inte all mat som rå nej, såsom kött eller potatis tex. Men i relation med hälsa så äts de flesta grönsakerna råa.

ska du röra på dig så vet jag att kroppen behöver energi. ska du fylla på den energin med främst morötter så är det effektivast att äta den kokt just för att upphettningen gör maten mer lättsmält eller mindre svårtsmält.


"Går det bra att träna och bara äta raw food?
- Jo, det går faktiskt. Både för dig som gillar att löpa och för dig som hellre bygger muskler. Proteiner får du gott om ifrån groddar, frukt/grönsaker, nötter/frön och superfoods. Träning handlar även om att kunna återhämta sig. Raw food hjälper dig att få en kortare återhämtningstid och eftersom du kan träna mer och oftare kan du även förbättra dina resultat.

Varför gör raw food så att det är lättare att återhämta sig?
- Ju mer basbildande mat du äter ju lättare har du att återhämta dig. Raw food är övervägande basbildande och det skapar en miljö i din kropp som gör att du syresätter dina celler. När du är försurad kan du känna dig slö, ont i leder, och så vidare. Det slipper du!

Hur kan du anpassa din raw food-diet till hård träning?
- Gröna blad och gröna grönsaker är perfekt när du vill träna, och detta är något som de som tränar mycket och äter mestadels raw food ökar i sin kost när de vill ha en större utveckling i sin träning. Vill du komplettera med proteinpulver finns hampaproteinpulver och rårisprotein som du kan blanda med vatten, tillsätta till dina smoothies eller lägga i dina snacksbollar. "

http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=1002&n=

t ex kött ligger ju och bokstavligen ruttnar i tjocktarmar över hela världen och skapar sjukdomar...typ cancer.

Eller ulcerös kolit som jag har=) Men jag skulle gissa på att det beror på helheten, hur man sköter sin kropp och mentala hälsa som helhet. Det finns flera faktorer som påverkar. Skulle man vara balanserad och utesluta det som är direkt skadligt så skulle man kunna äta lagad mat och kött, så länge man inte överdriver. Jag är inte emot köttätande, men ur ett hälsoperspektiv så blir veganism ett måste för vissa.

2013-05-06 13:00
Jag är inte emot köttätande, men ur ett hälsoperspektiv så blir veganism ett måste för vissa.


utan tvekan!

går bra att träna jämfört med hur kroppen effektivast plockar upp energi är ju inte direkt en besläktad frågeställning...

klart det kan gå bra. men det kan också gå käpprätt åt helvete om en person har lite sämre matsmältning.

för faktum är ju att en del rå mat som går att äta är väldigt tuff att smälta och därmed också svårt för kroppen att plocka åt sig nyttiga ämnen som gömmer sig i den lilla växtens kropp.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-06 16:31
DiggeriDoo


Jag har inte bara hört talas om, eller aldrig upplevt Gud eller jinn. Och bevisen för att det finns satanism högt uppe på hierarkin finns det många bevis för.


Visa mig ett videoklipp där DU sitter och diskuterar med denna eliten om hur dom försöker avleda människor från information. Det finns inga bevis, eftersom du enbart pratar om vad du har hört och läst. Jag säger inte att d är fel att ha en diskussion om att de finns en möjlighet för att d kan vara så, men de är när du börjar ta det för absolut sanning som folie-hatten åker på.

Fast vi kan se genom dem handlingar och egna ord som utfärdats av dessa människor att dem inte vill vårt bästa, att medlen helgar målen.


Du har själv sökt dig till information om vad som är bra för din kropp, vi sitter dessutom och diskuterar raw-food i en öppen tråd, och jag ser inte att nån elit hindrar oss från att göra det. Som sagt. Informationen finns tillgänglig, men inte alla är öppna för den.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-06 18:20
Visa mig ett videoklipp där DU sitter och diskuterar med denna eliten om hur dom försöker avleda människor från information. Det finns inga bevis, eftersom du enbart pratar om vad du har hört och läst.

Fast en del av beviset ligger ju i att information inte syns överallt. Genom de styrande organen så undertrycker man viss information, må det vara i relation till medicin – hälsa, historia, andlighet osv.

Jag själv behöver inte diskutera det med eliten heller, jag kan läsa deras egna uttalanden och handlingar, vilket jag gett många exempel på i trådarna.

Jag säger inte att d är fel att ha en diskussion om att de finns en möjlighet för att d kan vara så, men de är när du börjar ta det för absolut sanning som folie-hatten åker på.

Fast du verkar inte vara villig för en diskussion för varje gång jag försöker så hånar du bort det med ostar, paranoia osv, du kollar antagligen inte länkarna, förminskar det jag presenterar m.m. Hur skall du ens vara mottaglig när du gör så? Jag lägger fram belägg för det jag säger i format av diskussion/presentation, det spelar ingen roll hur mycket jag tar det som sanning egentligen, det är materialet som skall diskuteras. Men det gör inte du.

Du har själv sökt dig till information om vad som är bra för din kropp, vi sitter dessutom och diskuterar raw-food i en öppen tråd, och jag ser inte att nån elit hindrar oss från att göra det.

Fast det tog flera år av sjukdom innan jag gjorde det. Läkarna sa inget om det, ingenstans i min skolgång har jag fått höra dessa saker, ingenstans i media har jag fått höra det. Jag var tvungen att söka den själv. Vilket betyder att den finns tillgänglig, men inte allmän, för dem som planlägger samhället vill inte att den skall vara det, för dem skulle förlora pengar och makt genom det.

Som sagt. Informationen finns tillgänglig, men inte alla är öppna för den.

Som sagt, information om att det finns en grupp människor som är involverade i en luciferiansk agenda finns också tillgänglig, men inte alla är öppna för den.

2013-05-12 17:43
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Poet

2013-05-12 18:04
Ser mina förstaklassare äta 300 gram rött kött på en dag :/
At the gates of Eternity...

2013-05-13 14:18
Jag har läst några välcirkulerade studier om kött och cancer det senaste. Kan inte svara på just den som länkades (forskarna inom det fältet verkar ha mycket större intresse av nå ut i media än i vetenskapliga journaler), men generellt är jag inte det minsta övertygad.

Över lag tycker jag 1) att de kvantifierade effekterna verkar väldigt små, 2) att det saknas kontrafaktiska analyser (vad hade folk ätit istället), 3) att studierna sällan kontrollerar för individspecifika effekter på ett speciellt övertygande sätt (dvs. vilka som är sannolika att äta mycket rött kött).

Att en forskare som kan ha ägnat sitt liv åt att forska om rött kött tycker att det är viktigt är förklarligt. För oss andra (som till äventyrs GILLAR rött kött) tycker jag att problem verkar snällt sagt överdrivet.

Kanske skulle någon enstaka av er leva lite längre om ni bytte ut allt rött kött mot fisk, kanske inte. Men speciellt högt upp på prioriteringslistan kan det inte stå. Börja med att sluta åka bil, dricka alkohol, och sluta för guds skull med den livsfarliga idrotten.
 

2013-05-13 15:22
http://urplay.se/Produkter/170958-Varlden-Alskade-kott
>>>>>>>>
vad hade folk ätit istället
<<<<<<<<<

ass-whipe asså...
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-13 16:45
Blweria skrev:
http://www.svt.se/agenda/forskare-at-max-300-gram-kott


Åh guuuud så gott det där såg ut! Så jävla sugen på grillsäsongen nu. Åt en entrecôte i fredags som inte var av denna värld. Riktigt välhängd, mör och fin! :)


Kött är farligt, chips är farligt, vatten är farligt, blablabla i all oändlighet.
Allt är farligt i fel mängder, så är det bara. Kött är bra för hjärnan, i rätt mängder såklart att för stora mängder är skadligt. Men som sagt så gäller det allt..

Men ja, jag förstår att folk väljer att bli vegetarianer. Vi äter liksom en annan varelse, den tanken är rätt skev egentligen. Men samtidigt är människan köttätare i grunden och kött är awesome.. Så jag vette katten alltså :/
 
Redaktionen

2013-05-13 17:50
http://ihaveseenanotherworld.tumblr.com/

en tumblr som typ passar in i sammanhanget. massa dramatiska bilder på fängslade djur och nån lagom djup text till. man får lite känslan av att aporna snart tornar upp sig i fjärran och det sista man hör är ett väl tilltaget vrål och stenar som far förbi..


jag är förövrigt inte vegetarian men hoppar ofta kött under veckorna. men, folk som inte tål andra som äter kött har jag väldigt lite till övers för. jävla mcdonaldsaktivister, skärp er förfan.

ärligt, folk i allmänhet som lägger sig i vad man konsumerar?
finns alltid nån förmanande dumjävel som slingrar ur sig nån gliring.

"är det KÖTT? :/"
"jasså du KÖPER din lunch?"
"jasså du har inte slutat röka än?"


...nu seglade jag iväg lite, men FOLK asså! men jag kanske får utstå mer sånthär eftersom jag är överviktig?

folk kanske blir äcklade av att se en tjockis som inte har vett nog att göra hemmalagad lunch och på toppen av det förstör sin heliga hälsa med cigg. vad vet jag.
namaste

2013-05-13 19:24
Allt är farligt i fel mängder


klart det är. men kanske kunde denna tråd hålla sig till kött vs veg då det var inledande rubrik?

vegetarianer får i stor utsträckning känna stanken av vad köttindustrin spyr ut så ett visst gnäll får nog köttskallarna ta.

hört talas om algblomning? kan härledas till kötttillverkning.
klimatförändringar? kan härledas till köttindustri. (inte bara det dåråååååååå)
ett antal olika cancer? kan härledas till köttindustri.

skulle vi bara låta kor äta gräs istället skulle mycket vara vunnet. utsläppsmässigt och hälsomässigt. mycket mindre metangas i vår atmosfär och köttet som alla vill äta skulle fungera bättre i våra kroppar.

men det verkar inte vara ekonimiskt gångbart. en cheesburgare får ju inte kosta mer än en tia. och den ska vara klar samtidigt som den beställs...

jag tycker inte synd om ett fetto som efter 50 år av kött varje dag får cancer i tjocktarmen. tyvär...
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-13 19:25
men jag kanske får utstå mer sånthär eftersom jag är överviktig


klart du får. vilket är lite synd kanske. det som skadar syns inte direkt i vikten...
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Poet

2013-05-13 20:23
Men, alla får äta vad de själva vill. Jag är egentligen inte emot köttätande i sig. Jag tycker bara att vi överkonsumerar kött alldeles för mycket. Vi har gjort det till en ganska vidrig industri och dessutom hyllas detta groteska (kött)ätande till något som ska vara bra för en.
At the gates of Eternity...

2013-05-13 20:35
Som vegetarian får man stå ut med rätt mycket också. "Hur kan du leva på fågelmat?" är den vanligaste. Jag har dessutom aldrig varit på någon för att dom äter kött, vissa blir bara provocerade av att man inte äter det. Det handlar om att respektera varandras val.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-14 12:59
Jag har läst några välcirkulerade studier om kött och cancer det senaste. Kan inte svara på just den som länkades (forskarna inom det fältet verkar ha mycket större intresse av nå ut i media än i vetenskapliga journaler), men generellt är jag inte det minsta övertygad.

Kanske du inte kollade på hela filmen då. En av doktorerna påpekade att dem stora besluten nuförtiden mer går genom privata intressen, dvs forskningen blir påverkad.

Dem har också gjort stora undersökningar på egen hand och skrivit journaler. Dem motsäger det som den allmänna (påverkade) forskningen säger. Att dem har ett intresse att nå ut är ganska självklar, att rädda miljontals liv. Den ena var också tidigare en respektabel karaktär inom den ’kommersiella’ sfären innan han gjorde sin upptäckt, så han har många års erfarenhet av att läsa sådana journaler du syftar på.

Dessutom kan man inte tjata emot deras resultat just på grund av resultatet. Det är egentligen tillräckligt i sig själv.

2013-05-14 14:35
det finns nog ingen vegetarian som inte blivit ifrågasatt om varför den inte äter kött.

jag har lackat mer än en gång när personer ifrågasätter mig trotts att dom vet hur jag tänker.
att bli ifrågasatt för vad man äter när man äter det kan få mig(och säkert andra också) att tappa lite matlust.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-14 16:02
DiggeriDoo skrev:
Jag har läst några välcirkulerade studier om kött och cancer det senaste. Kan inte svara på just den som länkades (forskarna inom det fältet verkar ha mycket större intresse av nå ut i media än i vetenskapliga journaler), men generellt är jag inte det minsta övertygad.

Kanske du inte kollade på hela filmen då. En av doktorerna påpekade att dem stora besluten nuförtiden mer går genom privata intressen, dvs forskningen blir påverkad.

Dem har också gjort stora undersökningar på egen hand och skrivit journaler. Dem motsäger det som den allmänna (påverkade) forskningen säger. Att dem har ett intresse att nå ut är ganska självklar, att rädda miljontals liv. Den ena var också tidigare en respektabel karaktär inom den ’kommersiella’ sfären innan han gjorde sin upptäckt, så han har många års erfarenhet av att läsa sådana journaler du syftar på.

Dessutom kan man inte tjata emot deras resultat just på grund av resultatet. Det är egentligen tillräckligt i sig själv.

Jag ser att du citerar mig, men jag har helt ärligt ingen aning om vad du pratar om, och jag har inte skrivit något till dig. Jag har inte kollat på någon film alls, och har ingen uppfattning om vad den "allmänna forskningen" säger, eller vilka "resultat" du pratar om.

Däremot vet jag sedan tidigare att ditt förhållande till vad forskning egentligen är för något är - ska vi säga - lite ansträngt, så jag vet inte om jag är vidare intresserad heller.
 
Poet

2013-05-14 18:00
...vissa blir bara provocerade av att man inte äter det.Det är lite som när man säger att man är ateist till en über-religiös person. De kan bara inte acceptera det.SpoilerDe får näsblod av bara tanken.
At the gates of Eternity...

2013-05-14 18:35
nej, bc....don´t go there...! :p

Spoilerbefarar off-topic-diskussion på 50 sidor..
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-05-14 19:40
BC99 skrev:
...vissa blir bara provocerade av att man inte äter det.Det är lite som när man säger att man är ateist till en über-religiös person. De kan bara inte acceptera det.haha :)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-14 20:07
JackFalk
Jag har inte kollat på någon film alls,

Jasså, jag trodde du refererade till "Forks over knives", my bad (skriver man så?)

och har ingen uppfattning om vad den "allmänna forskningen" säger,

Jo, om du har läst 'välcirkulerade studier' som säger att det inte finns något samband.

eller vilka "resultat" du pratar om.

Den att kött kan ha en mycket negativ inverkan på kroppens hälsa.

2013-05-14 20:08
Det är lite som när man säger att man är ateist till en über-religiös person. De kan bara inte acceptera det.

haha :)

Hur var det med begreppet projektion igen?

Från min skärm och personliga erfarenhet med ateisters reaktion så upplever jag det ganska mycket tvärtom. Det kanske går likadant åt båda hållen.

2013-05-14 20:13
Från min skärm och personliga erfarenhet med ateisters reaktion så upplever jag det ganska mycket tvärtom. Det kanske går likadant åt båda hållen.


Det har du faktiskt rätt i.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Poet

2013-05-14 21:04
DiggeriDoo: Skillnaden är väl att vi baserar inte våra åsikter på vad vi "känner" utan utan fakta. Men annars har du rätt, förstår att ur ditt perspektiv så har vi svårt att acceptera att vissa tror och lever efter antika religioner.

Men jag försökte inte provocera fram något, utan bara att just den parallellen jag drog, var det första som poppade upp i mitt huvud. Ber om ursäkt om du tog illa upp.
At the gates of Eternity...

2013-05-15 13:28
Men jag försökte inte provocera fram något, utan bara att just den parallellen jag drog, var det första som poppadde upp i mitt huvud. Ber om ursäkt om du tog illa upp.

Det är lugnt, tog inte illa upp, ville bara belysa att det fanns samma sak från andra sidan.

Skillnaden är väl att vi baserar inte våra åsikter på vad vi "känner" utan utan fakta.

1. Och den vetenskapliga metod VI använder kommer med muslimernas förtjänster. På många ställen står det i Koranen att man skall verifiera påståenden och observera resultat. Islam kom också att avlägsna skrock som var vanligt förekommande på den tiden, så som att amuletter skulle kunna skydda en, att vissa saker kan ge otur osv.

2. Att vara övertygad muslim betyder inte att bara utgå från sina känslor och upplevelser . Det finns många bevis i Koranen som tyder att det inte är en människas verk. Koranen i sig lingvistiskt är ett mirakel och något ojämförbart med arabiska språkets användningsområden för övrigt. Dessutom säger logiken att det måste finnas en Skapare, då universum någon gång har börjat. Och vi känner inget från våra observationer av skapelsen att det finns något som skapat sig själv (det skulle betyda att det måste existera och inte existera samtidigt). Det kan inte heller kommit till av sig själv, inget som vi observerat har skapat sig själv, allting är en reaktion, en orsak, av något annat. Det lämnar oss med alternativet att det måste finnas en medvetande kraft som ville att skapelsen skulle börja.

3. Det finns sådant som vi kan dra kunskap från genom att observera och göra tester, men det finns också kunskap som vi inte kan observera eller dra slutsatser på samma sätt. Livet är mycket mer än bara vetenskap. Vetenskapen kommer inte kunna svara på vad meningen med livet är tex. Eller varför ’law of attraction’ fungerar, för det är du väl lite inne på (även om du inte tar det som ultimat sanning)?

Men annars har du rätt, förstår att ur ditt perspektiv så har vi svårt att acceptera att vissa tror och lever efter antika religioner.

Men religionen är tidlös, när man läser Koranen så behandlar den saker som hela tiden rör ens inre, som svarar på frågor, som är aktuell i dem saker som man genomgår i sin vardag. Frågan är om folk gjort ett uppriktigt försök att förstå.

Det är också synd att det finns en rörelse, med Maher, Dawkins, Harris, Krauss &Co som har evolverat metodiken att förlöljiga är okej. Det smittar av sig pga den approach och lingvistik dem använder.

Det är bland dem äldsta och billigaste retoriska metoderna att dra ner trovärdigheten på det man önskar kritisera, utan att egentligen besvara eller bemöta den. Det har inget med vetenskap att göra, och även om dessa personer är bland dem bästa i sina vetenskapliga områden så använder dem sitt inflytande genom att ta denna anti-religiösa approach.

Det är också ett psykologiskt medel att få vanligt folk att hålla sig inom ramarna, för vanligt folk är rädda att bli utskrattade och förlöjligade (tänk Focault). Sådan retorik är också sådan som av liknande anledning fångar upp folk att repetera och ta till sig det. Det har varken med vetenskap eller kritiskt tänkande att göra, men mer med att påverka och forma människornas värderingar.

2013-05-15 13:31
religion kan få vara utan bäst-före datum. det har dock inte mat så om religionen kunde vänta lite....och släppa fram färsbiff vs corn kanske?....innan den ruttnar...? ;)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Graffare

2013-05-15 13:45
Har inte läst alla sex sidor, men jag har vart vegetarian i snart tio år. Valde i grundskolan att äta vegetariskt så ofta jag kunde, åt i princip bara kött när andra lagade middag till mig ,vänner föräldrar som exempel. Ville inte vara till besvär.

Det jag ville skriva här är att jag aldrig försökt tvinga på någon mina "åsikter". Uppmuntrar folk till att testa vegetariskt, nästan alla mina vänner har gått från att ha kött som huvudföda till att äta det ett par gånger i månaden.
Dom beskriver hur klara i hjärnan de känner sig. Alerta, pigga, glada.

Tycker att fler borde testa att äta mindre kött. I sverige är köttet alltid "huvudingrediensen" med något tillbehör, i andra länder är det tvärt om. Folk sitter fast i sina matvanor och vågar inte bryta dessa.

BTW har jag aldrig i mitt liv ätit sallad sallad till middag, det är inte så det funkar.
Http://Instagram.com/Silverstrahle
Konst och ingen skit.
Moderator

2013-05-15 13:59
Edth skrev:
Har inte läst alla sex sidor, men jag har vart vegetarian i snart tio år. Valde i grundskolan att äta vegetariskt så ofta jag kunde, åt i princip bara kött när andra lagade middag till mig ,vänner föräldrar som exempel. Ville inte vara till besvär.

Det jag ville skriva här är att jag aldrig försökt tvinga på någon mina "åsikter". Uppmuntrar folk till att testa vegetariskt, nästan alla mina vänner har gått från att ha kött som huvudföda till att äta det ett par gånger i månaden.
Dom beskriver hur klara i hjärnan de känner sig. Alerta, pigga, glada.

Tycker att fler borde testa att äta mindre kött. I sverige är köttet alltid "huvudingrediensen" med något tillbehör, i andra länder är det tvärt om. Folk sitter fast i sina matvanor och vågar inte bryta dessa.

BTW har jag aldrig i mitt liv ätit sallad sallad till middag, det är inte så det funkar.


Jag och min sambo försöker dra ned lite på vår köttkonsumtion. Vårat mål är att äta kött ungefär två gånger i veckan vilket ibland funkar bra och ibland lite sämre. Det bästa med att äta vegetariskt tycker jag är att man blir lite mer påhittig med maten. Det krävs lite mer än att bara steka någon sorts kött med lite kolhydrater till.

Sallad kan dock bli skitgott som middag :)
Nu när whoa till slut ska lägga ned kan det vara dags att sammanfatta allt jag har lärt mig här genom åren: WORD! på Misery_chick

2013-05-15 14:02
De bästa med vegetarisk mat är att det är så sjukt himla gott! Jag älskar att kombinera ihop olika röror tillsammans med en massa kryddor och efteråt så känns det verkligen som att kroppen tackar en för att man fyllt den med något bra. Bättre känsla finns inte, förutom möjligtvis en bamse-kram eller bra sex :)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-05-15 15:31
DiggeriDoo skrev:
JackFalk
och har ingen uppfattning om vad den "allmänna forskningen" säger,

Jo, om du har läst 'välcirkulerade studier' som säger att det inte finns något samband.

Att ha läst ett antal lösryckta (men betydelsefulla) artiklar inom ett sådant här gigantiskt fält är knappast att ha koll på forskningsläget. Möjligen är det att ha bättre koll på forskningsläget än den som hämtar sin kunskap från Youtube, men det är en annan fråga tycker jag.

Om jag hade tid (det har jag inte) och ärligt trodde att en stor del av min hälsa beror på om jag äter kött eller inte (det tror jag inte) hade jag börjat med att leta upp de största metastudierna i fältet. Därefter hade jag gått igenom metoderna och det statistiska underlaget i några av de mest betydelsefulla studierna. Då hade jag - kanske - vågat uttala mig generellt. Nu nöjer jag mig med att säga att det verkar saknas övertygande bevisning om att konsumtion av kött i rimliga proportioner är en allvarlig hälsofara.
 

2013-05-15 17:18
JackFalk
Jag tror faktiskt det var en metastudie en av doktorerna gjort i filmen faktiskt. Kan inte tänka mig någon annanstans jag kan hört det ordet (meta-study) dem närmsta dagarna heller.

Att det finns tiotusentals människor (om inte mer) som genom kost stannat av, förminskat och blivit av med sina symptom är väl egentligen bevis nog. Många av dessa har också fått dödsdomen på sig av läkare. Däremot, om dem går tillbaka till samma livsstil så kommer det såklart tillbaka.

Är man inte sjuk så är det ju såklart mycket svårare att känna av den extrema effekten. Men sådana som är friska och testat säger att dem känner sig piggare osv.

2013-05-16 20:54
Ytterligare en dokumentär, som främst tar upp kroppens förmåga att vara det självläkande systemet som det är skapt att vara, bara man ger den rätt förutsättningar.

http://www.sprword.com/videos/foodmatters/
Poet

2013-05-24 18:36
Be healthy, ya!


At the gates of Eternity...

2013-06-18 21:09
Jag har bestämt mig, ska sluta äta kött från och med idag.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Poet

2013-09-02 14:09