I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Bara för att haka på alla andra, nu har jag också ett I-lands problem

Övrigt - Blandat

   

2011-07-06 01:55

Bara för att haka på alla andra, nu har jag också ett I-lands problem

Japp, ännu ett I-landsproblem gällande relation/girl-meet-boy kinda thing.. Såhär är det, att jag egentligen är en väldigt öppen person och anser att varje människa får tycka precis som dom vill bara dom inte försöker impregnera deras åsikt över till mig, så egentligen vet jag svaret på detta själv men ah..

Nåväl, let's cut to the chase. Jag har snackat och träffat en tjej nu under en kortare tid och jag gillar henne, har väldigt svårt att fatta tycka om någon brud överhuvudtaget så det är lite intressant och pirrigt och allt vet vad. Men fick nyligen reda på att hon är kristen och tror på att människan är skapad av "Gud" eller "något större" helt enkelt, så jag frågade om hon alltså inte tror på evolutionen? Nej det gjorde hon inte, jaha tänkte jag för mig själv och blev lite ställd.

Jag är väldigt anti religion, men har inget emot själva TRON på något eftersom jag anser att det är viktig del i just människans liv för att känna sig viktig, delaktig i något. Jag som exempel tror på liv i universum, men kan inte bevisa det. Precis som någon som tror på Gud, kan h*n inte bevisa det. Same shit enligt mig, men evolutionen är trots allt fakta, så är det helt korkat att jag blev lite smått "ajdå.." eller lite "illamående" över det hela?

Jag brukar inte tycka små saker är jobbiga, men har väldigt svårt för folk som anser att något i en föråldrad bok stämmer, oavsett vem som skrev den.

Så.... detta känns inte bra, men let's go people.. ge mig lite visdom och perspektiv på det hela


- "If I did not know about God and sin, would I go to hell?" Priest: "No, not if you did not know." Eskimo: "Then why did you tell me?"”

En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2011-07-06 02:02
Du får väl tänka över huruvida det är en sån biggie egentligen?

Är hon en rimlig människa (oddsen pekar emot) så ska inte hennes tro komma ivägen för erat förhållande på något vis
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."

2011-07-06 02:18
App sa det! Om du gillar tjejen och hon är en snäll och bra person i övrigt och så länge hon inte skadar sig själv, dig eller någon annan, låt henne tro på vad hon vill.

Du kan inte låta religion kommer emellan kärleken min vän, :)

2011-07-06 02:26
Måste kanske gräva lite djupare och se hur långt den "ologiska" vägen sträcker sig, men jag blev fullständigt paff bara :)

känns lite fel att vara så dramatiskt över det hela, hon verkade då helt ok med att jag trodde på evolutionen och ansåg att det var fascinerande & lite till.. well well!

Tack för era svar, det uppskattas!

Är det någon som haft ett förhållande där du är ateist/religiös och h*n tvärtemot? Nu när man ändå är inne på ämnet.
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2011-07-06 02:33
Hmm knepigt det där. Hardcore kristna är svåra att övertyga om evolution. Som du säger själv så bör man inte hålla på att övertyga heller, så läget ser mörkt ut. Kan du ta det tror du? acceptera att hon är lite efter?
Dont drink and drive, take LSD and teleport!

2011-07-06 02:36
Hmm.. Känner mest religiösa människor, muslimer, kristna, buddhister, ja allt möjligt. Sen är inte så många extremt troende men ingen har några problem eller invändningar mot att den andra tycker annorlunda. Sen så har väl kanske de flesta tänkt sig att gifta sig en dag med en från samma religion men det är inget måste.

2011-07-06 02:48
Är det någon som haft ett förhållande där du är ateist/religiös och h*n tvärtemot? Nu när man ändå är inne på ämnet.


yesyes, eller vet inte hur mycket till förhållande det var (men kan bli något). jag är inte särskilt religiös men utan tvekan troende, samtidigt som hon stör sig på allt sånt.
men hon har inte gjort det till en stor grej som du ;)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-07-06 02:50
ähhh glömde bort att det var evolutionsteori grejen du störde dig på :P.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-07-06 03:05
Hardcore kristna är svåra att övertyga om evolution


Dem brukar oftast vara det, jag har dock inte fått uppfattningen av att hon är hardcore kristen så det är väldigt knepigt just nu.. skulle det vara så att hon tolkar allt i Bibeln som "fakta" and "that's that" så går jag inte längre.. kan leva med att hon är efter gällande evolutionsteorin.

Gaia, alright. Jo jag känner också en del som inte delar min "tro" men det har funkat bra och det är inget tjafs utan alla får tycka som vill, ska väl påpeka att ingen är extremt religiös heller.. Och jag inte vet hur religiös denna tjej egentligen är eftersom hon tillsynes går starkt emot kristendomen på andra sätt och vis.

well well!

Metastrof, hehe jo det handlar inte om vad man tror på utan just evolutionsteorin hehe! :)
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker
Producent

2011-07-06 03:08
omg ... :/

2011-07-06 03:10
det stora problemet med ett sådant förhållande vad jag ser är väl att om det håller så kan det potentiellt bli rätt knepigt om man får barn, men det är kanske inte ett hinder i den här situationen, vet inte hur gammal du är och så vidare, men det är en av sakerna som gjort att jag hade tänkt efter en extra gång, hade liksom inte funkat för mig att mitt barns pappa till exempel skulle lära ungen kreationism som fakta och liknande.
Jag personligen skulle ha svårt överhuvudtaget för att leva med en jättereligiös människa, lite på samma sätt fast inte alls i lika hög grad som att jag aldrig skulle fixa att leva med en nazist, det är en lite väl stor skillnad i hur man ser på väldigt många saker och för mig hade det blivit ett problem.
skulle jorden översvämmas om man skar sönder ögonen på alla människor?

2011-07-06 03:14
Konstigt som alltid förgyller trådar, var väl lite som du skriver som jag själv kände jag när publicerade den hehe.

Misery, Barn finns inte på kartan då jag inte riktigt är där ännu haha! :) Om man tar bort barn ur ekvationen(gör ju självklart allt mycket mer komplicerat) så skulle du inte tycka det var någon biggie helt enkelt(?)
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2011-07-06 03:30
men det är lugnt, undvik bara att prata om apor och religion med henne så är det löst!
Är väl ändå smått gulligt att hon tror på att en arisk man skapade en arisk kvinna med hjälp av ett revben, som sedan hjälpte till att skapa världen vi har idag!
undra hur Hitler såg på det hela.. hmm..

nä fan.. nu är jag för trött, måste sova.
men det är ingen big deal iaf, så länge hon inte tjatar om evolutionsteorin konstant och hatar på alla som tror på den.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-07-06 03:51
jo för mig hade det varit ett problem ändå, se andra halvan av mitt förra inlägg, var bara en tanke det där med barn.
skulle jorden översvämmas om man skar sönder ögonen på alla människor?
Rappare

2011-07-06 07:33
Think it through... Är det värt att ge upp ett antal år av ditt liv, för att slutligen kunna gifta er, för att ÄNTLIGEN få ligga igen?
Wurrup?

2011-07-06 09:05
Underhållning
Det är inte så att alla avhåller sig ifrån sex enbart p.g.a. att de är kristna. Lite som att dra alla över en kam.
Don't!
Manager

2011-07-06 12:14
Hon låter lite bokstavstroende. Det är väl i princip bara de som inte tror på evolutionen?
Redline!

2011-07-06 12:16
Min kille är muslim och jag är ingenting, det är inget problem alls. Vi har bara kommit överens att inte diskutera det ämnet överhuvudtaget och det går jättebra! Hur enkelt som helst
so fresh so clean just like me ah step from ah washing machine
Toastare

2011-07-06 12:50
jag skulle inte kunna tända på en människa som inte tror på evolutionen. Än mindre ha en vettig diskussion.

Och jag antar att har man dessa meningsskiljaktigheter i ett förhållande så tänker man bara kortsiktigt. Man planerar antagligen inte att skaffa barn med personen.. "Nä se du Karl Gud skapade oss och allt levande. Punkt slut. Så behöver vi inte tänka mer på det, det blir ju så jobbigt att inte förstå"
Jag skyller allt på Emma!
Toastare

2011-07-06 12:53
Nu känner jag mig arg och provocerad.. jag älskar naturen och djuren. Och jag kan bli oerhört fascinerad av saker i naturen, rent vetenskapligt. Och tänk då på alla som inte tror på evolutionen, utan tror att det är Gud som besitter denna storhet. De måste ju förlora så mycket på att tro det, de lägger ju all den fascinationen bara på en person. Inte på naturen i sig..

så nu har Tant 31 fått avreagera sig.
Jag skyller allt på Emma!

2011-07-06 13:23
Är det värt att ge upp ett antal år av ditt liv, för att slutligen kunna gifta er, för att ÄNTLIGEN få ligga igen?


haha den biten är nog inget problem..


Hon låter lite bokstavstroende


eller tror det för att hennes morsa/farsa tror det.. men mjupp, så brukar det vara!


Käre tant 31, någon som annan som bekymrar sig över folk som inte tror på evolutionen ser jag, är villig att hålla med. Hur långt kan man egentligen gå i en diskussion när man tror så pass olika, men hon verkar vara en vettig tjej i övrigt så det blev som en helomvändning just när detta kom fram, svårt att förklara! Får som sagt gräva djupare, för att se hur långt denna irrationella stigen leder.
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2011-07-06 13:38
Grejen är att allt behöver inte klicka perfekt i ett förhållande, man måste inte vara helt exakt skapade för varandra liksom.

Man kan rösta på olika partier, tycka och tänka olika saker UTAN att bry sig om det.

Är hon snygg och du gillar henne annars får du väl bortse med skiten
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."
Rappare

2011-07-06 17:35
Mitchy Jag skämtade bara. Lite omoget, visst. Men just för stunden verkade det lite smålustigt.
Wurrup?

2011-07-06 17:50
Tror man Gud skruvade ihop människan på en eftermiddag är man korkad enligt mig.
Okej att tro att det finns nån god kraft som blåste liv i universum, det är lite sött nästan, men att inte köpa evolutionsteorin till förmån för skapelseberättelsen är väldigt trångsynt. Varför är schimpansers dna så lika vårat?
Respekterar nästan att folk tror på spöken mer.
Ridå

2011-07-06 18:10
Spöken är ju lite roligt att tro på, finns ju en poäng med det liksom.

"Jag var också rap när jag var fjorton år man."

2011-07-06 18:37
haha jag älskar att det är jag och bounty som börjar tänka på eventuella barn och liknande, whoa-tanterna ftw!
skulle jorden översvämmas om man skar sönder ögonen på alla människor?

2011-07-06 18:39
Det finns inget och förlora, vi alla är olika och har olika tolkningar och tron.
Vissa tror att de finns flera gudar, andra tror på en, vissa tror på vetenskapen. Samma sak med döden vissa tror på att man blir ett "spöke", andra att man kommer upp till himlen och andra att man återfödds till djur och kämpa satan för att få bra karma och träffa bli en med Buddha så de kan få komma till ljuset.

Oavsett vad man tror eller har för syn så har det ingenting med där man är nu. Finns kärlek och intresse så ska inte en religion komma emellan.

Jag menar skulle jag träffa en muslim som jag tycker om sjukt mycket och jag har ett intresse för honom, inte skulle jag backa undan för att jag tycker han har en konstig syn på livet. Däremot så har inte jag sån jätte bra bild av muslimer för de jag bekanta som har gift sig med en muslim, har alltid blivit slagen hemma eller något liknande + haft de svårt att komma sig ut det. Men då är de bara 2 som jag vet vilka de är .. Så kan inte döma alla.

Tro på kärleken och lev för intresset, så länge de inte sluta med "sex före äktenskap" då skulle jag nog ha gett upp med en kristen.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2011-07-06 18:41
inget sex före äktenskap*
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2011-07-06 18:43
Dejta och tramsa på, visst, men aldrig att jag skulle låta människan uppfostra mina barn.
Intressepenisen hårdnar!

2011-07-06 20:54
Underhållning
Äsch, små kul var det faktiskt. Trodde på fulla allvar att du var seriös, för stunden.
Don't!

2011-07-06 22:49
Sager som manga andra, Om hon vill tro pa det sa far hon vall gora de sa lange du slipper ga i kyrkan och be och sant om du inte vill de sjalv sa klart. Sen att fira julafton och pask och sant ingar vall i din vardag anda?

Sen ar de ju en annan sak om ni kanske gifter er och hon vill att era barn ska va troende eller iallafall veta om religionen i hennes syn men att de sedan far valja sjalva.

ursakta att jag inte kan skriva aao (ni vet vad jag menar)
Vi växte upp tillsammans för att sedan splittras för alltid
Rappare

2011-07-06 23:15
ursakta att jag inte kan skriva aao (ni vet vad jag menar)Lite OT, men du borde l'a'ra dig att prata som datan'o'rdar.


1337sp33k.

Wurrup?

2011-07-10 18:03
Det beror väl på hur stark tro hon har? Är hon öppen för möjligheten att kristendomen inte behöver vara den enda rätta religionen? Tror hon att hon själv kommer hamna i himlen och alla andra som inte är kristna kommer hamna i helvetet? Har hon konstiga åsikter om homosexualitet osv?

Jag tycker du ska pejla av hur pass bostavs-troende hon är. Det finns många vettiga människor som är religiösa, och det är dumt att döma ut en person bara för den säger att den är kristen: då är man ju inte mycket bättre än vad en fundementalistiskt troende person är.

Men de beror väl på hur starkt man själv känner för personen oxå. Jag kan säga att jag lätt blir avtänd på någon som skulle sitta och säga "jag kommer hamna i himlen när jag dör eftersom jag går i kyrkan varje söndag" på samma sätt som jag skulle blivit avtänd om en person visade sig vara sverigedemokrat, på samma sätt som att jag kanske inte skulle gett mig in i ett förhållande om jag redan från början visste att personen hatade barn och inte vill ha det, eftersom jag själv längtar efter det. Vissa saker behöver bara stämma för att det ska funka i längden.
Who made me like this? Was it me and god in co-production?

2011-07-10 18:45
Det kommer aldrig funka om ni inte har samma syn på livet. Så är det bara.
Fuckin' OG! Shiznahmutherfukk!

2011-07-12 02:30
Det vet väl alla att kristna människor är dumma i huvudet och efterblivna? Rent livsfarliga skulle jag påstå.

Ungefär så uppfattar jag alla argument när jag läser den här tråden. tråkigt att se att nästan alla på whoa ser ner på någon som är kristen och tror på Gud. Som någon skrev så tror alla människor på olika saker, röstar olika och har olika åsikter om i princip allt. Sånt är livet, och de får man leva med.

Jag är kristen, jag tror på Gud och jag mår väldigt bra av det. Även om Gud kanske inte finns så ger det mig en enorm tröst och trygghet att TRO det när jag behöver någon som lyssnar. Sen enligt mig så kan jag hålla med om att Skapelse-teorin låter flummig, no doubt, men att vi kommer från aporna är för mig isåfall lika flummigt. Varför finns det apor idag? de borde väl också vara människor nu, och isåfall borde just aporna vara utrotade. Vad jag menar är att båda teorierna låter osannolika.

Jag känner i mitt hjärta att Gud finns, och det är min åsikt. Jag skulle aldrig se ner på någon som inte tror, eller tillhör en annan religion, eller är ateist.

Så till trådskaparen, jag tycker du ska köra på om du verkligen gillar tjejen. Jag ser inga hinder sålänge hon inte gnäller och försöker få dig att tro på Gud, för såna grejer är ditt val och inget man ska lägga sig i. Däremot står det i bibeln att man ska berätta om Jesus för människor, och nu har hon ju berättat vad hon tror på så its all good.

Och ja har skrivit det många gånger på whoa förr och jag tar det gärna igen då många verkar ha fördomar om just bibeln. Det är ingen regelbok, det är en bok med råd om hur man BÖR leva för att må bra. Förutom de 10 budorden då, det är "Guds lag" typ, men de fattar ju alla att man inte ska mörda eller stjäla, det är bara sunt förnuft.

Den gyllene regeln är att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, och det låter väl inte så dumt egentligen. Det handlar bara om kärlek, medmänsklighet och att hjälpa de mindre lyckligt lottade i livet. Att inte tänka egoistiskt och bry sig om de man har nära sig.

Jag är ingen mönsterkristen även om jag ibland känner att jag gör saker som jag får dåligt samvete av, men jag tror fortfarande på att Gud finns och det anser jag vara det viktigaste. Så inga påhopp nu om att jag "inte får dricka, knulla, svära" osv, det är klart jag får, men om någon är kristen och inte vill göra såna saker så är det upp till dom och de måste man respektera, precis som kristna människor måste acceptera att folk inte tror på Gud.

Ta hand om varandra och undvik att diskutera saker där era åsikter är svart mot vitt så kommer allt bli awesome!

oj, såhär seriös har jag inte varit på länge, hoppas ni förstår min poäng. Nu ska jag återgå till att vara dryg på forumet igen :)

kramar P.
Detta är min forumsignatur

2011-07-12 03:03
P-Lex

Word på hela ditt inlägg.

2011-07-12 05:39
App, absolut! inget snack om den saken, enligt mig får folk tycka vad som helst och det är VÄLDIGT sällan det påverkar "mig".. hon får tro på gud, hon får tro på tomten, påskharen, att "illuminati" kontrollerar varje artist.. Jag är väl lite så att jag reagerar först om någon säger att SD(eller övrigt patrask) har lösning på problemet, eller påstår att jorden är universums mittpunkt, att solen cirkulerar runt oss m.m.

Lite sådana saker har jag problem med, för att inte nämna evolutionsteorin(men det börjar släppa nu..)

P-Lex.. bra skrivet! :)

Gnäller och försöker få dig att tro på Gud


Jo, det känns ju som att där dras gränsen på riktigt hehe, tog upp det i mitt första inlägg :)

Va-Ra.. om du faktiskt läser vad jag skrev och vad det handlade om så kunde du nog se att jag inte dömer henne som person, handlar bara evolutions-teorin/Gud skapade jorden, nothing further.
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker
Rappare

2011-07-12 11:11
Varför finns det apor idag? de borde väl också vara människor nu, och isåfall borde just aporna vara utrotade.
Du gick alltså på en sån där kristen skola där de struntade i lagen och inte förklarade sånt där för er? Tråden borde ju självklart inte spåra ut i en diskussion kring detta, men det du tyckte var problematiskt är ju i stort sett hela evolutionsteorin.

Ta hand om varandra och undvik att diskutera saker där era åsikter är svart mot vitt så kommer allt bli awesome.
Fast man måste väl kunna snacka om allt? Låt det bli vilda diskussioner om det behövs.

I övrigt håller jag med dig, tror jag.
Moderator

2011-07-12 11:39
Haha jag förstår dig DMAt, men så länge varken hon eller hennes familj försöker övertyga dig om att börja gå i kyrkan och möta jesus, så känns det väl som det inte blir något problem? =)
//TW

2011-07-12 14:29
Nej nej, jag gick inte i sån där kristen skola. Man kan faktiskt ha dessa åsikter och tankar ändå, trots kommunal skolgång :)

DMAt: kör på den här tjejen. Se det positivt, kristna tjejer har väl generellt sett (utan att dra alla över en kant och vara fördomsfull) en mindre benägenhet av att vara otrogna enligt mina betraktelser. Kan ha fel, men förhållande/äktenskap hålls ganska seriöst och högt upp i dessa kretsar.

Så därför blir det en varning också, om du är trött på henne så kan de bli svårare att dra därifrån haha

Får väl avsluta med ett God bless whoa också för att sprida kärleken!
Detta är min forumsignatur