I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Annorlunda och kreativt CV?

Övrigt - Blandat

   

2013-01-13 01:06

Annorlunda och kreativt CV?

Tja!

Jag är mitt uppe i processen att söka jobb. Framförallt handlar det om spontanansökningar till olika reklambyråer.
Jag har sökt så jävla mycket jobb på annonser men inte gett utdelning.
Därför tänkte jag att jag skulle försöka sticka ut lite bland alla sökande så jag gjorde en video jag tänkte bifoga mina mail.
Eftersom detta är ett hiphopmusikforum tänkte jag att ni här kanske skulle tycka det var kul att se ni med!

http://https://vimeo.com/57227879

Skulle vilja veta hur NI bar er åt för att få de jobb ni har idag? Gjorde ni något speciellt eller sökte ni med vanligt CV på annons? Platsbanken? Bekanta?

(Inlägget ändrat av Lilli 2013-01-13 01:07:08)

http://www.kalvinhiphop.com

2013-01-13 02:44
har du ingen portfolio ?
Sen tror jag inte att det är bra att använda frasen
Tyvärr finns det alldeles för mycket usel reklam som cirkulerar där ute.länk till klippet.
vimeo.com/anstallKalle
 -? ? ? ? ? ?- {@[email protected]} -? ? ? ? ? ?-

2013-01-13 05:36
Hade anställt dig direkt!
Tro inte nu att jag har suttit och lusläst ditt cv i jakt på fel men kollade igenom det och såg att du längst ner stavat fel på abonnemang. eller jag tror iaf att det är det som du tänkt skriva.


Lycka till!
Fuckin' OG! Shiznahmutherfukk!

2013-01-13 08:45
generellt slarvigt skriftspråk (stavfel, felaktiga meningsuppbyggnader etc.) tycker jag är helt oacceptabelt om man vill bli tagen på allvar. Vidare gillar jag inte språkbruket då detta känns alldeles för informellt. Jag gillar när man försöker framställa sig själv i sin bästa dager genom att skriva formellt/mer akademiskt.

Idén var rolig, lite skumt med en lampa i typ 5 sek?

haha jag e negativ för de e tidigt på morgonen :P men lycka till!
www.myspace.com/ydetobbe

"En misantrop är ju trots allt bara ett annat ord för en upplyst person. :P " -Simba

2013-01-13 09:42
Påminner rätt mycket om den där reklamarkillen som gjorde reklam för sig själv på ztv för en massa år sen. Honom gick det skitbra för, men det här får väl mer ses som en budgetvariant.

Men säljare behövs ju alltid så jobb lär du få.
http://soundcloud.com/80scrackpolo
Admin

2013-01-13 10:32
Jag tyckte tyvärr att detta var ganska smärtsamt att titta på.

Å andra sidan tror jag att det kommer funka. Om någon arbetsgivare ser det och inte tycker det är smärtsamt så kommer de nog gilla det en hel del, tycka att du verkar vara en "fräck kille" och komma ihåg dig. Men de kommer garanterat läsa ditt CV också, så som någon sa kan det vara en idé att göra en språkcheck där för det är rätt många saker som kan rättas eller snyggas till.

Summa: Jag har nog inte en tillräckligt stark spexgen för att klara sånt här, men jag tror du kommer få jobb.
Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.
Producent

2013-01-13 11:20
Kul grej!!

tänkte ge lite feedback på resten av dina dokument!

detta låter kanske lite kristet men jag tycker inte att svordomar hör hemma i en jobbansökan om du inte ansöker som typ dödsmetal-trummis.
den där usel-reklam-grejen borde du också skippa, det ger otrevliga vibbar och du vill väl framställa dig själv som en positiv person. framhäv hellre vad du tycker är nice med företaget du söker till, vad andra gör dåligt är helt oväsentligt

Till det traditionella CV:t då
Generellt tycker jag att du har alldeles för mycket text, få arbetsgivare är särskilt sugna att ägna en timma åt att läsa ett CV.. Finns ingen anledning att skriva så ingående om dina bartender-jobb när du söker till en reklambyrå. På de mer relevanta jobben (sälj) är det ju bra med lite information men även där tycker jag du borde slakta typ 80% av texten. Jag hade nämnt de viktigaste delarna, väldigt tydligt och kortfattat, och sparat resten till ev. intervju ifall de vill veta mer
 https://soundcloud.com/jakkthemixer

2013-01-13 12:32
På mitt sista arbete så sket jag i regler och skrev exakt vilken typ av arbete jag sökte och vad jag stod för. Det var verkligen från hjärtat. Fick 2 svar av 4 sökta jobb och blev anställd på det ena. Jag tror stenhårt på att vara ärlig istället för att försöka fjäska in sig och verka desperat, eftersom de flesta personer kör på det sistnämnda. Men det måste också innebära att man brinner för det man söker jobb för, annars blir det svårt att vara ärlig och samtidigt vara positiv.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Poet

2013-01-13 12:48
Jag skriver CV och personligt brev direkt från hjärtat. Helt ärlig. Självsäker är jag också.

De senaste året då självkänslan ökat så har jag fått vartenda jobb/projekt jag velat ha. Har du något de vill ha, så år de också jobba lite för det. Don't be afraid to play hard ball och var bara inte desperat.
At the gates of Eternity...
Producent

2013-01-13 13:17
Tycker att filmen var helt ok, det gjorde du bra. Men jag vet inte om det skulle hjälpa dig att få en anställning. Sen tycker jag att texten var lite korthuggna meningar, skriv längre och bättre formulerade meningar med komman. Lycka till.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-01-13 15:43
det här såg jag igår på fejjan, två av mina vänner (som inte känner varandra) har spridit det. så det verkar ju funka liksom. du får nog napp inom en snar framtid, lycka till!
Rahamadjan av GU-PA!

2013-01-18 00:01
20.000 visningar ikväll...

jodå, den funkade :)
http://www.kalvinhiphop.com

2013-01-18 00:07
Fast hårfönen blåser ju, den blir inte blåst...
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Rappare

2013-01-18 00:37
Producent

2013-01-18 09:26
Bli inte förvånad om denna dyker upp på någon nyhetssida en vacker dag, ;)

Bra jobbat!

2013-01-18 15:15
Soft att du fick in den på existenz
42 muskler för att göra en sur min medan det bara krävs 4 stycken för att sträcka ut armen och nita idioten...

2013-01-18 17:46
Det var inte jag, det är någon annan som laddat upp. vet inte riktigt hur detdär funkar. Egentligen var det inte direkt idealt eftersom det mest är kids där och väldigt få potentiella arbetsgivare.
För er som undrar har det gått jättebra och jag har flera spännande möten inbokade nästa vecka! )
http://www.kalvinhiphop.com

2013-01-22 18:38
jag fick mitt dröm jobb, jag spontan skickade ett cv. Men jag är en person som lägger väldigt mycket vikt på personligt brev. Skickar refresanser osv... på ett cv och sedan på sida två har jag personligt brev.

Jag gick på känslan och skrev bara ett spontant personligt brev, skickade de och väntade på svar. hon ringde mig samma kväll som jag skickade det och då var jag ändå ttyp 5 dagar försen.

Jagg tror du bara ska gå på känsla och lägg mer vikt på din personlighet och de du tycker du är bra på, än alla ställen du har varit på tidigare. tänk inte igenom så mycket utan skriv bara på, så får du det nog att bli bra.

om du tänker för mkt överanyliserar du och det gör bara texten ointressan och falsk ut.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2013-01-23 10:46

2013-01-23 11:20
Jag sitter på en byrå idag och anställde 1 innan nyår, rullar på och behöver 2 till. Men please, inte den CVn, gör om gör rätt. Skit i videon! Finns väldigt mkt hjälp att få!!

2013-01-23 11:46
Lilli det där blir för falskt och överdrivet.. nästan så att sure usa kanske det där är en standard. Men lägg inte sån stor krav på dig och stick ut för mycket, försök lägga ner vikten på det du kan och den personen du är.


nästan så att du skulle kunna skriva ett handskrivet brev om du vill sticka ut.. det är ändå diskret och personligt. Men video... nej.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2013-01-24 12:02
Hej igen.
Om sanningen ska fram så vet jag inte riktigt varför jag frågade på whoa. Tanken var väl att någon skulle berätta om sina egna erfarenheter kring hur ni gjort för att komma igenom bruset av arbetssökande.
Självutnämnda CV-experter här har tydligen aning om vad de lallar om.

Sedan jag har la upp mitt annorlunda CV har jag blivit uppmärksammad i tv4 nyhetsmorgon. Även arbetsförmedlingens egna tidning, resume samt nyheter24.se har intervjuat mig i artiklar kring kreativt jobbsökande. Jag har också blivit kontaktad av rekryterare och karriärs-coacher som frågat ifall de får använda mitt cv som exempel på innovativt och kreativt sätt att söka jobb på.
Förutom det så har jag i min inbox en herrans massa mail med texten typ "hej jag såg din rap cv på internet och jag måste säga att det var det roligaste och bästa cv jag någonsin sett! tyvärr är jag ingen arbetsgivare, men hade jag varit det hade jag tagit hit dig på intervju direkt!"

Jag har bokat upp ett 10tal intervjuer (några av sthlms fräschaste reklambyråer) och blivit kontaktad av säkert 40pers angående jobb.


Det jag vill säga är egentligen inte "IN YOUR FACE" utan bara att ibland måste man kanske tänka till lite innan man försöker låta som någon form av självutnämnd expert fast man bara är en lekman inom ämnet. Right?

pz

http://www.kalvinhiphop.com

2013-01-24 12:30
Lilli P27

Om vi bortser från att en hårfön inte blir blåst så tror jag säkert att nån spexig reklambyrå i innerstan skulle gilla att ha dig på kontoret och verkar ju ha varit ett framgångsrecept...

Jag med många andra tycker väl att så fort rappen blir för "rumsren" är den wack... Tror kashal tee sa det rätt bra, är det ingen underliggande glöd/ilska/frustration etc i din rap är det inte längre hiphop...

Därav stack nog ditt CV rätt mkt i ögat på många som blivit indoktrinerade att göra sitt yttersta för att framstå så professionella och stela som möjligt i sitt CV.

Ditt CV är lite av en hybrid när två världar möts som i facebooks begynnelse då folk fortfarande trodde att alla deras roller kunde samspela under sitt privata namn, där festbilder på lördagens spya plötsligt fick en like av ens mamma och chef.

En kombo av avundsjuka iom att du kanske får leva ut hela ditt väsen på din arbetsplats, din "skamlöshet" i din marknadsföring som rimmar extremt dåligt med jantelagen och evnt det faktum att man föraktar reklamranchen kan vara ingredienser som fått en del att avsky din CV-lansering.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-01-24 12:51
Lilli P27

undrar vad då problemet är... All uppmärksamhet och du har fortfarande inte fått jobb?

Förutom det så har jag i min inbox en herrans massa mail med texten typ "hej jag såg din rap cv på internet och jag måste säga att det var det roligaste och bästa cv jag någonsin sett! tyvärr är jag ingen arbetsgivare, men hade jag varit det hade jag tagit hit dig på intervju direkt!" . Klart lättare att säga så när man inte har nåt ansvar att anställa. Har du inte tänkt att kanske flertalet liksom tänker.. Oh no... She didn't

Eller kanske använt din CV i syftet skitkul o ovanligt, sticker ut MEN....

2013-01-24 14:29
Lilli haha du behöver ju inte skriva sådär, jag försökte iallfall bara vara snäll och ge dig tips, det är bra att du har hittat ditt ämne göra coola cvn. Du kanske ska ge oss erfarenhet då som verkar vara top on the world när det gäller att göra cvn som sticker ut.

Jag tryckte aldrig på länken, såg bara artikeln. Kanske skulle ha gjort det och sagt "woho fan vad coolt" Men om du nu har sån stor koll, varför då bli så sur när vi alla försökte bara ge dig råd? så onödigt.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix
Producent

2013-02-05 13:53
De skriver om dig på startsidan på arbetsförmedlingens hemsida! (nästan; startsidan när man klickat på "För arbetssökande"-fliken)

Att påkalla uppmärksamhet har du definitivt lyckats med :) Hur går det för dig?
 https://soundcloud.com/jakkthemixer
Producent

2013-02-05 13:56
Haha ok, nu läste jag att du redan varit med i nyhetsmorgon o.s.v. så detta var kanske inte så extra grymt. MEN det fick mig att uppa tråden i alla fall och det ligger väl i allas intresse hur det går!
 https://soundcloud.com/jakkthemixer

2013-03-10 22:56
THE_JAKKHAMMER: Det har gått bra. Fick massor av förslag och gick på massor av möten. Det slutade med att jag valde ett jobb som marknadsansvarig på ett it-konsult&rekryteringsföretag.
snippsnappsnut så var sagan slut :)

http://www.metrojobb.se/artikel/7716-nu-har-rappande-karl-f%C3%A5tt-sitt-dr%C3%B6mjobb
http://www.kalvinhiphop.com

2013-03-10 23:06
Grattis! Redan har din rapkarriär gett dig mer än vad den gjort för 95 procent av sveriges mcs
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-03-11 23:10
haha thanx! Ja om man ser det så, så på sätt å vis är det rappen som sätter mat på bordet för mig idag :)
http://www.kalvinhiphop.com