I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

En fin grej hände mig 1sta maj

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2004-03-07 22:27

En fin grej hände mig 1sta maj

Kom jag på alldeles nu, vilket jag vill dela med mig av.

Jag skulle hem till en polare och dagen till ära hade jag min che guevara-tröja på mig och tänkte sunda socialistiska tankar. I plånkan vilade en egenhändigt ihoptjänad hundralapp och när jag gick upp från tunnelbanan vid Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan, sökte mina blickar sig mot damen som stod utanför pressbyrån och sålde Situation Sthlm. Jag bad om ett exemplar, och samtidigt som hon räckte fram just detta letade jag fram min hundring. Hon började genast leta efter växel och klinkade med småmynt och 20-lappar och jag bad henne behålla växeln. När jag senare gick på trottoaren, möttes jag av en buss som splashade ner hela trottoaren framför mig med vattenpöl 1, och hela trottoaren bakom mig med vattenpöl 2.

Varför berättar jag detta? Hade jag inte köpt tidningen, hade jag vunnit några sekunder extra, och hamnat precis vid vattenpöl 1, och hade jag begärt att få min växel hade jag hamnat precis vid vattenpöl 2.