I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2007-01-05 11:18

Idol vs Gud

Fans är en förkortning av engelskans "fanatics", fanatiska människor som nästintill dyrkar sport och popidoler. Men när idoldyrkan går in, går vettet ut. Om en historiker om 500 år skulle titta tillbaka på vår tid skulle han förmodligen säga att detta var en tid då månggudadyrkan rådde. Människor tillber idoler de aldrig träffat, men foton av dem ser de gladeligen upp till och avgudar.
Dagens idoldyrkan har för många blivit ett substitut för religion. Men extrem idoldyrkan är ett tecken på att något inte står rätt till. Men du behöver också idoler. De är nöpdvändigtvis inte av ondo utan också nyttiga för att motivera, lära och sporra.

Idag har människan varit uppe bland molnen och farit till månen.
Vi har sett att det inte finns några gudar där och därför börjar vi leta oss längre bort i galaxen.
Vi kallar till och med idoler för stjärnor, som symboler för något mer onåbart än självaste månen. Men det är svårt att veta vem som drar i människans trådar som skapar människans behov av gudar. Är det Gud Fader själv eller är det en psykologisk mekanism inom oss som behöver tro på något större än oss vad vi själva är?
 

Mooving beyond borders of time,
Backwads but Forwardsš