I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dödsstraff, ja eller nej, motivera

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2007-07-27 20:12

Dödsstraff, ja eller nej, motivera

Ren nyfikenhet över vad unga svenskar anser om topicen. Själv är jag 100% NEJ till dödsstraff. Risken finns att folk är oskyldigt dömda. Nyligen så släpptes två snubbar efter 30 år i finkan och de var oskyldigt dömda för mord. De får dela på 700 miljoner i skadestånd eller så men fan, 350 mille eller 30 år? Vad är mest värt? Sen så har dödsstraff inte visat sig fungera, kolla USA och deras mordstatistik bl.a.

Ur ren straffsynpunkt så finns det flera aspekter,

Vill man att personen ska lida så är döden en mkt enkel och billig väg ut. Ett värre straff är att sitta i finkan tills man dör istället.

Sen kan faktiskt folk göra misstag eller vissa lindrande omständigheter kanske motiverade brottet. Visar sig personen ändra sitt beteende såpass mkt att han eller hon är värd en till chans och blir utsläppt tidigare så visst. Den mördade personen kommer liksom inte tillbaka oavsett om gärningsmannen dör eller inte.

Rent principiellt är det f.ö. en dubbelmoral att döda en person som dödar. Det känns old och inte riktigt ngt som en modern stat idag borde tillämpa.

Shoot.