I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Skulle du kunna tänka dig att välja asexualitet?

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2008-03-18 20:11

Skulle du kunna tänka dig att välja asexualitet?

Idén dök plötsligt upp en dag för ett par månader sedan och därefter har den kontinuerligt vandrat tillbaka till nuet från bakhuvudet och bearbetats. Till en början viftade jag nonchalant bort tankarna och skrattade åt dem efter ett par ögonblick, men nu känner jag att det faktiskt är en tanke som trots allt är en aning intressant.

Som vi alla vet går det att välja att ingå celibat, dvs sexuell avhållsamhet. Fast trots att man ingår i celibat, så finns ju den sexuella driften kvar hos de allra flesta människor. Asexualitet är således inte något man bara kan välja.

Men. Om vi nu släpper detta faktum att asexualitet inte är något man kan styra över. Istället tänker oss att det går att ta ett piller alternativt en spruta som helt enkelt stoppar den sexuella driften och allt som hör den till; över ett trollslag försvinner den totalt. Självfallet så finns det ett botemedel, som garanterat ger dig tillbaka din sexuella drift och som du får tillgång till närhelst du känner för det. Både det asexualiserande preparatet och botemedlet får du tillgång till helt gratis.

Nu till frågorna:

Skulle du kunna tänka dig att använda dig av detta asexualiserande preparat?

Om ja/nej, varför?/varför inte?

Vilka negativa/positiva följder tror du att detta preparat kan ge en människa och dess liv ur ett större perspektiv?

Delam tange barat