I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

bombarderbagge - eventuellt naturbiologiskt vapen?

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2011-02-05 02:08

bombarderbagge - eventuellt naturbiologiskt vapen?

Efter en helkväll med seinfeld-kompatibla konversationer under berusning av rödvin och ett enormt intresse för psuedovetenskap, halkade jag och en vän in på den
fascinerande baggen "bombarderbagge". Bombarderbaggen är en tämligen bräcklig gren i stamträdet baggar, och bombarderbaggens tillstånd i sverige betraktas som sårbar. Bombarderbaggen lever i periferin av naturen och är relativt sällsynt, vart du än befinner dig. Bombarderbaggen förekommer främst i centrala och södra Europa. Bombarderbaggen har vanligast en kroppslängd på 6-10 millimeter.

Det fascinerande med bombarderbaggen är dess exceptionella skydd mot predatorer.
När baggen känner sig hotad riktar den anus mot förövaren och bombarderar ut en hundragradig vätska innehållande två kemiska ämnen från två olika körtlar i bakkroppsspetsen, som när de blandas med varandra reagerar genom att förvandlas till gasform. Ett högt ljud uppstår, som också för människor är fullt hörbart.

Mitt syfte med tråden är att veva igång ett psuedovetenskapligt konvent och mjölka fram olika förslag på hur människan skulle kunna använda denna, av evolutionsteoretiskt facit, fascinerande bagge och dess försvarsmekanism till sin, förmodligen, destruktivitet. Eller kanske bara biologisk underhållning/dobbel i samma anda som "cock fights" senare utvecklat till "bum fights"?

alla förslag, utvecklingar och exposéer är välkomna.

källa: wikipedia.

Tag i tid Tulo! Tag alltid Tulo!