I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Podcasts] Ge tips!

Övrigt - Webbsidor

   

2008-06-10 19:06

[Podcasts] Ge tips!

Inte riktigt webbsidor, men antar att det är det bäst passande forumet ändå.

Har upptäckt att podcasts/zencasts/whatever gör bussresorna till och från jobbet mycket roligare så jag tänkte be om tips och dela med mig av mina erfarenheter.

SModcast
Gjord av filmskaparna Kevin Smith och Scott Mosier som har gjort bl.a. Clerks, Chasing Amy och Dogma och är snart bioaktuella med Zack and Miri Make a Porno. Även om bägge är filmskapare, snackas det rätt lite film i podcasten. Istället snackar de skit om det mesta från Helen Keller till hur en blockbusterfilm om Jesus återkomst skulle bli.
Den första podcasten jag började lyssna på och har lyssnat på alla avsnitt.

Filmspotting
Denna podcast är däremot helt fokuserad på filmer. Adam Kempenaar och Matty Robinson recenserar varje avsnitt ett par filmer, har marathons med visst tema (just nu är det 70-tals sci-fi), kör tävlingar där man ska gissa vilken film de citerar (man kan vinna en DVD) och kör en unik top 5-lista varje avsnitt.
Har följt några månader och tänker fortsätta tills de lägger ner.

Nyligen blev jag sugen på fler podcasts och började lyssna på dessa:

Mark Kermode and Simon Mayo's Film Reviews
The good doctor Mark Kermode (och hans sidekick Simon Mayo) från BBC recenserar (med glimten i ögat) i varje avsnitt en film, kommenterar kort (sågar oftast) veckans 10 populäraste biofilmer och svarar på läsarnas brev.
Avsnitten är oftast bara 20-40 min, men Mark pratar snabbt för att gottgöra det.

The Skeptics' Guide To The Universe
Jag kände inte till Skeptic-rörelsen innan jag började lyssna på denna podcast, men nu gillar jag dem. De är helt enkelt kritiska mot allt paranormalt och dylikt.
I varje avsnitt kommenterar de ett par vetenskaps-relaterade nyheter, intervjuar folk (senast var det en person som skrev Einsteins biografi, nyligen var det en svensk arkeolog) och kör en liten quiz.
Stundtals nördiga, men rätt underhållande om man är vetenskapsintresserad.

This American Life
Ira Glass från Chicago Public Radio gör varje vecka ett avsnitt med ett nytt tema, ofta uppdelat i flera inslag. Teman kan variera från från studentbalar till oförmåga att be om ursäkt. Ibland riktigt fördjupande och intressant.

Jordan, Jesse GO!
Verkar egentligen inte ha nåt tema, utan Jesse Thorn "America's Radio Sweetheart" och Jordan Morris "Boy Detective" sitter och snackar skit med varann. Känns dock som att de försöker vara roliga i varje mening, men missar ofta..

Så, ge mig tips på andra podcasts nu så jag inte skrev allt detta i onödan.

Hitta Svenska HipHopTexter på: http://www.hiphoptexter.com