I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Västerorts biologilärare ang Houman

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2005-12-05 16:41

Västerorts biologilärare ang Houman

Öppet brev från Sammanslutningen Västerorts Biologilärare.

-----------

Ibland upplever vi att vårt ämne biologi och naturvetenskap inte är det högst prioriterade från er elevers sida. Det är därför alltid givande att se hur ämnet lyfts fram i populärkultur och etermedia, något vi tror lyfter intresset i längden. Här känner vi oss dock nödgade att gå in på detta extraordinära sätt för att nå ut till er ungdomar.

På Houmans senaste mixtape Ali Zaoua sticker musikern i en låt ut huvudet i hjärnhalve-debatten och menar att "höger sida jobbar med logiska, rationella och matematiska tankar. Den vänstra tar itu med känslor, empati och konstnärliga förmågor".

Detta uttalande går stick i stäv mot ALL övrig neurologisk forskning. Det är intill med visshet gränsande sannolikhet TVÄRTOM. Vi uppmanar musikern att skicka in bevis för sitt påstående till oss eller se över ifall ett misstag kanske har begåtts. Med tanke på artistens relativt starka inflytande kommer en uppföljande dementikampanj genomföras i skolorna vecka 50 innan jullovet. Vi bryr oss ju om er ungdomar och vill att ni ska få bra betyg. Utbilda er, kanske komma in på Karolinska Institutet eller kanske KTH och inte behöva rycka väskor, knätcha och planera värdetransportrån. Därför vill vi att ni lär er rätt. Ursprunget till detta brev var en diskussion vi hade i klassrummet med ett par elever som då hänvisade till denna låt som källa.

Vi uppmuntrar ändå Houman att fortsätta sin mission att rappa om naturvetenskap men på ett mer underbyggt sätt. Att ta sitt ansvar som popidol. Varför inte en låt om evolution eller ryggradsdjur kontra ryggradslösa? År 2006 blir för övrigt pollenallergins år, då går det att söka statligt stöd för informationskampanjer.

Alltså, vänster = logik, matematik, , höger = känslor, empati. Inget annat.

Vi ses i skolan!

Sammanslutningen Västerorts Biologilärare,

genom Leif (Bromma Fria Gymnaisum) & Gudrun (Tensta Gymnasium)

--------------

Allt jag ville var att få tag på lite Trocadero...