I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa recenserar: Henry Bowers - Escape from Juniper Hiills

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2009-08-07 21:23

Whoa recenserar: Henry Bowers - Escape from Juniper Hiills

Ny, rykande färsk recension uppe!

Henry Bowers har hängt med i snart tio år, fått ut nästan lika många släpp i eget namn (inklusive det han gjort som Kung Henry) och medverkat på ännu mer material. Utöver det har han även etablerat sig som en slampoet av internationella mått och uppträder ett fyrtiotal gånger per år. Borde han inte tröttna, klippa sig och skaffa ett ”riktigt” jobb nån gång?
Svaret är helt klart nej, för på Escape from Juniper Hills fortsätter han leverera den blandning av mässande poesi och hårdslående rap som han väl är ganska ensam om i Sverige.

Medan jag lyssnade igenom skivan för första gången kravlade det fram ett par spindlar över bookleten och det medskickade infomaterialet. Jag vet inte om det har betydelse för plattan, men det passade, för Escape from Juniper Hills låter lite trasig och smutsig. Det är skivan du hittar på vinden i kvarterets spökhus.

Den har varit på gång sen ‘07 och första smakprovet släpptes samma år (Ragdolls, Veckans MP3 september 07), men trots att den släpps ungefär ett och ett halvt år efter planerat datum känns den vare sig splittrad eller daterad. (...)


Läs hela recensionen i bloggen :)

10-4, over...

"Not so funny now, funny man..." - Å, jo, totally worth it! ;)
Mabande In The Park - once in a lifetime, baby
Thugz 4 hugZ - kärlek istället för gangsterpropaganda