I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Intervju: Queff & Denniz Prime

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2010-10-02 10:22

Intervju: Queff & Denniz Prime

Utåt sett är rapparen Queff och producenten Denniz Prime en väldigt otippad duo. Den ena har en skiteri-aura som heter duga, och den andra hade du kunnat kasta in i vilken städad söderkisskara som helst utan att någon undrat över hans närvaro. Kontrasten är enorm och nu när deras Greetings From Russia släppts, är frågan uppenbar: HUR hände det här och HUR är det egentligen i Ryssland?

Queff: Tänk dig att du kanske har varit vaken ett tag. Det är tidigt på morgonen och folk är på väg till jobbet men du är på väg hem. Du mår piss. Tänk dig dagen efter. Det är grått ute och det kanske är höst. Allt du ser är gråa vägar och det är rött på alla övergångsställen. Du missar tåget och allt är skit…

Denniz Prime: Vodkaspyor på trottoaren.

Q: Precis. Det är grått och jävligt liksom, och så har det känts många gånger. Det är vår hårddragna definition av hur det känns att bo i Ryssland. Det här är en hälsning från misären.

I efterdyningarna av ett släpp som fått fantastisk respons, talas det ändå något nedstämt om misären som ingen riktigt verkar kunna eller vilja beskriva, men som ändå präglar duons ryska hälsningar. Skivan hör främst hemma på klubben, men melankolin tycks inte vara frånvarande. Vadan denna misär?

Q: Det är rätt ord i det här fallet. Livet har varit misär liksom. Det har inte alltid varit en dans på rosor. Ibland har man motgångar och det har känts så…

D.P: Som en uppförsbacke.

Q: Ja, livet är en uppförsbacke...


Text: Emilia Melgar
Läs hela intervjun här: Queff & Denniz Prime

 
Manager

2010-10-02 10:33
Det var väldigt jobbigt upplagt med alla "Q:" och "D.P:" och enradare. Jag vill läsa intervjun men mina ögon orkar inte.
Redline!
Groupie

2010-10-02 13:17
Bra intervju!!

Jag tycker tapet är nyskapande. Visst lite klubbigt men efterfest klubbigt isåfall. Denniz har förmågan o flippa dom elektroniska beatsen på ett smutsigt o cleant sett. Och Queef ärligt o smutsig lyrik! Big up till mina ryska vänner!
http://www.diggidave.blogspot.com
Poet

2010-10-02 14:22
Tyckte det var en bra intervju. Tyvärr tycker jag inte så mycket om musiken grabbarna gör, då det inte är min smak riktigt, men de är intressanta och kul att ha med i mixen.
At the gates of Eternity...

2010-10-03 18:33
Tycker det tapet var asfett. Lovar att inte hälsa på dig (Queff) på stan hahah.

2010-10-05 04:08
fake! från gangtapes!
damn, what's wrong with my generation?
we was the cream of the crop but it seems we've been robbed
that's what happens when you trade in all your dreams for a job

2010-10-06 17:42
bannad!!!!