I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Halvtidsanalys – Redaktionen summerar 2011 så här långt

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2011-07-03 14:05

Halvtidsanalys – Redaktionen summerar 2011 så här långt

Matias:

1) Hur har 2011 års första halva varit tycker du?

Första halvan av 2011 har varit helt fantastisk och tagit kål på alla rykten om att svensk hiphop är döende. Med släpp från Mohammed Ali, Movits!, Stockholmssyndromet, Anton Kristiansson, Timbuktu, Roffe Ruff med många fler är det tydligt att rap-Sverige jobbar hårdare än någonsin. Extra kul är att den svenska battlescenen nu är riktigt etablerad med hela tre ligor och många, många battles från både svenska och utländska rappare.

2) Vad har varit bäst?

Den största positiva överraskningen var Sexfemmans album Favorit i repris, som till skillnad från föregångaren Grimaschmusik var riktigt spännande med fantastiska beats och nyskapande texter. Stockholmssyndromets uppföljare till Ettfyranånstans, Underhundar LP, var även det en riktigt välproducerad historia som visar att ”förortsrap” också kan vara innovativ. Bästa beatet hittills i år, alla kategorier, återfinns på Mohammed Alis spår Drömmen var långt bort och är producerat av Salla Salazar. Roligaste konserten hittills var Wu-Tang Clan på Münchenbryggeriet. Trots småtrötta rappare och dåligt ljud är det ju fortfarande Wu-Tang!

....


Läs hela inlägget.

Vad tycker ni? Har 2011 varit något att hänga i granen? Och har redaktionen varit totalt blind för nånting?

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?