I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa recenserar: Goda dagars magi - Camilla Cherry, Petter Alexis och Patrik Elofsson

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2011-10-18 07:03

Whoa recenserar: Goda dagars magi - Camilla Cherry, Petter Alexis och Patrik Elofsson

Från Whoa-bloggen



Goda dagars magi är en bok i samarbete mellan Camilla Cherry, Petter Alexis och Patrik Elofsson (DJ Sleepy). Det är en bok som delar en subjektiv berättelse om hiphopens framväxt i Stockholm under 90-talet och fram till idag. Med verket medföljer också en DVD med dokumentären Mikrofonkåt, som gick på TV4 tidigare år, samt tre Petter-låtar.

Goda dagars magi inleds med ett förord från Petter Alexis där han anspelar mycket på känsla och berättar om sina vänner och idoler som fått plats i boken. Han berättar om idag etablerade artister, men också artister att sakna och bli nostalgiska över. Vi får bland annat läsa personliga möten mellan Petter och Swing-Fly, ADL, Sherlock, Dr Alban, Feven, Infinite Mass, Ayo, Peewee, Cherno och många andra artister som man kan sakna och bli nostalgisk över.

Petter gör ett snabbt svep över en hel subkultur som idag är popkulturellt vardagsstoff. Det berättas om hiphopmode och svårigheten över att skaffa de coola och senaste kläderna som idag går att köpa i flera etablerade butiker i Stockholm. På den tiden var man tvungen att känna någon som skulle till andra sidan Atlanten för att få känna sig äkta.

Det som dokumenteras är en viktig historia som...


Läs hela Pontus del samt Christers del på Whoa-bloggen

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!