I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Svensk hiphopradio 2012

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2012-01-12 09:56

Svensk hiphopradio 2012

Förra året lades P3 Hiphop ned efter tio år i den nationella etern. Självklart en stor förlust för svensk på flera plan. Men å andra sidan har det kommit och gått hiphopprogram i svensk radio under åren. Speciellt vanligt är det kopplat till studentradioprogram där det brukar startas nya där de gamla programmen lämnar vid.

Det i särklass äldsta programmet med toner av svensk hiphop är det fördjupande och fantastiska P3 Soul med Mats Nileskär som sänds varje söndag klockan 22.05. Förra året sändes en special över det svenska hiphopåret men också fördjupningar kring PH3 och Stockholmssyndromet, och självklart mängder av utländska artister från spridda genres. Den 15 januari sänder programmet en special med svensk hiphop inför P3 Guld-galan.

Det största utrymmet inom svensk hiphop de senare åren har dock Ametist Azordegan fått med sitt program En kärleksattack på svensk hiphop. Ett program som fyller fem år i april. (Grattis!) Under det senaste året har oräkneliga mängder svenska hiphopartister varit i programmet och blivit intervjuade och kickat sina sessionrader. Den 19 januari sätter man igång igen, då under den nya tiden 18.00-20.00 på torsdagar som man började med en bit in under höstterminen. Det blir förmodligen en stående event för alla svenska hiphopälskare även kommande år.

SRs satsning Musikguiden får heller inte missas. Förutom att sända program med egna programledare tar man också in aktiva artister som bestämmer dess innehåll. På senare tid har bland annat Rusiak, Peewee, Salla, Masse och Labyrint sänt egna program.

Det finns också en studenrörelse som traditionellt sett sänt hiphopradio, bland annat tidigare Come Clean & Halftime FM i Göteborg, Urban i Uppsala och så vidare. Men fortfarande finns en stabil sänddare kvar, nämligen i studentstaden Lund där Notion Blend sänder sitt program på fredagkvällar mellan 19.00-20.00.

Läs blogginlägget här: http://blog.whoa.nu/2012/01/12/svensk-hiphopradio-2012

Lyssna på Podcasten kan ni göra här: