I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa-TV S03E06: Besök på Fryshusets raplinje

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2012-02-01 09:43

Whoa-TV S03E06: Besök på Fryshusets raplinje



Från Whoa-bloggen:

Vet du att det finns en gymnasieskola där eleverna faktiskt har förmånen att rappa på skoltid? Alltså inte kicka rim med polarna under lunchrasten, utan faktiskt ha rap som en del av de ordinarie lektionerna på schemat. Whoa-TV blev så klart nyfikna och gjorde ett besök på Fryshusets gymnasium i Stockholm i slutet av december.

På Fryshuset möttes vi av positiva och glada elever, med stora drömmar och brinnande intressen för sina estetiska passioner. Vi satte oss givetvis också ned med lärarna Leafnuts och Aaron Phiri, som berättade närmare om raplinjen och vad den erbjuder. Ett levande exempel på det senare fick vi dessutom uppleva direkt på plats i form av showen RANCE, där elever från inriktningarna rap och dans gjort ett större samarbete. Sist men inte minst avslutandes besöket med en spontan cypher till beatet från Main Source feat. Nas – Live at the Barbeque. Kolla in hur det såg ut här nedanför!