I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Kingsizegalan 2012 - Vad tyckte ni om vinnarna och nominerade?

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2012-02-17 11:00

Kingsizegalan 2012 - Vad tyckte ni om vinnarna och nominerade?

Kingsizegalan är nu till ände. Vad säger ni som var där? Ni som inte hade möjlighet att vara där?

Här kan ni läsa vad Whoa tyckte om galan och kvällen:

Senaste gången jag var på en renodlad hiphopgala var på Swedish Hiphop Prize 2004 på Storan i Göteborg. De två tidigare åren höll galan till på Nalen i Stockholm under annan regi. Åtta år senare är det äntligen dags för ett nytt hiphoppris i regi av Kingsize Magazine på Hamburger Börs i Stockholm. Utöver klassiska priser som årets album, grupp och artist hade man bland annat också priser i kategorierna graffiti, sneaker, dans och streetwear.

Hypen inför galan hade varit stor, framförallt i de sociala medierna, där diskussioner om galaklädsel och förfester varit i full gång. Frågor som man själv hade med sig var: Skulle MC Eiht leverera? Klarar det svenska folket av att rösta rätt? Hur har man tänkt i den här kategorin egentligen?

Hur som haver så hade röda mattan rullats ut vid insläppet, välkomstdrinkarna preppats, sponsorsamarbetena låsts och “hela” den svenska hiphopscenen infunnit sig. Ungefär en timme försenad satte galan igång med Musse Hasselvall som konferencier backad av Dj Large på skivspelarna, med alla nominerande placerade vid långbord för trerätters framför scenen. V.I.P.-klientelet kunde hålla sig på balkongen medan pöbeln fick nöja sig att hålla sig på marknivå.


Läs hela artikeln och titta på bilder här: http://blog.whoa.nu/2012/02/16/kingsizegalan-2012-en-resume/