I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa Rekommenderar: Kärleksattacken fyller 5 år

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2012-05-27 14:21

Whoa Rekommenderar: Kärleksattacken fyller 5 år



Saxat från Whoa-bloggen:

Radioprogrammet En kärleksattack på svensk hiphop i SR Metropol startades 2007, och har sedan dess letts av Ockelbo-tjejen Ametist Azordegan – som genom sitt engagemang lyckats få programmet att växa och bli en självklar samlingspunkt på den svenska hiphopscenen, och på torsdag (31/5) fyller Kärleksattacken hela 5 år i etern!

Det är svårt att egentligen uppskatta rollen Ametist spelat för utvecklingen av svensk hiphop under de senaste åren, men klart är iallafall att hon varit i högsta grad delaktig i den urbana kulturens genomslag i de traditionella medierna, och mycket av den svenska hiphopen som vi hör mest i kommersiell radio idag var det hon som var först med att ta under sina vingar. Exempelvis har artister som Adam Tensta, J-Son och Stockholmssyndromet alla haft sina första intervjuer hos Ametist.

5-årsjubileumet på torsdag kommer att firas med både dunder och brak och pompa och ståt, och som Ametist själv uttrycker det: ”Programmet har levt ett parallellt liv jämte den nya generationens svenska hiphop-artister som började slå sig igenom för 5 år sedan. När vi firar programmets 5-årsjubiléum firar vi även en hel genres utveckling och existens. Detta är en svensk musikhistorisk händelse”.

Och att det är en svensk musikhistorisk händelse är verkligen ingen överdrift. För att verkligen ta tillvara på tillfället så har programmet fått förlängd sändningstid med en timme, och sänds även live i P3 samtidigt. Det brukar sällan vara gott om plats inne i Kärleksattackens sändningsstudio, men på torsdag kommer trängseln i studio nå nya höjder då det beräknas vara ca 70 (!) rappande gäster i studion under de 3 timmarna som programmet sänds.


Klicka här för att komma till inlägget!

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.