I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa recenserar: Moms - Dikter ifrån bikten 2

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2012-06-10 22:09

Whoa recenserar: Moms - Dikter ifrån bikten 2



Från Whoa-bloggen:

2007 var året när Stor släppte Dikter ifrån bikten, hans första släpp på egna ben och så här i efterhand en riktig höjdpunkt i svensk hiphophistoria med sin frenesi och stora hunger. Tiden gick och rapparen fortsatte på den inslagna, framgångsrika vägen, medan vännerna Mohammed och Ali debuterade under sitt nya namn Mohammed Ali (tidigare Underklassen/UKN) med mixtapet Processen 2009 här på Whoa. Ett släpp som, med Dikter ifrån bikten färskt kvar i minnet, åter igen satte ribban högt för rap på svenska och rättvist också innebar det stora genombrottet för gruppen som omfamnades av media och signade med Bad Taste Records.

Idag är det början av juni 2012 och Sverige har sedan länge förstått vad Stor, Mohammed Ali och deras kollektiv Ayla (där även Carlito och Mack Beats ingår) är kapabla till. Upprepade nomineringar och vinster i musikgalor som P3 Guld och Manifest plus ett konstant flöde av höga visningssiffror på YouTube, visar att stockholmarna blivit några av landets vassaste och mest populära emcees. Allt medan många med spänning väntar på de kommande albumen från Stor och Carlito (Shere Khan respektive Carlos Schakalen) ger sig nu Mohammed aka Moms sig ut på en egen avstickare till solosläpp. Ett lika efterlängtat drag som naturligt kliv, då kollegan Ali hann med att testa vingarna på egen hand redan 2006 (mixtapet Känd i orten, som Alias Ruggig) samtidigt som Mohammed som bekant besitter exceptionella färdigheter på micken.

När det stod klart att Moms soloprojekt skulle få titeln Dikter ifrån bikten 2, steg givetvis förväntningarna ytterligare. Ett oväntat val av titel då...


Läs klart vad Martin och Jon tyckte på Whoa-bloggen: http://blog.whoa.nu/2012/06/10/recension-moms-dikter-ifran-bikten-2/

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!