I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa rekommenderar] Ison Glasgow sommarpratar i P1

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2012-08-17 11:52

[Whoa rekommenderar] Ison Glasgow sommarpratar i P1



Saxat från Whoa-bloggen:

Om det är något radioprogram som årligen förenar det svenska folket är det antagligen Sommar i P1. Det fria upplägget, där kända människor ges möjligheten att prata om “i princip vad som helst” gör att det varje år lär finnas åtminstone något program för varje smak. För oss hiphopare har det dock serverats sparsamt med program, även om rappare/exrappare i form av folkhemsnunor som Timbuktu, Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros tidigare fått prata.

I år bjuds vi hiphopintresserade på ett snack med ena duon av Ison & Fille, nämligen Ison Glasgow. Även om programmet tyvärr knappt ens snuddar vid hans musikkarriär är det intressant att lära känna en av den svenska hiphopens grundpelare lite närmre, och framför allt inspirerande att en rappare får sitta på samma radiostol och med samma förutsättningar som internationella idrottstjärnor, statsvetare och författare.


Här kan du klicka för att lyssna på programmet via Sveriges Radios hemsida, och här finns en Spotifylista med musiken från programmet.

Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.