I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa rekommenderar: Svensk hiphop i X Factor

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2012-09-29 13:11

Whoa rekommenderar: Svensk hiphop i X Factor



Saxat från Whoa-bloggen:

En av höstens stora TV-snackisar tycks utan tvekan vara X Factor Sverige. Konceptet, som ursprungligen kommer från Storbritannien, liknar till stor del Idol med förinspelade auditions och fortsatt direktsända liveprogram.

En sak verkar dock skilja X Factor från andra talangprogram vi sett i TV: hiphop får ta stor plats. Visst, det har väl framförts någon hiphoplåt i Idol, och ett par rappare gick vidare i Talang när det begav sig. Nu verkar genren dock mer välkommen än någonsin, kanske är den lite ”på tapeten” eller så är det bara duktigare rappare som är med i X Factor än i andra program. Eller så hjälper det att ha en rappare i juryn.

Ison Glasgow, från Ison & Fille, är nämligen en av de fyra som utgör både jury och coacher för de artister som går vidare. Bredvid honom sitter Andreas Carlsson (tidigare Idoljury och musikproducent), Marie Serneholt (medlem i A-Teens och tv-programledare) och sist men inte minst Orup (Stockholmsromantiserande popartist som enligt egen utsago blir uttråkad av hiphop och rap eftersom det inte finns några refränger eller verser).


För att läsa resten av artikeln och se lite härliga hiphopklipp från X Factor, spring in på Whoa-bloggen!


Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.