I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gatuslang: Avsnitt 19 – Gurra G/Gustave Lund

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Skribent

2013-01-11 23:42

Gatuslang: Avsnitt 19 – Gurra G/Gustave LundÄr man född på 70- eller 80-talet är det i stort sett omöjligt att ha missat den svenska rapgruppen Just D. En av medlemmarna var Gurra G eller Gustave Lind. Någon kanske ihåg honom som killen med blond kalufs och Los Angeles Kings-keps? Det har nu gått snart 23 år sedan gruppen släppte sin debutskiva och det är idag 16 år sedan den svenska gruppen gjorde musik tillsammans. Men Gurra som var gruppens DJ, och på slutet även på mikrofonen, har inte legat på latsidan sedan 1996. Istället har han hunnit vara i mängder av musikprojekt och gjort soul, house, country och till och med dansbandsmusik. Hör en äkta söderkis berätta om sitt liv och sin karriär i senaste avsnittet av Gatuslang. Trevlig lyssning!

Ni kan prenumerera på Gatuslang via iTunes: http://https://itunes.apple.com/se/podcast/gatuslang/id549448599?mt=2

Twitter: Gatuslang
Facebook: Gatuslang
Instagram: Gatuslang

Gatuslang - Svenska hiphopprofiler i djupintervjuer. Instagram: Gatuslang, Twitter: Gatuslang, Facebook: Gatuslang

2013-01-29 02:40
Cool intervju!

Förvånande vilket relativt avståndstagande han hade till Just D-tiden. Skulle vilja veta mer ifall det var allmän "det var 15 år sen, man går vidare" eller någon mer tillspetsad situation som ledde till att bandet splittrades. Tänker exempelvis på hur han inte var med på återföreningsspelningen på Mosebacke...
Allt jag ville var att få tag på lite Trocadero...
Redaktionen

2013-01-31 18:05
Jag vet bara att Gurra G och Crafoord kommit ihop sig rätt så rejält. Vad som gjorde att det blev så back in the day vet jag inte men som jag förstått det så fixar inte Gurra G att vara med Wille över huvud taget. Han ska dock vara cool med Pedda.

Jag kan tänka mig att det är lite av ett Gyllene Tider-scenario som utspelat sig där Wille Crafoord anser sig vara den grundbult på vilket hela bygget står på och att han alltid har sista ordet. Det Gurra G nämnde i podcasten om att han inte STIM:at så mycket av de gamla Just D-grejerna kan ju betyda att Wille snott åt sig hela kakan på ett eller annat sätt. Detta är som sagt bara spekulationer så sanningshalten kan ifrågasättas, vet att jag fått det berättat för mig någon gång för länge sen men jag minns ärligt talat inte hur det låg till.

Den här posten kanske snarare platsar i Se & Hör, men vafan..
niggaz want me to rhyme? $3,99!