I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Universal Music drar igång reklamkampanj för svensk hiphop

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionschef

2013-01-28 23:59

Universal Music drar igång reklamkampanj för svensk hiphopFrån Whoa-bloggen:

För några dagar sedan vann Labyrint pris för årets hiphop/soul på galan P3 Guld. Ett välförtjänt sådant då gruppen firade stora framgångar under 2012, där det varit svårt att undgå deras popularitet runt om i landet. Som en bonus passerade dessutom medlemmen Aki över 20 000 sålda exemplar med solosingeln När solen går ner, enbart 40 dagar efter sin release.

I takt med att artisterna på etiketterna Svenska Inspelningar och Redline Recordings blivit allt mer positivt uppmärksammade höjer nu ägaren Universal Music nivån ytterligare ett snäpp vad gäller marknadsföringen, i form av en reklamkampanj i Stockholm och Uppsala via utomhusytor så som busshållplatser samt annonsplatser i tunnelbanan.

Reklamkampanjen är troligtvis den största i sitt slag inom genren och är unik på flera sätt. Det är första gången en specifik spellista på Spotify – Universals egna Digster Svensk Hiphop – marknadsförs på detta sätt. Kampanjen är också speciellt riktad till de förortsområden där de berörda artisterna kommer ifrån och har många av sina fans. Sist men inte minst kan då åtminstone inte undertecknad minnas när man senast möttes av texten ”SVENSK HIPHOP” på väg till skolan eller jobbet? Detta kan inte ses på något annat sätt än ett styrketecken!

I reklamkampanjen medverkar Svenska Inspelningars artister Näääk, Nimo och Ken Ring. Från Redline Recordings, som just nominerats till Nöjesguidens Stockholmspris, medverkar artisterna Labyrint, Dani M, Carlito och Stor. I det här blogginlägget kan du se tre bilder som snappats upp det senaste dygnet i Stockholmsområdet. Hurra för svensk hiphop!Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!
Producent

2013-01-29 09:16
Eller hur, jag såg reklamen med Ken igår på Gullmarsplätt.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Producent

2013-01-29 14:27
Mega-like, detta är så grymt
 https://soundcloud.com/jakkthemixer