I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa Rekommenderar: mobbadebarntv.blogspot.se

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2013-05-12 23:44

Whoa Rekommenderar: mobbadebarntv.blogspot.se



Vilket är ditt favoritsläpp, vers eller rad från MBMA?

MBMA eller Mobbade barn med automatvapen känner nog nästan alla till när det kommer till svensk hiphop. Gruppen som började som en kvartett har också varit en av de absolut mest inflytelserika genom åren. Med sitt ordvrickande, flerstaviga rim och stenhårda attityd blev rapparna som bildades genom internet under andra halvan av 90-talet en grupp som skaffade sig en trogen fanbase.

Det pratas än idag, tretton år efter Serons avhopp, om osläppta verser/låtar, kraschade hårddiskar och om de skapelser som släpptes på brusiga kassetter och idag svåråtkomliga vinylskivor. Ett ambitiöst försök att ändå samla allt material från deras brokiga projekt och olika konstellationer har nyligen gjorts av, vad man kan förmoda, ett fan. Han eller hon har samlat gruppens material samt solomaterial från samtliga medlemmar mellan 1995 till 2004. Det finns bilder på släppen och låtlistor med länkar till texter och musiken på youtube. Sidan verkar vara under uppbyggnad så man får hoppas att mer musik tillkommer och att de idag osläppta rariteterna blir tillgängliga för allmänheten någon gång i framtiden.


Besök mobbadebarntv här: http://mobbadebarntv.blogspot.se

Blogginlägg: http://blog.whoa.nu/2013/05/12/mobbadebarntv-blogspot-se