I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gatuslang Avsnitt 46 – Nephilim/Daniel Farkas

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2013-09-15 19:46

Gatuslang Avsnitt 46 – Nephilim/Daniel FarkasDaniel Farkas föddes I Mölndal men flyttade i tidig ålder till Bohuslän och den västkustska småstaden Stenungsund. Under mitten av 90-talet tog han hiphopen till sig efter att ha spelat bas i flertalet lokala band bland annat inspirerat av Rage Against the Machine. Under sent 90-tal bildade han och vännen Form One grupper Autobots och kom att flytta till Göteborg där klubben Fatmilk blev en del av vardagen och Nephilim fick lägga en 8a på sjutummaren Fatmilk Anthem med en drös talangfulla rappare. Direkt inpå bildades kvartetten Loose Cannons där tidigare nämnda Form One var en del men också Leo (MBMA) och Glaciuz the Icy. Efter att gruppen lades ned slutade också Nephilim att rappa till stor del för att fokusera på sina universitetsstudier inom naturvetenskapliga sektionen. Idag kan kan titulera sig doktor och verkar inte helt ha släppt tanken på att någon framtid raplåt kan dyka upp. Hör en historia i Gatuslang avsnitt 46 som aldrig tidigare berättats. Trevlig lyssning!

http://gatuslang.se/2013/09/avsnitt-46-nephilimdaniel-farkas/

Stöd Gatuslang genom att köpa en t-shirt här: http://www.wizzyclothing.com

Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes
Soundcloud: Soundcloud
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang
Whoa: Gatuslang

 
Producent

2013-09-16 07:43
Intressant
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Rappare

2013-09-16 22:42
Skitgrymt. Jag hade helt missat Gatuslang tills Hands snackade om att han var med (och outade mig som världens segaste rappare) så håller på och plöjer igenom alla avsnitt. Det är en stor grej du gör, Pontus! Dokumentationen av vad alla dom här snubbarna som var med i vad som antagligen var den största svenska hip hop-boomen hittills höll på med och upplevde är ju skitviktigt att ta tillvara på. Överlag är det dock en bra mix av folk, både gamla som unga.

En jävligt jobbigt grej med såna här långa intervjuer är dock att man börjar notera folks fall-back-words, Paragon sa "liksom så här" ungefär tusen gånger i sin intervju och Nephilim faller extremt djupt i "liksom"-hålet med! :)
Officially not impressed.
Producent

2013-09-17 07:48
Jag tycker att det var jobbigare att lyssna på norrlänningarna som börjar varje mening med att säga "Absolut" eller "Precis"
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Rappare

2013-09-17 17:17
Har inte kommit till dom än mer än Kaplan och hans "blästa ut den". :)
Officially not impressed.
Skribent

2013-09-18 12:12
Sci-Fi: Mäktigt att höra!

Angående fall back-words så får du väl försöka vända det till något positivt och se det som en individuell charm. Flera av de jag intervjuar är väldigt ovana bakom micken och har aldrig gjort en intervju tidigare.

Dopeness: :)

Försöker klippa bort en del av det repetitiva orden men är omöjligt ibland.
Gatuslang - Svenska hiphopprofiler i djupintervjuer. Instagram: Gatuslang, Twitter: Gatuslang, Facebook: Gatuslang
Rappare

2013-09-18 13:33
Gatuslang: Jo, det var mest menat med god ton. Vill inte ens veta hur många gånger jag själv skulle säga "typ" om någon stack en mick i fejset på mig och tvingade mig att prata oavbrutet i 3 timmar. Folk skulle gå man ur huse för att bränna mig på bål i ren irritation antagligen.
Officially not impressed.
Producent

2013-09-18 14:31
Eller hur, skulle jag bli intervjuad skulle jag nog säga `eller hur´och `Hänger du med?´ hela tiden, hänger du med?
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Rappare

2013-09-18 17:11
At the end of the day, nahmean!
Officially not impressed.