I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gatuslang Avsnitt 47 – Phonetik/Peter Haag

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2013-09-23 13:32

Gatuslang Avsnitt 47 – Phonetik/Peter HaagNågra kanske kommer ihåg den klassiska Phonetik-intervjun med Mats Nileskär för P3 Soul för över 10 år sedan? Där spelades det låtar från en kommande skiva med Flyphonic. En skiva som frös inne av flera olika anledningar. Men två år innan hade Peter Forsberg, innan han bytte efternamn till Haag, spelat in en solo-EP tillsammans med Flyphonic som hette Sounds of Speech. En EP som fick väldigt positiv respons och hyllades av skallar runt om i Sverige. Efter det hade Peter en hel del personliga problem vilket gjorde att han tog en musikalisk time out innan han fem år senare träffade upp med sin vän Hoova för att spela in sitt debutalbum. Efter det har han hunnit släppa både en EP och ett soloalbum till med planer på en kommande trilogi. Hör Phonetiks historias i Gatuslang. Trevlig lyssning!

Musikern Mange Hellberg om sin vän och kollega.

Phonetik är inte en rappare Phonetik är hiphop! Om du korsar Ingmar Bergman och ADL så får du Phonetik. Han har Ingmars mörker och djup & och ADLs skills, äkthet och teknik. Han är helt enkelt en riktig artist.

Mr Nuon från Supersci om sin vän och kollega.

Phonetik är som en vandrande vålnad från norr. Ger man honom micken släpper han den inte. Han fick greppet för längesen, och trots många tunga motgångar i livet har han vägrat släppa taget. Jag ser tillbaka på många feta samarbeten, och ser fram emot nya. P har varit en stor inspirationskälla sedan dag ett.


http://gatuslang.se/2013/09/avsnitt-47-phonetikpeter-haag/

Stöd Gatuslang genom att köpa en t-shirt här: http://www.wizzyclothing.com

Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes
Soundcloud: Soundcloud
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang
Whoa: Gatuslang

 

2013-09-23 21:26
Har sovit alldeles för mycket på denna killen, väldigt utelämnande och fett avsnitt
Producent

2013-09-23 22:35

2013-09-23 22:51
Riktigt bra!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Poet

2013-09-24 05:04
Var det inte han som satt fast i en psykos i x antal år? Eller tänker jag på helt fel kille?
I.C.T.W
Ill be heading out soon
Admin

2013-09-24 08:29
Doggsonlol: Lyssna på avsnittet så får du säkert svar på alla dina frågor.
 
Producent

2013-09-24 14:03
Fett!
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Skivsamlare

2013-09-24 17:48
Intressant

Jag hade glömt hur magisk hans vers på Taking Off The Days är, Try är ju också helt fenomenal... Vilken delivery han hade på den tiden

Han sa "at the time" och "förståruvajamenar" lite för ofta för min smak dock, hehe
 
Producent

2013-09-24 17:50
Jag undrar hur mycket Pontus klipper i avsnitten. Kändes som att det var klippt ganska mycket i det här avsnittet. Jag har absolut ingenting emot det, jag bara reflekterade över det när jag lyssnade på det här avsnittet.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-09-24 18:12
Hade varit fett med ett släpp på svenska:

Finns Phonetiks grejer att tanka någonstans? Kul att Gatuslang får en att uppmärksamma rappare och att höra på grejerna från nya perspektiv

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Skribent

2013-09-25 08:07
Gremlin: Eller hur! Som jag sagt i tidigare skede så får man försöka se charmen i folks specifika ordförråd. Klipper inte bort den typen av uttryck. Tycker du man borde det?

Dopeness: På vilket sätt kändes det som att det var mycket klippt? Jag klipper ofta bort runt 30-45min per avsnitt. Men mycket som klipps bort är toalett-/ciggpauser, när man snöar in på saker utanför den röda tråden och självklart "tankeljud" som ööööh, ähhh och hm.... etc

Kul ni ni lyssnar och supportar. Samma gamla heads som kommenterar här på Whoa för jämnan :)

/Pontus
Gatuslang - Svenska hiphopprofiler i djupintervjuer. Instagram: Gatuslang, Twitter: Gatuslang, Facebook: Gatuslang
Producent

2013-09-25 10:51
Jag kommer inte ihåg exakt men det blir när Phonetik t.ex berättar om att hans farfar uppfann schack och har byggt egna schackbrädor och figurer och han har ett sådant schackbräde själv så blir din följdfråga är någonting om hans nästa EP eller något. Det var något annat också då han pratar om någon brud som dämpar honom eller om psykosen och så frågar du om något helt annat. Det låter så drygt :) Jag förstår ju varför du gör det, annars skulle vi sitta och lyssna en halvtimme när Phonetik pratar om schack eller nått annat :)
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.