I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Krönika: Carte blanche för bärs i bastun

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2013-11-02 09:38

Krönika: Carte blanche för bärs i bastunI veckan avslöjade Uppdrag granskning att vissa friskolor väljer bort stökiga elever. Profilskolans VD Greger von Sivers uttalade sig om hiphop när han bland annat sa att han inte ville ha ”där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkter” på sin musiklinje. Whoas Christer Johansson publicerade igår ett mothugg. Efter gårdagens ledarsida i Smålandsposten har det visat sig att Greger von Sivers inte står helt ensam med sina åsikter.

Länk till Smålandspostens ledarsida.

Saxat från Whoa-bloggen:

Wow. Jag står mållös, handfallen, inför det vansinne som utgör Marcus Svenssons ledare i SMP igår. ”Carte blanche för gangsterkulturen” är rubriken och efter att ha gnuggat mig i ögonen några gånger förstår jag att den syftar på en musikgenre.

Förutom inledningen, där han halvlegitimerar Greger von Sivers genom att kalla hans uttalande ”något som kan liknas vid bastusnack efter några öl” så börjar själva vansinnet när han försöker jämföra vit makt-musik med hiphop. Det ena är alltså en musikgenre vars namn syftar på lyriken: texterna handlar om vit makt. Musiken kan teoretiskt sett låta lite hur som helst (ofta är den jättedålig, men det är en annan femma). Och det andra är alltså namnet på en hel kultur, en kultur som innehåller en musikgenre med samma namn vars ljudbild ofta präglas av trumbeats och rap, och där rappen kan – håll i dig nu, Marcus – handla om vad som helst.


Läs resten av inlägget på Whoa-bloggen.(Inlägget ändrat av Testosteron 2013-11-02 12:20:04)

Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.
Admin

2013-11-02 15:11
Det sjuka är att det där är skrivet i en så pass etablerad tidning som Smålandsposten. Trodde först det var hämtat från typ Avpixlat.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Admin

2013-11-02 15:59
Evolution: Nog många som kände så.
 
Redaktionschef

2013-11-02 18:01
Ja, skrämmande hur det där kan publiceras i en sån tidning. Bilden förklarar ganska bra hur man känner när man läser Marcus Svenssons ledare.
Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2013-11-04 12:23
Det va lite det jag menade när jag skrev att Greger bara var en idiot i mängden. Iom att HipHopen har ett väldigt hårt uttryck, ofta ger röst åt de mer utsatta och faktiskt är "smittsamt" kommer det att ses som ett hot av många uppsatta i norm-samhället.

alvlegitimerar Greger von Sivers genom att kalla hans uttalande ”något som kan liknas vid bastusnack efter några öl”


Det är för att det är så han snackar efter nån öl, eller inte ens det... Ärligt det är bara för uppdrag granskning att rigga upp kameror på alla bruk/lagers(u name it) kafferum ute i Svea rike så kommer de tre små grodorna och alla dess kusiner hoppa ut genom munnarna. Vi har väl alla hört den klassiska "jag är inte rasist men" för att sen säga något rasistiskt.

Nu blev ju även hiphop indraget men det är samma sak där, man har ju tom sett folk uttrycka sig rasistiskt här på whoa som medvetet väljer bort rappare som inte verkar etniskt svenska. Om man på riktigt är förvånad över att nån har sånna här åsikter (och inte bara att de uttrycker sig otroligt klumpigt) måste ni ha varit välsignade med både bra arbetsplatser skolor och umgängeskretsar i livet och jag kan bara säga grattis.

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.