I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Krönika: There's a war going on outside no man is safe from

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Redaktionen

2013-12-22 00:07

Krönika: There's a war going on outside no man is safe fromLänk till krönikan

”Medborgarrättslagen”. Lagen med 55 artiklar i form av förbud mot fredliga protester, förbud mot att samlas i grupp, förbud mot att samlas kring en sakfråga på internet, förbud mot att filma poliser i tjänst – något som jag anser är vårt sista lilla försvar vi har kvar mot en armé med monopol på våld och vapen. Förbud mot att maskera sig. Förbud mot att vägra legitimera sig för polis. Förbud mot att hindra poliser i tjänst, vilket innebär att sittprotester får ansluta sig till skaran av civil olydnad som beläggs med dryga böter. Att skända den spanska flaggan ger t.ex. 600,000€ i böter. De andra sakerna jag nämnt har dock lite nättare summor bakom sig: sisådär 30,000€ per person. Jag hörde idag en vän berätta att hon fick sin facebook nedstängd en dag eftersom hon delade en politikers lönespecifikation. Att plocka skräp (möbler som folk slängt) från gatan ger böter från 90€ och uppåt. En annan sak som kanske höjer några ögonbryn är att abort är olagligt, såvida du inte blivit våldtagen. Om inte Reinfeldt och EU motsätter sig detta så kan det snart vara verklighet även för oss här i Sverige. Det är inte svårt att se deras argument när extrema grupper tar sig uttryck så som nyligen i Kärrtorp. Vi är inte skonade från någonting.Här i tråden tänkte jag samla hiphop på temat. Lite hjälp skulle vara väldigt uppskattat.

Kärlek!

(Inlägget ändrat av ÅderpåleOne 2013-12-22 00:07:48)

namaste

2013-12-22 12:17
Känns som att jag inte kan ta till mig ett enda ord av vad du skrivit, med tanke på att du beter dig jävligt illa när du diskuterar sak-frågor på internet. Mod handlar inte om att sitta bakom en skärm och använda skälls-ord, internet är för dom fega. Mod handlar om att möta dom människorna i verkligheten, och våga stanna kvar och se dem.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-12-23 21:29
Wow! Politik! De e ball!
Vi blir aldrig som dom från stan!
Admin

2013-12-24 03:40
Visste inte att det var så illa i Spanien när jag läste om lagförslaget här om dagen. Helt sjukt.

SofiaBayo:

Vad pratar du om? Halva världen lever sina liv genom internet idag. Tror du det hade samlats 16000 i Kärrtorp om det inte var för internet? Det är den enda riktigt stora samtalsplattformen idag och det är väl rimligt att han använder den för att säga vad han tycker? Och var ska han möta dessa ofta ytterst abstrakta "dem"?
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Producent

2013-12-24 10:22
Väl rytet ÅderpåleOne
Jag läste om Spanien tidigare och jag som inte är så insatt så får det här verkligen att låta som en diktatur, någonting som Nord Korea.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-12-24 11:40
förstår inte hur du "vill samla hiphop"...

men FETT bra ämne du tar upp. dock har det pågått protester LÄNGE i spanien nu.
det har varit aggresivt mellan polis och demostranter sen ungefär grekland började kriga på gatorna. vår media valde att lägga förstoringsglas på grekland då...kanske för att fler fortfarande åker dit?(?) eller kanske för att det finns fler greker i sverige än vad det finns spanjorer (?)

hursom...hur vill du samla hiphop?


Känns som att jag inte kan ta till mig ett enda ord av vad du skrivit


och här kan man se ett exempel på att ett folk "förlorar" på att en viss jävla någon inte kan lyssna "för jag är arg på dig".... :(
*häller på lite vatten och hoppas att det växer upp*
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-12-24 11:40
dope, det är långt ifrån N.korea...men det börjar likna franco part 2
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Poet

2013-12-29 09:47
Ja, Franco hade varit stolt...
At the gates of Eternity...
Redaktionen

2013-12-30 20:46


dumt av mig att ens nämna några, finns ju säkert 1000 till.. o jag vet, vissa är mer hiphop än andra..

men det är sånhär musik jag menar, som jag vill samla under en glorious festival-liknande tillställning i URF/live-aid/hiphopkemp-anda.
namaste
Redaktionen

2013-12-30 20:51
SofiaBayojag vet inte ens vad jag ska svara på det...
namaste