I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Veckans MP3] Trainspotters feat. Mickelito, Marke, Gimpladesh, Academics, Mofeta, Queff & Toffer - Skitsnack rap

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-01-29 02:28

[Veckans MP3] Trainspotters feat. Mickelito, Marke, Gimpladesh, Academics, Mofeta, Queff & Toffer - Skitsnack rap

Yes yes ... nu har vi lagt upp en ny veckans mp3 på Whoa. Kolla in den och glöm inte att tycka till här i tråden om vad ni tycker :)

Från Whoa-bloggen:

I slutet av 2008 hamnade Umeåduon Trainspotters i fokus både i Ametist radioprogram “En kärleksattack på svensk hiphop” och på DJ Akilles mixtape 2008, där den senare tog med spåret Bullshit Rap på sin lista över de bästa, största och intressantaste låtarna från det gångna året. Verket i fråga, som gästades av Allyawan, Mr Noun (Supersci), Sci-Fi, Kashal-Tee, Prop Dylan & Mufakka, var plockad från september månads vinyl-EP Rewind & Kap. Idag ger vi er så nu också chansen att ta del av den sedan länge planerade uppföljaren till Bullshit Rap, där engelskan har bytts mot svenska!

Starten för Trainspotters kom i samband med 2004 års Streetzone-mp3 Wreckin’ The Mic, som snabbt hyllades i pressen av ingen mindre än Fredrik Strage. Sedan dess har den gemensamma karriären rullat på för Rewindable och George Kaplan, där man framförallt har fått erkännande utomlands. Deras andra vinylsläpp Feel The Vibe (2007) distribuerades exempelvis av ett japanskt bolag och man har gjort spelningar i städer som New York, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Häromdan passerades dessutom 100 000 lyssningar på myspace.com.

Skitsnack rap är den svenskspråkiga motsvarigheten till det redan bekanta originalet Bullshit Rap. Precis som tidigare står Hands för produktionen, gästar gör Mickelito, Marke, Gimpladesh, Academics, Mofeta, Queff & Toffer och cutsen står Chefen för. Låten kommer att finnas med på Trainspotters kommande mixtape The Grip Tape som släpps för gratis nedladdning och promo-CD under våren.

Mediaspelare och länk för nedladdning finns på Whoa-Bloggen (klicka här)

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!