I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Ladda hem "The Basement Mixtape Vol. 2" + plus exklusiva spår från "Vol. 3"

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-06-01 18:17

[Audio] Ladda hem "The Basement Mixtape Vol. 2" + plus exklusiva spår från "Vol. 3"

Det tog ett tag, men nu är "The Basement Mixtape Vol 2" äntligen här! Plus smakprov från det kommande tredje volymen. Rekommenderas!



Från Whoa-bloggen:

2003 släppte undergroundrörelsen Basementality det populära The Basement Mixtape, med erkända namn som Akrobatik, Rise ‘N’ Shine, F.T., Zion I, Glaciuz The ICY, Ken Ring, Fjärde Världen och Paragon. Efter en del förhinder på vägen har det nu så äntligen blivit dags för nästa volym i mixtapeserien exklusivt genom oss på Whoa. Sammanfattat en rad globala hiphopakter med målet att överbrygga klyftan mellan det gamla och det nya, det avlägsna och det tillgängliga, det hårda och det släta, samt att ge mindre kända akter en chans att glänsa tillsammans med sina mer välkända motparter. Helt enkelt en levande symbios av grym, oskuren musik.

Den 24 spår långa releasen är en värdig uppföljare till sin föregångare, eller vad sägs om en J Dilla-inspirerad banger från Frank ‘N’ Dank, Chamillionaire’s och Rob G’s närvaro, Specta (tidigare medlem i Saian Supa Crew) med PH på en Beatsurgeons-produktion, Timbuktu tillsammans med Baby Blak eller varför inte självaste Masta Ace på en Elite Fleet-produktion? Lägg till andra spännande namn som Sidewalk, Black Fist, X.O, Allyawan, Critical, Hoosam och Professor P, och du vet att detta förtjänar att kollas in med detsamma. Djupa, jordiska, levande och själfulla melodier som tjänar som en bakgrund till det moderna, vardagliga, globala, urbana livet, mixat av DJ Last Word från Beatsurgeons/Sidewalk.

I och med att det tagit sex år för The Basement Mixtape Vol.2 att se ljuset har många låtar naturligtvis redan hunnit dyka upp på annat håll. Med detta i åtanke bjuder vi därför även på en rejäl bonus i form av en skön försmak på det kommande The Basement Mixtape Vol.3 (med release senare i juni), som givetvis fortsätter på samma kvalitativa bana med gäster som Kool G Rap, Sean Price, Termanology, Channel Live, Smoothe Da Hustler, Rass Kass, Estoric, Bahamadia m.fl.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!