I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Veckans MP3] Gin Joints & Young Ivy – Round Here

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-12-10 06:13

[Veckans MP3] Gin Joints & Young Ivy – Round Here

Från Whoa-bloggen:

2004 levde producenten Gin Joints och rapparen Young Ivy på helt olika kontinenter. Ivy hade nämligen flyttat från Luleå i norra Sverige till USA, för att studera på high school och senare också college. I slutet av sommaren samma år kom Ivy sedan tillbaka till sin gamla hemstad för semester med familj och vänner. Detta blev starten på en tre veckor lång period fylld av dedikerat skrivande och intensivt inspelande, vilket resulterade i tillräckligt mycket bra material för att ge ut en hel EP.

Efter att Ivy åkt tillbaka till USA lyckades Gin få artister som Planet Asia och Kashal-Tee att ställa upp med gästande verser samt mixade låtarna på skivan. Planen var att släppa musiken på vinyl så fort som möjligt, men allt gick inte som beräknat. Problem med distributionen gjorde att plattan hamnade på hyllan och nu – fem år senare – står den äntligen redo för en proper release med ordentlig uppbackning och bred digital support. Idag bjuder vi därför på ett exklusivt smakprov därifrån, i form av låten Round Here.

Gin JointsGin Joints bor inte kvar längre i Luleå, men har fortsatt att göra väsen ifrån sig i Uppsala, bland annat genom den egna labeln Discotheque ála Carte och samarbetet med rapparen Kid Colt. Däribland hittas exempelvis det underskattade släppet Reality Raps, som gavs ut gratis på nätet i augusti. Senare i vinter ger producenten även ut solomixtapet Got My Eyes On Your Thighs, en sorts uppföljare till En historisk tilldragelse där namn som Supersci, Adam Tensta och Prop Dylan kommer att finnas bland gästerna. Vidare arbetar producenten dessutom på en ny skiva tillsammans med Muurk-Grå (tidigare medlem i gruppen Iskusten) som senast hördes på Academics populära The Journal Vol.II.

Mediaspelare och länk för nedladdning finns på Whoa-Bloggen (klicka här)

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!