I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Olsepp & Den Som E Den - Elefantbajs. UTE NU!

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2010-01-22 23:02

[Whoa Netplay] Olsepp & Den Som E Den - Elefantbajs. UTE NU!Från Whoa-bloggen:

Att det görs mycket bra musik i huvudstaden är kanske ingen nyhet, men vad många ofta glömmer är att det även finns mycket grymt att hämta i andra delar av landet. Låt oss därför rikta blickarna mot den för varje dag allt mer levande västkusten och stadsdelen Majorna i Göteborg, där rapparna Den Som E Den (Fredrik Laestadius, 22 år) och Olsepp (Ole Fjellman, 21 år) kommer ifrån. En duo som gör så pass tung och skitig hiphop att det egentligen aldrig fanns några frågetecken kring vad den nya skivan skulle heta. Låt oss presentera releasen av Elefantbajs!

Under slutet av 2008 släppte artisterna det gemensamma mixtapet De é en Majorna grej, där bland annat låten Utskickad fick uppmärksamhet. Kort efteråt kunde man även höra Den Som E Den på det då nya släppet från Laxmacka Crew, det artistkollektiv av vänner där rapparen ingår tillsammans med andra akter som t.ex. Ismen, Gorillala och inom kort albumaktuella Mofeta & Jerre. Olsepp, i sin tur, låg lite lägre under denna tidsperiod men hann ändå med att dela med sig av ett par alster via myspace och våra diskussionsforum.

Det nya mixtapet, Elefantbajs, innehåller 19 nyinspelade låtar över allt från lånade instrumentaler och freebeats till produktioner som gjorts till duon under årens lopp. Olsepp & Den Som E Den vill passa på och rikta ett speciellt tack till Dave från Rough Lynx Sound för all hjälp med mixningen samt alla andra som har varit med och gjort tapet till vad det är.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!