I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Iron African - My Own Little War

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2010-11-20 15:03

[Whoa Netplay] Iron African - My Own Little WarFrån Whoa-bloggen:

Iron African är en rappare och producent från Stockholm, vars musik är starkt influerad av den amerikanska östkusten där han tillbringade mycket tid under den gyllene eran av amerikansk hiphop. Inspirerad av storheter som Dj Premier och Rick Ruben, undertecknade Iron African ett avtal med Royalty Network Publishing i New York redan 1999. På den tiden gick han under namnet Shiny Dayz och hade just börjat spela in i legendariska Fast Forward Studios på Manhattan. I början av 2000 släpptes första singeln 720 Degrees med distribution av ökända Buds Distribution och ett debutalbum spelades in för release. Två dagar innan premiärspelningen av fullängdaren på New York Music Week den 13:e september 2001 skedde dock terrorattentatet mot World Trade Center, hela USA chockades och Iron African hann flytta tillbaka till Sverige innan musikbranschen hunnit återhämta sig igen.

I Stockholm droppade han namnet Shiny Dayz och började använda Iron African. Han bildade ett eget musikbolag i Ruush Music (Realise U Under Savere Heat) och släppte några skivor. 2005 kom debutalbumet Thirld World Animals och sedan dess har artisten släppt ytterligare två indiealbum, The Hunger och Late Bloomer. Nu, 2010, är vi på Whoa glada att exklusivt kunna presentera rapparens fjärde album My Own Little War, för gratis nedladdning. Här följer hans egna ord om albumet:

Jag kallar albumet My Own Little War eftersom jag känner att jag har varit i min egen lilla värld och gjort just detta, slagits i mitt eget lilla krig. Livet kan vara tufft mot dig ibland men alla kan inte relatera så du måste göra det du kan bäst. Kämpa för det du tror på. Musiken låter en del som 70-talet på steroider. Mycket punk rock och phycadelic rock över tuffa trumbeats. Det är definitivt upp till lyssnaren själv att bedöma men jag har fått höra att soundet har mycket energi.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!
Producent

2010-11-20 16:12

2010-11-20 18:17
ska bli spännande
 

2010-11-20 18:55
ni borde börja presentationen med att han var med Growin Pains och släppte två klassiska tolvor:stockholm staal och still same game. Det är ju viktigaste infon
Svensk&Utländsk Hiphop På Vinyl:
WWW.COULISSE.SE
Redaktionschef

2010-11-20 19:40
Ja, man skulle kunna nämna att han var med på Sidewalk Headliners och tidigt var en del i Infinite Mass också. Utgick ifrån den presstext som Iron African gav oss, så blev fokus på det jag utgår ifrån att han vill ha fokus på.

Sov inte på skivan nu :)
Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2010-11-21 17:12
Härligt sound! Gillar hela gitarrbeatgrejen. Har bara lyssnat genom skivan några gånger så jag skulle inte skriva en komplett och detaljerad review men rent generellt är detta en skön skiva med ett eget sound. Nice flow av Iron som vanligt. Inte sova whoa!

Iron

Har du proddat dina egna låtar på skivan? Om inte, vem har producerat?

//Paz

2010-11-22 19:10
oh yes, tack för det. Fick mig att komma ihåg grymma "Optimus Opus". Fan va nice!!!!
Rap is like star wars, only the stars die it's no sequels<br><br>