I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Henry Bowers - The TV OD LP

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2011-04-24 22:16

[Whoa Netplay] Henry Bowers - The TV OD LPFrån Whoa-bloggen:

Kafkaotiska Inspelningar presenterar i samarbete med Whoa webbsläppet av Henry Bowers efterlängtade, nya album The TV OD LP. Skivan släpps nu här på www.whoa.nu för gratis nedladdning och senare även på CD, vinyl och för streaming.

Henry Bowers har genom sin långa diskografi alltid valt att gå sin egen väg, skapat originell och gripande musik. Denna skiva markerar ett nytt avstamp bland de många olika stilar han har givit sig på och har ett, jämfört med tidigare släpp, mycket mer elektroniskt och upptempo sound. I en tid då fler och fler hiphopartister drar åt det superkommersiella och glittriga elektroniska soundet, har Henry valt en tyngre, smutsigare och elakare approach som märks i låtar som TV Overdose och den dubstep-influerade Swing Batter Batter Swing, vilken nyligen släpptes som musikvideo.

Om Henry Bowers förra album, Escape from Juniper Hills (2009) tittade inåt, var poetiskt och personligt, är The TV OD LP utåtriktat, med stora mängder humor och finurliga punchlines kombinerat med raka politiska budskap. Skivan är ett fyrverkeri av referenser till TV, filmer, tecknade serier, TV-spel och grönmålade baseballkrigare. Livet som fulltidsrappare har bjudit Henry på mycket fritid, vilken han fyllt med stoffet som inspirerat skivan. På omslaget kan man se Henry i ett postapokalyptiskt landskap bärandes på det enda han räddat från undergången, den älskade TV-apparaten han växte upp med.

Henry Bowers har snabbt kommit upp till en nivå där han anses vara en av Sveriges allra främsta battlerappare, och har synts i internationella sammanhang (t.ex. i Don’t Flop-battlet mot Stowaway). Även på The TV OD LP finns internationell närvaro, med rapparen och beatmakaren Noventa från gruppen Consensus Lo-Fi från Frankrike, rapparen Mingus X-24th från Sydafrika och tysken Cleast Intwood som gjort beatet till Eternal Life.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄRKafkaotiska Inspelningar 2011

Exekutiv producent: DJ Lo-kut
Inspelning , mix & all scratch: DJ Lo-kut i Monoliten
Mastering: Magnus Lindberg på Tonteknik
Foton: Hill Fifty
Design: Choys, DJ Lo-kut & Henry Bowers
Overseen by Franz Kafka despite what others might think.

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!