I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Guldgruvan] Trainspotters - Breakthrough 12" och Rewind & Kap EP

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Admin

2011-07-04 13:20

[Guldgruvan] Trainspotters - Breakthrough 12" och Rewind & Kap EP



Från Whoa-bloggen:

Många upptäckte kanske Trainspotters genom att de nominerades till P3 Guld med sin skiva Dirty North som släpptes här på Whoa under förra året. Men duon bestående av George Kaplan och Rewind/Erk från Umeå har varit vänner och arbetat tillsammans länge. Gamla whoa-heads kanske till och med kommer ihåg dem från audioforumet som Flameboy och Raat Himself. Mycket har hänt sedan dess och det är få svenska hiphopgrupper som arbetar så hårt och konceptuellt. Med genomarbetade visuella uttryck, genomtänkta samarbeten, mängder av stickers och alltid med ambitiösa koncept. I detta avsnitt av Guldgruvan så släpper vi 2 stycken släpp (en 12a och en EP) från 2007 och 2008 som tidigare bara funnits på vinyl. Skivorna innehåller gäster så som Kashal-Tee, Sci-Fi, Mufakka, Allyawan mer flera. Trevlig lyssning!

Här följer en kortare intervju med Rewind/Erk från Trainspotters:

Vad känner du när du här ert tidigare material?
- Jag lyssnar inte så ofta på vår musik i allmänhet, men är fortfarande nöjd med dessa släpp. Det är kung att de har släppts på vax och att vi nu kan låta en större publik, som inte fick tag i de limiterade vinyler, tanka ned dem gratis och bumpa! Det kändes sjukt fett när paketet från Japan landade med Feel The Vibe, och även när testpressarna och den färdiga Breakthrough landade. Liah, Hands och King Al har gjort klassiska beats till låtarna och Feel The Vibe samt It's Time kör vi ofta fortfarande på spelningar. Folk kan ofta texterna och det är kul som fan!


Läs hela inlägget, intervjun och ladda ner skivorna här: http://blog.whoa.nu/2011/07/04/guldgruvan-trainspotters-breakthrough-12-och-rewind-and-kap-ep