I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Guldgruvan] Hands – Basic Map Over A Dead Hands Pattern (2004)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2011-09-04 21:02

[Guldgruvan] Hands – Basic Map Over A Dead Hands Pattern (2004)Från Whoa-bloggen:

Hands, Anders Nilsson eller DJ Tamal som han kallade sig på tiden då han bodde i Karlstad, är en DJ och producent med flertalet släpp i bagaget. Känd som en riktig finsmakare när det gäller hiphop. Vilket man kunnat se genom hans mixtapes genom åren men även ute på klubbarna där han spinner skivor. Skivan Basic Map… fick goda skriverier när den endast släpptes på tolvtumsvinyl för sju år sedan. Den släpptes genom den innovativa labeln Symbiot där även Aegiz, Vanek men också Mufakka var tänkta att släppa material. Också värt att nämna är att Veronica Maggio gästar på engelska på skivans spår Language. Trevlig lyssning!


GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR FÖR ATT LADDA HEM "HANDS - BASIC MAP OVER A DEAD HANDS PATTERN"

Du släppte din första EP genom er label Symbiot. Ni var ett gäng som var väldigt fria konstnärligt och ville hitta nya vägar. Hur ser du på eran del av den svenska hiphop-scenen och finns det något Symbiot på den svenska hiphop-scenen idag?
- Svår fråga. Jag är nog för dåligt insatt i svensk hiphop idag för att kunna ge ett riktigt bra svar. Sen om folk såg oss som ”konstnärligt frigjorda” tror jag vi inte reflekterade över så mycket. För mig var vi bara några polare som diggade varandras musik och gjorde det vi ville göra, så mig personligen fanns det ingen direkt tanke bakom en sådan approach. Kanske verkade vi i en tid då det rådde sådana influenser, skulle vilja påstå att folk som typ Prosperous och Nadasdi tog steget ännu längre än oss.

Idag gör du mycket remixer och mixtape-musik. Har du några andra musikprojekt i görningen?
- Jag och Sci-Fi kör vårt sköldpadde-race ihop. Det går extremt sakta framåt men vi känner varann så bra och diggar exakt samma typ av hiphop så när vi väl får ihop något blir vi alltid nöjda med resultatet. Det är absolut viktigast för mig då musiken är en ren hobby och inte rymmer några karriärsambitioner av något slag. Så den enkla anledningen till att det blivit en del remixer på sista tiden är att jag håller en marginellt högre produktionstakt än Sci, så när han inte haft tid att skriva över ett beat så slänger jag på en acapella istället. Just nu är jag inne i en period då jag tycker det är kul att göra ganska klassiska hiphopbeats, så ett släpp liknande Basic Map har jag inga planer på just nu i alla fall.

Vilken release skulle du helst vilja se hos Guldgruvan?
- Helst av allt skulle jag ju vilja upptäcka feta släpp som jag själv missat. Antar att gäng som typ Muddy Fatique sitter på en massa gamla demos och liknande som håller hög kvalité. Och när vi ändå är nere i södern och stökar borde Vaneks platta Djupare än underjorden få mer shine, tycker den är riktigt fet fortfarande! Sen vill man ju alltid höra mer av Smutsit efter det man hört på Taros gamla tapes. Bänga ventiler och Alla anstalter är bland det ruffigaste som släppts i det här landet. Tanken var väl att de skulle droppa en tolva på Hemmalaget och om det finns inspelat material till den anser jag det vara Guldgruvans förbannade plikt att nosa rätt på det!

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!