I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Still Pee & Ru - Still Pee & Ru (album på spotify!)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2011-11-03 11:01

[Audio] Still Pee & Ru - Still Pee & Ru (album på spotify!)



Från Whoa-bloggen:

Den 17 oktober släppte Still Pee & Ru det efterlängtade, självbetitlade albumet Still Pee & Ru, som har hyllats i tidning efter tidning de senaste dagarna. Även vi på Whoa-redaktionen är riktigt imponerade och det är inget snack om att skivan kommer att tillhöra toppen när det blir dags att sammanställa hiphopåret 2011 vid nyår.

Still Pee & Ru består av de gamla veteranerna PeeWee och Thomas Rusiak, som skrev svensk hiphophistoria redan 1997 med gruppen Sherlock och albumet Made To Measure. Rusiak firade senare även egna framgångar som artist, där framförallt albumet Magic Villa (från år 2000) förtjänar att nämnas (vilken bland annat resulterade i en grammis för “Årets nykomling”). Båda två syntes och hördes även i Natural Bond-kollektivet, som hamnade på mångas läppar efter Petters stora genombrott 1999.

På den nya plattan, som på många sätt kan ses som en uppföljare till klassiska Made To Measure, tar man avstamp i tidig 90-tals-hiphop. Här levereras såväl hård och smutsig sådan som den mjukare och jazzigare från samma era. Bland gästerna hittas bland andra Titiyo, Chapee & Chess, DJ Viet-Naam och trumpetaren Nils Jansson, men även en spännande comeback i den gamla Sherlock-kollegan Speedknock. Bara det faktum att Speedknock är tillbaka är skäl nog att titta närmare på den här releasen!


http://open.spotify.com/album/3QWfa1IIpRvaBKNp7tiqRv


http://itunes.apple.com/se/album/still-pee-ru/id468363433




Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!