I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Still Pee & Ru - Still Pee & Ru (album på spotify!)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2011-11-03 11:01

[Audio] Still Pee & Ru - Still Pee & Ru (album på spotify!)Från Whoa-bloggen:

Den 17 oktober släppte Still Pee & Ru det efterlängtade, självbetitlade albumet Still Pee & Ru, som har hyllats i tidning efter tidning de senaste dagarna. Även vi på Whoa-redaktionen är riktigt imponerade och det är inget snack om att skivan kommer att tillhöra toppen när det blir dags att sammanställa hiphopåret 2011 vid nyår.

Still Pee & Ru består av de gamla veteranerna PeeWee och Thomas Rusiak, som skrev svensk hiphophistoria redan 1997 med gruppen Sherlock och albumet Made To Measure. Rusiak firade senare även egna framgångar som artist, där framförallt albumet Magic Villa (från år 2000) förtjänar att nämnas (vilken bland annat resulterade i en grammis för “Årets nykomling”). Båda två syntes och hördes även i Natural Bond-kollektivet, som hamnade på mångas läppar efter Petters stora genombrott 1999.

På den nya plattan, som på många sätt kan ses som en uppföljare till klassiska Made To Measure, tar man avstamp i tidig 90-tals-hiphop. Här levereras såväl hård och smutsig sådan som den mjukare och jazzigare från samma era. Bland gästerna hittas bland andra Titiyo, Chapee & Chess, DJ Viet-Naam och trumpetaren Nils Jansson, men även en spännande comeback i den gamla Sherlock-kollegan Speedknock. Bara det faktum att Speedknock är tillbaka är skäl nog att titta närmare på den här releasen!


http://open.spotify.com/album/3QWfa1IIpRvaBKNp7tiqRv


http://itunes.apple.com/se/album/still-pee-ru/id468363433
Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2011-11-03 12:00
Det är kul att de går all in och gör en ganska 'old school' platta om man vill kalla den det. Även mycket skräniga produktioner, vilket jag gillar.

MEN, jag tycker den här plattan var väldigt tråkig. Sjukt tråkigt att behöva säga så, då Rusiak är en av mina absolut största förebilder som producent och musiker, och PeeWee har jag bara allmänt stor respekt för som musiker. Trots detta så diggade jag i stort sett tyvärr bara 2 låtar på skivan. Black Shadow & Wild Orchild

Hade sett fram emot den här plattan jävligt mycket. Får helt enkelt luta mig tillbaka på Magic Villa & In The Sun som vanligt. Vill inte behöva Lära mig tycka om en platta.
mok vurban

2011-11-03 12:06
Bör tilläggas att folk bör kolla in Rusiak & Wentzel. Sjuk grupp!
mok vurban

2011-11-03 15:11
Anton Kristiansson - Och Jag.

"Jag var också rap när jag var fjorton år man."
Admin

2011-11-03 17:21
Jag tror, som alltid med Rusiak känns det som, att även de som idag är lite tveksamma kommer se tillbaka på den här plattan om nåt/några år och tycka den är riktigt grym. På sätt och vis var ju Made to Measure och Rusiaks soloprojekt (kanske i synnerhet Magic Villa) grejer som blivit uppskattade i efterhand. Rusiak ligger alltid lite före sin tid, känns det som. Har inte lyssnat på hela den här, men de låtar jag hört gillar jag starkt.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2011-11-03 18:47
Rusiak ligger alltid lite före sin tid, känns det som.

Sanning
mok vurban

2011-11-05 15:43
Vore grymt om den släpptes på vax.