I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Guldgruvan] Ismen - Don't Give A Fuck-Ismen (2006) & Inget kan bli skönt nog (2008)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2012-01-01 15:52

[Guldgruvan] Ismen - Don't Give A Fuck-Ismen (2006) & Inget kan bli skönt nog (2008)Från Whoa-bloggen:

Ismen består av de två rapparna Sober och Mickelito. De som har hängt på Whoa och i våra audioforum genom åren har stenkoll på denna norrländska (Östersund och Sundsvall) duo. De har nämligen båda varit med och vunnit crewbattle men Sober har även kammat hem hela Whoamästerskapen för några år sedan. I år släppte de delar av sin skiva som aldrig tidigare blev släppt via bland annat Spotify, nämligen Försöka duger inte (The Lost Tape). I nuläget arbetar de på sin nya skiva Välkommen till Planet Regn som skall släppas till våren och som skall vara den mest genomarbetade hittills. Men innan grabbarna mognade och blev vuxna män så hann man alltså släppa två skivor. Nämligen Don’t Give A Fuck-Ismen och Inget kan bli skönt nog som Whoa självklart är superstolta att få dela med sig till sina besökare. Länge leve svensk hiphop och Guldgruvan!


GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR FÖR ATT LADDA HEM DON'T GIVE A FUCK-ISMEN & INGET KAN BLI SKÖNT NOG

Intervju med Mickelito från Ismen:

Vad känner Ismen när ni lyssnar på debuten idag år 2011?
- Jag kan känna en rad olika saker. Dels att plattan faktiskt inte är så jävla dålig som man minns den. Den är ju fet ändå! Vissa av låtarna pallar vi verkligen inte ens lyssna på längre. Vi hade till exempel en officiell ceremoni på en spelning i Östersund där vi tog farväl av Dr. Majk, lirade låten en sista gång och fick folk att hålla upp sina tändare och skrika ”Rest in peace, Dr. Majk!”. När man lyssnar på plattan färdas man också tillbaka till den tiden väldigt mycket. Det var en väldigt fucked up tid, men ändå rolig. En tid då vi sket i att jobba, äta eller sova och satt istället hemma hos Axel och dyngade i oss kaffe och makrill på burk. Folk ska FAN veta hur hårt vi gick in för att göra den här skivan. Folk bör faktiskt veta hur förbannat jävla hundraprocentigt vi gick in för det här, med ekonomin och hälsan som insats.

Ismen har förändrats sedan första skivan. Är det ett ”We give a fuckismen vi ser 2012 med tanke på er förändring musikaliskt och vad har ni på gång med Ismen i framtiden?
- Det har hänt sjukt mycket i våra liv, så det vore konstigt om ingenting hänt i musiken. Så visst har mycket förändrats. Men samtidigt som mycket av det pubertala och idiotiska som förekom i våra låtar förut har skalats bort, så finns väldigt mycket av stommen från den tiden kvar i låtarna idag. Det vi vill säga idag är ”följ dina drömmar” eller ”låt ingen jävel tro att han kan trampa på dig eller trycka ner dig”. Vi vill säga ”kör ditt race och skit i alla andra”. Det är exakt samma sak som vi ville säga då, fast då sa vi det med ett ”fuck you” istället. Vår nya platta är rent textmässigt mycket fetare än innan. Rent musikaliskt är den också det. Men vårt Ismen-koncept är precis samma som innan, fast slagkraftigare, smartare och snyggare packeterat.

Vilken skiva/skivor skulle Ismen vilja se i Guldgruvan?
- Nu kan jag inte tala för de andra men jag TROR att vi är eniga om att Fattarus Fatta eld är en riktig jävla milstolpe för väldigt många som gillade svensk hiphop då. Det vore kul att höra dem snacka om de tiderna. Vore också fett att höra de här riktigt gamla rävarna snacka om sitt, ni kan väl gräva fram Ayo ur någon grushög på röda linjen? Vi gillar alla svensk hiphop jävligt mycket, så vad ni än plockar fram kommer vi uppskatta.

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2012-01-01 19:52
2 riktiga klassiker. Tröttnar aldrig på Konvertera, riktig banger

2012-01-01 20:25
Dunkade in dessa i mobilens träningsplaylist för ett tag sedan, vissa låtar är helt sjukt slagkraftiga fortfarande.

Konvertera är helt klart en favorit.
 
Moderator

2012-01-02 23:06
Tycker fortfarande att Don't Give A Fuck-Ismen är det bästa dom gjort. Det första jag kommer ihåg att jag laddade ner på Whoa dessutom, och Konvertera är en av mina absolut favoritlåtar inom svensk hiphop. Sjukaste skiten.
time isn't wasted when you're getting wasted .

2012-01-03 05:21
Feeeeeeeeeeet, Freak e också sjukt bra!