I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Video] 29 st. rappare - The Dirty Crowd Gothenburg Anthem

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2012-08-25 10:33

[Video] 29 st. rappare - The Dirty Crowd Gothenburg Anthem



Från Whoa-bloggen:

Ett beat. En studio. 29 rappare. Ett Göteborg.

Vid årsskiftet släppte Göteborgs Dirty Crowd sitt tredje och sista mixtape i trilogin, The Mixtape Vol. III. Under hela arbetsprocessen med mixtapet låg ett beat i studion hos “Flame Av.” Beatet, som är ett gammalt HammerHillClick-beat som aldrig såg studion, har varit öppet för alla som hänger hos Flame att droppa en 8a eller 12a över. Detta resulterade i en 17.46 min lång session med “hela” Göteborg – The Dirty Crowd Gothenburg Anthem. Chato vars uppdrag det var att mixa alla 167 kanalerna tyckte väl inte att det var tillräckligt med huvudbry så han kom på idén att göra en video också. Det är den som har droppat nu, så sov inte!

Videon är skapad med hjälp av telefoner, en liten WV, ett par vänner och Göteborgs gator. Under de första sekunderna blir jag förvånad över att kvalitén är så pass god, trots kamerakällan. Den andra tanken som slår mig är att jag borde hållit ut längre på spanskalektionerna i skolan. Det är Negro Escandaloso som får mig att vilja förstå vad han säger, att inte nöja mig med flowet. Några av de andra som sticker ut är GizLee med sitt låga tonläge, Prince Ali med sitt fullvuxna sound, Ms Jaqueline – inte för att hon är tjej utan för att hon kan sin shit, och Flame med sin hesa, självsäkra stämma och sitt rena flow. De två sistnämnda får mig dock att önska att vi kommit längre i könsrollerna, jag förstår inte riktigt varför Miss Jaqueline filmas ur ett grodperspektiv medan alla dudes shoots rätt i fejset, och jag önskar att Flame lagt mer jobb på att sin text, att han har mer än så att säga – det vet vi ju. Men här finns andra som snickrar med samhällskritiken (som sig bör när det handlar om ett Gbg anthem), t.ex. Vic Vem. Jag kan inte fortsätta urskilja hur länge som helst, checka själv och gör dig din åsikt.

Min åsikt är i alla fall att det här är bra skit. Videon som ska vara Sveriges längsta hiphopvideo med sina 17,46 min känns inte alls lång, den lyckas underhålla mig hela vägen och även då jag har en lista med line upen, sitter jag med barnslig förtjusning och väntar in nästa, och nästa, och nästa. Det är något fett över att videon är filmad under en enda dag och under de ovan nämnda premisserna. Hiphopscenen i Göteborg är på väg mot en stormkokning, men den är inte särskilt stor egentligen, vilket den här videon med den grymma sammanhållningen demonstrerar. Det är inget stordåd vi ser här, men det är ett stort resultat. För trots det vanliga snacket om vem som knäcker vem, är det här inget annat än kärlek och respekt, för varann, för hiphop och för vår stad! I videoform, signerad Chato. No big money, just big idéas. Som det ska vara. Jag lyfter på kepsen!




Medverkande rappare: 1. Chato Ladron 2. Negro Escandaloso 3. LM36 4. Rico Won 5. GizLee 6. Venom 7. Dirty Dust 8. Prince Ali 9. Iman The Specialist AKA E.O.D (hook) 10. Mano 11. Iman Specialist AKA E.O.D 12. Ms. Jaqueline 13. Miles 14. Karwan Word Silah 15. Ammo (Haval) Word Silah 16.Loco Mad GiGo 17. Lani Mo 18. Flame 19. Lani Mo (Hook) 20. Demirel Balkan Brigaden 21. Vic Vem 22. Parham 23. Ivo 24. Obnoxiuz 25. Duce 26. Gubb 27. Rebell 28. Sick Art 29. Wolf 30. Slim Prince 31. Black Ghost

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!