I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Guldgruvan] E.U.W.W – Percussion and Prophylactics (2006)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2012-08-26 20:54

[Guldgruvan] E.U.W.W – Percussion and Prophylactics (2006)Från Whoa-bloggen:

Pornos röst har hörts på svenska scenen ett bra tag, bland annat i introt till En kärleksattack på svensk hiphop men också i flertalet grupper som exempelvis High Down and Dirty (som hann släppa två album under första halvan av nollnolltalet). Dessutom har han ingått i grupperna Amok och Contrahesive, vars skiva släpptes via Whoa. Sedan ett tag tillbaka är han signad till Warner Music där han planerar att släppa en EP inom en snar framtid. Läs intervjun här nedan och trevlig lyssning


Du har hunnit släppa väldigt mycket material under flertalet artistnamn och grupper genom åren. Vad betyder E.U.W.W för din rapkarriär och vilken del av din karriär representerar den?
- Det har blivit en hel del låtar under åren, med nästa skiva jag släpper är jag uppe i album nummer tio. Skivan Percussion and Prophylactics gav mig chansen att utforska en mer experimentell och lekfull sida av mig själv. Jag lekte mycket med rimstruktur och låtkoncept vilket resulterade i ett eget sound som jag inte hört i Sverige tidigare. En stor bidragande faktor till detta var producenten Trac-1 El Sonido som inspirerats mycket av Detroit, J-Dilla-soundet och gjorde alla beats enbart på en MPC-1000. Även han tog ut svängarna med vad han samplade, i ett av beatsen till en netplay vi gjorde samplade han en krona mot ett bord som snare.

Läs resten av intervjun och ladda hem skivan här!

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!

2012-08-26 21:47
Boom!
Producent

2013-01-08 23:22
Diggar detta! Kan passa på att påpeka att beatet till första låten ("Blast Off") gjordes på en Korg ES-1 och inte MPC1000.

Check my beats.
Trac-1 el sonido
soundcloud.com/trac1elsonido